Шукають свідків ДТП на Шептицького, де маршрутка збила бабусю

Шукають свідків ДТП на Шептицького, де маршрутка збила бабусю
  • 73-річну Ірину Юрченко на Шептицького збив водій маршрутки. В салоні автобуса реєстратора не було.
  • Водій розповів, що навіть не бачив пішохода до наїзду. Зупинився, коли почали кричати пасажири автобусу.
  • Поліцейські звертаються до перехожих або водіїв з проханням телефонувати на лінію "102" або за номером  +380 97 030 0050. Анонімність гарантують.

Нагадаємо, ДТП трапилася 16 червня о 10:15 у Тернополі, на вул. Шептицького, навпроти магазину «Ельмарт».

За попередньою інформацією, потерпіла, переходила проїжджу частину дороги у невстановленому місці. Хоча за кілька метрів від нещастя був нерегульований пішохідний перехід. Можливо, жінка поспішала додому, адже мешкала неподалік – на вул. Живова. Що сталося насправді і хто порушив правила, встановить слідчо-оперативна група.

Працівники поліції розшукують очевидців ДТП, в якій під колесами автобуса загинула 73-річна Ірина Юрченко. 

Відео дня

Журналістка "20 хвилин" з'ясувала, водієві автобуса – 60 років, і водійський стаж у нього чималий. Він також є мешканцем Тернополя. Чоловік каже, що навіть не бачив літню жінку до наїзду. Зупинився вже, коли почали кричати пасажири.

Ірину Юрченко поховають сьогодні, 19 червня, на цвинтарі у Підгородньому. В свою останню подорож за життя загибла вийшла з церкви, де відбула Службу Божу, розповіли родичі.

У родини щодо ДТП, в якому загинула матір, теж більше питань, ніж відповідей. Зять з донькою припускають, що мама потрапила під колеса ще одного авто, а вже потім жінку занесло під колеса маршрутки. Вони пояснили «20 хвилин», чому так думають.

- Люди приходили на панахиду і говорили, що мама таки йшла на пішохідний перехід, й, скоріш за все, її збив легковий автомобіль – мінівен, «пиріжок» - щось на зразок того, - розповів зять загиблої жінки Андрій Усатов. – Лише ноги були під колесами маршрутки. А травми, які отримала матір, були дуже серйозними. Їх неможливо було отримати просто через падіння.

Ірина Юрченко саме йшла з церкви. Ступити на дорогу у місці, де потрапила під колеса маршрутки, вона не могла фізично – через недугу одна нога жінки була коротшою за іншу. Друга була зламана в бедрі.  Вона завжди ходила з паличкою. І зійти на цьому місці, де височезні бордюри, їй було надзвичайно важко.

- Вона щораз казала моїй жінці, коли переходили дорогу переходом, мовляв, тут так добре, низенько, я можу зійти спокійно, - розповів зять. – А там далі – пані Ірина кивала у бік місця, яке невдовзі забере її життя, – настільки високі бордюри – ніяк зійти не можу.

Сусідка, яка спілкувалась з пані Іриною і не раз ходила разом з нею до церкви, теж запевняє, що потерпіла кожного разу йшла на пішохідний перехід.

- Ми припускаємо, що їхав, чи стояв інший автомобіль, який її зачепив, а далі вже матір відкинуло і затягнуло під задні колеса маршрутки, - каже Андрій Усатов. – Коли люди її дістали – вона ще була живою. Доки приїхала «швидка», померла.  

Родичі кажуть, що зацікавлені дізнатись правду про ДТП і хто став справжнім винуватцем смерті матері. Вони просять свідків та очевидців, а також всіх, хто будь-що знає про цю аварію, звернутись до поліцейських. Навіть анонімно.  

Довідка

Поліцейські звертаються до перехожих або водіїв, які в проміжок часу з 10:00 до 10:20 проїжджали повз місце, де трапилася автопригода, і, можливо, зафіксували аварію реєстратором, телефонувати на лінію "102" або за номером: +380 97 030 0050. Анонімність гарантують.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • тойво

    Нерегульований пішохідний то в наших умовах досить небезпечно.Є через 70 метрів зі світлофором..а цей прибрати.так само як біля іт хаусу на Бандери.
  • А

    Інша машина збити її там просто не могла, тим більше так, щоб відкинути під маршрутку - там односторонній рух і права смуга майже вся, крім перехрестя з Медовою, зайнята припаркованими автомобілями. Виглядає якраз так, що збила її маршрутка саме на пішохідному переході, при цьому відкинувши вперед на пару метрів, а тоді, ще й переїхала переднім колесом. Але чомусь всі фото, які ілюструють і цю, і попередню статтю, наче навмисно зроблені так, щоб не було видно, що маршрутка зупинилась лише у декількох метрах за пішохідним переходом.

    тойво reply А

    Може жінці просто стало погано і вона впала під колеса..немає камер і немає свідків.
  • Наталя Кутерещин

    Шкода жінки , все ж таки людське життя. Але шановні учасники дорожнього руху , маю на увазі пішоходів , навчіться елементарних правил дорожнього руху: не вискакувати на проїжджу частину ,особливо у невстановлених місцях, "бо водій має мене бачити". Авто зупинити в секунду нереально , а ще існують мертві зони.

    Наталя Кутерещин reply Наталя Кутерещин

    Bohdana Rupa І ще , якби оштрафовували пішоходів  так само як водіїв, можливо ситуація б покращилась.

    тойво reply Наталя Кутерещин

    Часом штрафують,якщо є вільні патрулі.А так в них завал часом.

    Але штраф 51грн,деколи ловлять біля автовокзалу де взагалі немає пішохідного і ходять хто як хоче..

    Наталя Кутерещин reply Наталя Кутерещин

    Bohdana Rupa Якщо Ви водите машину, то думаю знали б що таких ситуацій є маса.Кожен день їжджу за рулем і не раз бачу , коли перебігають через чотири смуги при інтенсивному русі . Порушувати швидкісний режим не потрібно , навіть при 50 км/год. можна травмувати.

    Bohdana Rupa reply Наталя Кутерещин

    Наталя Кутерещин Я не думаю, що хвора жінка з паличкою могла скоро вискочити. І там слід був близько до переходу, а вона лежала дальше, я проходила, коли вже швидка і міліція під'їхали
  • Alona Lob

    Водії маршруток Тернополя це повний капець вони хами і говорять по телефону.Ніхто з ними не може впоратись навіть влада Тернополя..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up