Пасажирів тернопільських маршруток контролери штрафуватимуть на місці

Пасажирів тернопільських маршруток контролери штрафуватимуть на місці

З січня 2019 року працівники служби контролю оплати (реєстрації) проїзду у громадському транспорті Тернополя при виявленні пасажира без квитка мають право накладати на них адміністративні штрафи безпосередньо на місці здійснення правопорушення.

Відповідне рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету з метою підвищення якості та ефективності надання послуг з перевезень пасажирів у міському громадському транспорті та забезпечення здійснення належного контролю за оплатою проїзду, повідомляє сайт Тернопільської міської ради.

Як пояснює начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський, згідно із ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення, контролери від імені виконавчого комітету Тернопільської міської ради уповноважені виписувати штраф у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду усім пасажирам громадського транспорту, у яких відсутній разовий документ на право проїзду (квиток), роздрукований з валідатора. Зокрема, розмір штрафу за безквитковий проїзд у тролейбусі становить 120 грн., у маршрутках - 140 грн. відповідно.

Нагадаємо, з 20 грудня у громадському транспорті Тернополя відновлено дворівневу систему оплати за проїзд:

Відео дня

- при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним електронним квитком вартість проїзду у тролейбусах становить 5 грн., а при розрахунку готівкою або банківською карткою – 6 грн.

- при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним квитком вартість проїзду у маршрутках  становить 6 грн., 7 грн. – при розрахунку готівкою або банківською карткою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Воля

    Треба зробити так, як в тролейбусах: пасажир отримує квиток САМ -  валідатор знаходиться в салоні.
  • Назар Боднар

    Будьте людьми сорри за грамотність ,якщо не дають квиток то і платити за що ????  Вас можуть оштрафувати за "безквитковий "проїзд, недають квиток я не оплачую, вся проблема .Штрафувати водіїв не будуть  якщо вам не відомо 70% маршруток в місті одного грамотного ... "людини" по фамилии Мединський . хто не відом ий з ним то скажу вам замісник мера ,людина яка відповідає за траспорт в Тернополі .хтож в свое корито буде плювати .  потрібнож дотаціі получити на нові маршрутки .тому і враженя в мене таке нема квитка ,шоферу добре бо бапки в карман ,Мединському добре бо офіційно без квитка ви не їхали в маршрутці ,тому і бізнес потребує дотаціі ...
  • Хтоссь

    Вже не знають, звідки гроші викачати. Штрафи нізащо, впарювання карток тернополянина, підвищення цін до рівня київських. Сильний сигнал, на рахунок агонії цієї п*зд*братії на наступних виборах.
  • Електрик Схемотехнік

    Правильно, водія тоже треба штрафувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up