«При заміні прізвища у посвідченні водія знову видають тимчасове?». Все про права і як їх замінити

«При заміні прізвища у посвідченні водія знову видають тимчасове?». Все про права і як їх замінити
  • Обмін посвідчення водія проводиться без складення іспитів. У разі зміни особистих даних – на підставі документів, що це підтверджує.
  • Тим, хто отримав тимчасове посвідчення водія вперше та були позбавлені права  керування транспортними засобами - таке посвідчення поверненню не підлягає.
  • Мені сказали, що при заміні прізвища у посвідченні водія знову видають тимчасове. Це правда? А потім, через два роки його знову міняти? – зателефонувала на «гарячу лінію «20 хвилин» тернополянка Юлія Скачко. – Я ж не так давно отримала постійне – і що, знову все спочатку?

Жінка каже, що стаж водіння – понад два роки. До цього пройшла автошколу, склала іспити і їй видали тимчасове посвідчення близько трьох місяців тому.

  • Не так давно вийшла заміж, змінила прізвище, - розповіла жінка. – Днями зустріла знайому, з якою навчалась в автошколі. Вона запевняє, що при заміні прізвища мені знову видадуть тимчасове. В сервісний центр ще не зверталась – додзвонитись не можу, а через роботу стояти в черзі не маю як. Може, ви допоможете?

Питання читачки ми адресували до регіонального сервісного центру МВС в області. Також поцікавились, як замінити посвідчення водія, якщо досі їздимо з документом старого взірця.  

  • Обмін посвідчення водія проводиться без складення іспитів! – запевнив головний спеціаліст зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в області Василь Барановський.- Під час отримання нового посвідчення водія вилучається посвідчення водія, що підлягає обміну.

Обмін посвідчення водія проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи за умови подання:

Відео дня
  • паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус;
  • копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • посвідчення водія;
  • медичної довідки встановленого зразка.

Обмін посвідчення водія у зв’язку із зміною особистих даних – чи це прізвище, чи ім’я та по батькові, - проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну, - запевнили в регіональному сервісному центрі.

Для тих, хто вперше здає на права, посвідчення видадуть, нагадаємо, лише на два роки. Його обміняють на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

- Якщо таких порушень не було – водій обмінює на постійне посвідчення водія, - пояснив Василь Барановський. - У разі, якщо у водія початківця такі порушення були — обмін на постійне посвідчення водія здійснюється лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Водії, які отримали посвідчення  водія вперше та були позбавлені права керування транспортними засобами, таке посвідчення поверненню не підлягає.

  • Поновити право керування транспортними засобами можна лише після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС, - пояснив Василь Барановський. - Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up