На дороги Тернополя виїдуть «нові» автобуси: на яких маршрутах курсуватимуть

На дороги Тернополя виїдуть «нові» автобуси: на яких маршрутах курсуватимуть

Незабаром 8 низькопідлогових автобусів, міського класу Атаман, виїдуть на вулиці міста.

Як повідомили у Тернопільській міській раді, придбані автобуси курсуватимуть на маршрутах №8 та №27.

Скільки транспорту КП «Тернопільелектротранс» придбано за останні 3 роки:

  • у 2019 році - 21 низькопідлоговий автобус МАN А21;
  • у 2020 році - у лізинг 20 нових низькопідлогових автобусів МАЗ середньої вмістимості;
  • у 2022 році - 15 нових низькопідлогових автобусів середньої вмістимості Еталон А28118 «Троянда» для КП «Міськавтотранс». Ще 15 таких автобусів повинні надійти в підприємство згідно укладеного договору лізингу.

На вулицях міста Тернополя низькопідлогові автобуси працюютьна автобусних маршрутах №№1-А, 4, 6, 6-А, 8, 9, 16, 19, 20, 20-А, 21 ,23, 27, 29, 31, 32, 35, 37, 38. В КП «Тернопільелектротранс» на балансі є три низькопідлогові тролейбуси ЛАЗ-Е183 та три низькопідлогові тролейбуси Skoda-24TR, які працюють на маршрутах №№2, 3, 5, 9.

Відео дня

В рамках співпраці з проектом «Міський громадський транспорт України –І» планується придбати 15 великовмістимих низькопідлогових міських автобусів. 

Також Тернопіль приймає участь в проекті «Міський громадський транспорт України – ІІ», згідно якого передбачається придбання для міста 30 нових низькопідлогових тролейбусів.

Нагадаємо, 29 червня виконавчий комітет розглянув петицію щодо сполучення громадським транспортом район «Північний» з іншими мікрорайонами міста. Незабаром транспорт розпочне роботу.

Читайте також: Який стан громадського транспорту Тернополя. Порівняли маршрутки, тролейбуси та нові автобуси (ФОТО)

Автобусний маршрут №38 у Тернополі буде обслуговувати комунальне підприємство

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач54

    За вітчизняний транспорт ,но не за таке   убожество .Було Богдан стало Атаман чи Еталон,  яке до комфорту пасажира немає ніякого відношення.Про яку Європу заливають з кожного утюга!!!
  • Віталій Ігнатюк

    Люди, ящко автобус не має гарного вигляду в середині і зовні, це ще не значить що він розвалюха і поломаний. Повірте якби вони не були придатні до руху, то вони би не їздили, а салон і ржавий корпус ще не є ознакою поломаного. Зробити капітальний ремонт у всіх старих буде значно дешевше і не гірше, а решту грошей дати на армію або на інші більш необхідні проблеми міста(їх надзвичайно багато)!!!
  • Наталя Дробиняк

    А за 22 маршрут забули, доки маємо їздити на розвалюхах? Жах, ціна на проїзд в маршрутках однакова, а самі маршрутки 22 просто жахливі.
  • СТУГНА П

    Краще замість 8 маршруту дали їх на  маршрут 5А

keyboard_arrow_up