"Обмежувач бачив, знаки бачив, але думав, що проскочить": на Гаївському знесли ворота за 100 тисяч

"Обмежувач бачив,  знаки бачив, але думав, що проскочить": на Гаївському знесли ворота за 100 тисяч
  • Габаритні ворота, які тільки відремонтували після попередньої аварії, водій вантажівки зніс 9 серпня.  
  • Зі слів патрульних, водій каже, що обмежувач бачив, знаки теж. Але думав, що проскочить. А їхав зі швидкістю 30 км/год.
  • Обмежувач демонтували, на водія склали протоколи. Постраждалих немає. 

Нагадаємо, 17 липня Габаритні ворота на Гаївському мості пошкодила вантажівка. Їх відремонтували і встановили назад. На водія подали в суд. 

Про аварію на Гаївському мості близько 12 почали повідомляти тернополяни в соцмережі Facebook. Доїхати до місця журналістці від "шостого" вдалось хвилин за 30: затори утворились по всьому місту. На місці події теж був затор, пошкоджений обмежувач уже демонтували, а от вантажівка ще була на дорозі. Близько 12.30-40 рух транспорту через міст патрульні уже відновили, хоча затори ще були. 

Відео дня

На місці аварії патрульні розповіли, що постраждалих у аварії немає. Близько 12.00 водій "ГАЗелі" їхав з Об'їзною на Протасевича.

- Водій стверджує, що бачив обмежувач та дорожні знаки, але думав, що проскочить, - кажуть патрульні. - Як він каже, їхав зі швидкістю 30 кілометрів за годину. Пропустив на кільці автомобілі, які їхали головною дорогою і поїхав далі. Ну і трапилась ДТП. Водій, якщо можна так сказати, зніс обмежувач. 

На водія склали адмінматеріали за 124 та 139 ст. КУпАП: "Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд" чи іншого майна та "Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення". 

Водій вантажівки був на місці події, але на запитання журналістів відповів, що він не водій.  Патрульні ще оформлювали необхідні документи із водієм. Той уже викликав евакуатор, який має забрати транспорт у місто Кривий Ріг.

Що з ним зроблять розповів начальник відділу технагляду Олег Вітик.

- Його ж тільки відремонтували. Як ми казали раніше, місто ще не встигло заплатити власнику обмежувача  100 тисяч гривень, а його знову знесли, - каже пан Вітик. - Попередній винуватець аварії підписав мирову угоду і розрахувався сам за відновлення обмежувача руху. Якщо не помиляюсь, то 15 тисяч. Тут така сама ситуація: поліція склала протокол, якщо водій не піде на мирову угоду, то буде судове рішення. А поки ми обмежувач відремонтуємо за свій кошт. Це знову займе час. 

І поки його ремонтуватимуть, водії фур мають зелене світло для проїзду через міст. До речі, після аварії 9 серпня, як повідомили в управлінні патрульної поліції, уже були повідомлення про водіїв фур, які порушують ПДР. Адже те, що обмежувача зараз немає не означає, що рух для фур дозволено. Обмеження діють і надалі: до 3 тонн та висота до 2,5 метрів. 

На те, що водій бачив і знаки, і обмежувач, але вирішив проскочити, пан Вітик каже, що таких розумників багато. І, скоріш за  все, що після того, як обмежувач відремонтують і встановлять назад, знайдеться ще не один такий водій. Але габаритні ворота з мосту забирати не збираються.

До слова, відеокамери на Гаївському наразі не працюють. Як з'ясувалось, РЕМ забрав живлення з своїх стовпів і камери перестали працювати. Чи надовго - невідомо. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Водій

    Влада знову наживеться на шлагбаумі !!!!  Скільки можна ставити ту херню !
  • Анатолій Покойовий

    Просто шо за шофер що не знає свою машину?перестане те продавати права дебілам
  • Анатолій Базилюк

    Всього навсього треба на знаки дивитися, ато права покупляють і їздять думаючи що проскоче
  • Ігор Комендат

    Пропоную встановити шлагбаум за 200 000 тисяч. Нє за 300 000, а ще краще за Лям. :)

    Водій reply Ігор Комендат

    100 % щоб більше грошей відмити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up