На місці ДТП загинув 21-річний мотоцикліст

На місці ДТП загинув 21-річний мотоцикліст

Щодня ДТП за участю мотоциклістів більшає, зазначають поліцейські. Лише за останню добу в області трапилось ще дві аварії з двоколісними. В одній юний водій загинув. Водій іншого сів за кермо напідпитку. Серйозно травмувалась його 13-річна пасажирка

Ще дві автопригоди за участю мотоциклістів трапилося 24 квітня на Тернопільщині. Для одного з кермувальників аварія завершилася летально.

  • На лінію "102" надійшло повідомлення від фельдшера села Вільховець Борщівського району про те, що перед в'їздом у даний населений пункт місцеві мешканці виявили труп невідомого чоловіка. Поруч з ним валявся мотоцикл, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, загиблий - житель Мельниця-Подільського, 1998 року народження. Чоловік керував незареєстрованим мотоциклом Viper.

Близько 21:50 при виїзді із села Вільховець він, за попередніми даними поліції,  перевищив швидкість, не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя та злетів у кювет. Після цього його транспортний засіб врізався в дерево. В результаті удару чоловік загинув на місці події.

Відео дня

Травмувалась школярка – вона в лікарні

Ще одна автопригода того ж вечора трапилася в Підгаєцькому районі.

  • Правоохоронці, які оглядали місце ДТП з'ясували, що водій мотоциклу SUZUKI GS 500E керував двоколісником у стані алкогольного сп'яніння, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. -  Чоловік рухався автодорогою Бережани-Монастириськ, але не впорався з керуванням, і транспорт перекинувся, злетівши в кювет.

На момент дорожньо-транспортної пригоди на мотоциклі перебувала ще й неповнолітня пасажирка. 13-річна дівчина отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому нижньої щелепи. Її госпіталізували до лікарні.

Транспортний засіб, яким керував підгаєччанин, також не зареєстрований.

  • Одидві автопригоди внесені в ЄРДР, відповідно до статті 286 частин 2 та 1 Кримінального кодексу України, - повідомив Сергій Крета. - Триває слідство.

Останнім часом на дорогах області збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту. Як стверджують правоохоронці, власники такої техніки часто зневажливо ставляться як до питань безпеки на дорогах, так і до дотримання правил дорожнього руху. Нерідко дозволяють собі сідати за кермо в нетверезому стані, їздити на несправній техніці. Розраховуватися за порушення доводиться найчастіше своїм здоров’ям та життям.

На скутері – з 16 років, мотоциклі – з 18

Нагадаємо, що на скутері та мопеді можна їздити з 16 років, на квадроциклі та мотоциклі – з 18. Для цього необхідно пройти навчання, скласти іспити та отримати посвідчення водія відповідної категорії. Зокрема, посвідчення водія категорії А-1 можуть отримати особи, які досягли 16-річного віку, а категорії В-1 – по досягненні 18 років.

- Ми звертаємось до водіїв мототранспорту з проханням дотримуватись Правил дорожнього руху, бути уважними, обережними, керувати транспортом тільки по досягненню відповідного віку та, отримавши посвідчення водія, та ні у якому разі не сідати за кермо напідпитку, - каже начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в області Богдан Шуляр.

Працівники поліції Тернопільщини звертається до водіїв мототранспорту з проханням подбати про своє життя та здоров’я. Обов'язкова умова при цьому -  водій та пасажири як мотоциклів так і мопедів повинні бути у застебнутих мотошоломах. Бережіть себе!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Викладайте більше таких мясних фото, нехай вчаться на помилках інших.
  • Anonymous

    Пару тижнів назад теж виявив байк і тіло пацана, добре що потім прийшло до тями. Без шолома але з хрестом як у ксьондза, перевищив швидкість. Геть важко було розмовляти з тими мешканцями глухого села. Щось шифруються, мовчать, бананять своє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up