Зміни на Збаразькому кільці: пояснюємо, як тепер їздити і не порушувати правила

Зміни на Збаразькому кільці: пояснюємо, як тепер їздити і не порушувати правила
  • У соцмережах тернопільські автомобілісти активно обговорюють нововведення у схемі організації дорожнього руху на Збаразькому кільці.
  • Ми дізналися більше про зміни у міській раді та у патрульній поліції області.
  • Розповідаємо, як тепер їздити, щоб не порушувати правила.
  • Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

У п’ятницю, 22 вересня, у фейсбук-групі «Реальний Тернопіль» з’явився допис про зміни в організації дорожнього руху на Збаразькому кільці. Його опублікував Andriy Budzinsky.

– Нарешті, після двох років, навели лад в напрямках руху на Збаразькому кільці! Відтепер, рухаючись по вулиці 15 квітня у сторону вулиці Протасевича, ви можете їхати на кільце з двох смуг і з’їжджати з кільця на Протасевича також з двох смуг! Так само тепер можна з’їжджати з кільця з двох смуг і в напрямку проспекту Степана Бандери.

Натомість, якщо рухатись з проспекту С. Бандери на вулицю Протасевича, а також з вулиці 15 квітня на проспект Бандери, відокремлена смуга для повороту праворуч втратила свій пріоритет і тепер вам потрібно дати дорогу тим, хто з'їжджає з кільця! Все інше залишилось, як було, – написав чоловік.

Відео дня
Як було раніше. Фото Andriy Budzinsky з групи «Реальний Тернопіль»
Як стало зараз. Фото Andriy Budzinsky з групи «Реальний Тернопіль»

На його думку, зміни внесли, бо на вулиці 15 квітня щодня – а особливо зранку, у напрямку вулиці Протасевича утворювався величезний затор через те, що автомобілям доводилось заїжджати на кільце тільки з однієї смуги. Аналогічно – й з’їжджати з кільця у напрямку Протасевича (Об'їзної) можна було лише з крайньої правої смуги кільця, бо на кільці також стояв корок з автівок, які втискалися в один ряд, і це при тому, що цей напрямок найбільш завантажений на даній ділянці.

За словами пана Андрія, на локації замінили знаки перед кільцем замінили і завершували розмітку. Однак, офіційної інформації про зміну схеми дорожнього руху на Збаразькому кільці ніде не було.

Журналісти «20 хвилин» звернулись у Тернопільську міську раду і запитали, чи є нововведення, а також як тепер їздити водіям на цій ділянці. Речниця Мар’яна Зварич підтвердила, що у схему організації дорожнього руху на Збаразькому кільці внесли корективи. Зробили це з пропозицією (приписом) поліції та їх погодженням. Адже, за її словами, такі зміни схем ОДР погоджують у поліції.

– Відповідно до змін, автомобілі, які рухаються з проспекту Степана Бандери у напрямку вулиці Протасевича звертають праворуч, а також можуть звертати праворуч у цьому напрямку автомобілі, які їдуть по кільці. Для відображення цих змін вже встановлені додаткові знаки, а також нанесена відповідна розмітка, – повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич.

Натомість речниця патрульної поліції у Тернопільській області Катерина Метельська додає – Збаразьке кільце підконтрольне Києву, адже це розв’язка з дорогою міжнародного значення. Тому тернопільські інспектори відділу безпеки дорожнього руху зміни у схемі не погоджували, бо це поза межами їхньої компетенції. Нову схему організації руху на кільці затвердили відповідні органи у Києві.

– Однак, наші інспектори відділу безпеки дорожнього руху дали рекомендації щодо розвантаження транспортної розв’язки, адже вона не справлялася з таким великим потоком транспортних засобів у тому вигляді, в якому була дотепер. Відтак, щоб зменшити затори та розвантажити трафік транспорту, вони порадили організувати додаткові з’їзди і заїзди на кільце. Тепер з двох смуг можна з’їжджати на вулицю Протасевича та на проспект Бандери. Відповідно, з вулиці 15 квітня з двох смуг можна заїжджати на кільце. Ці зміни регулюються відповідними дорожними знаками, – додала Катерина Метельська.

Оскільки останніми днями багато тернополян звертаються у патрульну поліцію, перепитуючи, чи дійсно внесли зміни у схему руху на Збаразькому кільці, Катерина Метельська каже – невдовзі на офіційних сторінках опублікують роз’яснення про нову схему та візуалізацію, як тепер їздити водіям.

Опитування

Водії, а як вам нові зміни у схемі руху на Збаразькому кільці?

 

Читайте також:

У Тернополі тимчасово змінили маршрут тролейбуса №3

Де у Тернополі ремонтують дороги. Список вулиць

Бусом по Театралці: як відповідатиме водій за порушення

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Читач19

    А знак при в"їзді з Хмельницького? Як повернути на Протасевича тому, хто не знає про наші нововведення?
  • Володимир Козін

    В Києві, на перехрісті Шухевича і Перова, колись було величезний круг, із трафіком набагато більшим ніж у нас, і вони його викинули, а поставили світлофор, бо так пропускна здатність більша:)
  • Pavel Akiev

    А розмітка цікава, судячи з фото. Готуємося до заторів ще більших через фразу: " Враховуйте свій маршрут з урахуванням ......".
  • Алабама

    Як були корки перед кільцем з вул. 15 Квітня, так і залишаться, тому що справа не тільки що; на кільце намагаються заїхати з однієї смуги (з двох заїжджали), ще є заїзд з Хмельницького напрямку звідки з сіл люди їдуть на роботу і переважно в центральну частину міста, ось вони і блокують заїзд з вул. 15 Квітня.

keyboard_arrow_up