На Гаївському мості встановили висотні обмежувачі. Але чи зупинить це вантажівки

На Гаївському мості встановили висотні обмежувачі. Але чи зупинить це вантажівки
  • Висотні обмежувачі до 2,5 метрів на Гаївському мості встановили 15 травня. Один уже пошкоджений.
  • У відділі технагляду кажуть, водіям великогабаритного транспорту байдуже на обмежувачі, штрафи та знаки.
  • Проблема не вирішиться, поки водії не навчаться культури на дорозі. 

Нагадаємо, частину Гаївського мосту для ремонту перекрили 2 травня. З іншого боку забезпечили двосторонній рух для легкового транспорту. А проїзд вантажівкам заборонили, але водії нехтували дорожніми знаками. Патрульна поліція почала контролювати проїзд великогабаритного транспорту, штрафувати. І ще встановили три камери відеоспостерження. Але ні камери, ні патрульні, ні штраф у розмірі 255 грн не впливають на водіїв фур та вантажівок.

Ще до перекриття мосту у міській раді говорили про обмежувачі руху для великогабаритного транспорту. Перші габаритні ворота з висотою 3,5 м встановили трохи більше, ніж через тиждень після початку ремонтних робіт. І тоді ж фура знесла ці ворота, пошкодила повністю конструкцію.

У середу, 15 травня, встановили висотні обмежувачі на 2,5 м. Як повідомляють водії, один вже теж пошкодили. 

Відео дня

- Обмежувач висоти з однієї сторони вирвав Sprinter, - повідомляють водії. - Трос з кріпленням - у підвішеному стані. 

Начальник відділу технагляду ТМР Олег Вітик каже, поки водії не навчаться культури на дорозі і не почнуть дотримуватися правил, то нічого не допоможе.

- Згідно із рішенням виконавчого комітету, яке прийняли на основі рішення техногенної комісії, проїзд на відкритій частині мосту дозволений лише для легкового транспорту з обмеженням до трьох тон, - каже пан Вітик. - Ми хотіли зробити краще, прийняли рішення, щоб пропускати транспорт висотою до трьох з половиною метрів. Всі все одно їдуть на знаки і не реагують ні на що. І штрафи на них не впливають. Водіям великогабаритного транспорту легше сплатити штраф, ніж об'їжджати сорок кілометрів. Той обмежувач на три з половиною метри знесли. Тоді замовили інші - до двох з половиною метрів. 

Про те, що один обмежувач уже теж знесли, пан Вітик не знав. Каже, що він знову фотографуватиме знищений об'єкт і писатиме звернення у поліцію. Що ще зробити, щоб обмежити рух через аварійний міст, у міськраді не знають. Потрібно, щоб водії самі не порушували ПДР.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Назарко

    ну так штраф має бути такий щоб обїзжати було вигідніше, і поліція щоб там була цілодобово і кожен розумів що він не зможе там ніяк проїхати,  а ще краще не в носі длубатись, роставляти пальці  і придумувати відмазки, а ремонт зробити швидко, як в цивілізованому світі, прям світова проблема на два роки - місточок відремонтувати.
  • Оксана

    А проститутки там ще стоять?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up