Скількох водіїв вже покарали за перевезення дітей без автокрісел

Скількох водіїв вже покарали за перевезення дітей без автокрісел
  • Патрульні наголошують, що їзда малих пасажирів без крісла, це і небезпечно, і порушення закону. Штраф – 510 грн. Вдруге заплатите вже 850 грн.
  • Ми умисне розміщуємо відео, аби батьки побачили, що стається з дитиною, яка їде без крісла на задньому сидінні, у разі ДТП. Подбайте про безпеку вашої малечі.

Майже півтора місяця минуло відтоді, як діють нововведення щодо обов’язкового перевезення малих пасажирів в автокріслах. Як виявилось, за цей час поліцейські не покарали жодного водія. Наразі їх лише попереджають та роз’яснюють. Невдовзі  штрафуватимуть.

  • Притягнутих до відповідальності саме за це порушення не зафіксовано, - каже інспектор прес-служби управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. - Патрульні виявляють такі випадки, тому що на жаль, далеко не всі дорослі розуміють і раціональність, і необхідність використання такого засобу для перевезення дітей.

Траплялись випадки, що авто з дітьми зупиняли, але дорослі навіть не знали, що порушують закон, кажуть поліцейські. Саме тому таких поки що попереджають, наголошують на необхідності перевезення дитини зі спецзасобами. Адже, окрім порушення закону, це, передусім, дуже небезпечно для маленького пасажира.

До речі, аналогію щодо попередження замість покарання можна провести із введенням норми про увімкнене світло за межами населеного пункту. Тоді патрульні теж спочатку пояснювали все та попереджали водіїв. Невдовзі почали й штрафувати.

Відео дня

Нагадаємо, покарання за перевезення дітей в авто без крісла чи іншого спецзасобу діє від 20 листопада 2019 р. За порушення – штраф. Якщо зупинять вперше – 510 грн, вдруге – 850 грн.

  • Але єдина причина, чому батьки мають використовувати автокрісла, — це пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я, - наголошують в управлінні патрульної поліції в області. - Адже саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП. Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого.

Нагадуємо, у ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:

✔ зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;

✔ на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів;

✔ на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;
✔ до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
✔ організовані групи дітей у темну пору доби.

Ці всі новації стосуються і таксі – там малих пасажирів також змушені перевозити в автокріслах.

Правоохоронці переконують, що саме автокрісло зменшує ризики під час ДТП. У разі серйозних ДТП воно запобігає фатальним наслідкам в 55%. Крісла зменшують серйозність травм на 80%
 

Довідка

У 2019 році співробітники поліції оформили  понад 36 тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керуваннями транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами. На дорогах Тернопільщини трапилося 2293 дорожньо-транспортних пригоди. З них 514 – з потерпілими, в яких 107 людей загинули та 677 отримали травми. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій

    Ніякого штрафу не напишуть. В законі написано спец засіб, а не автокрісло. Беріть з хати подушку, от і спецзасіб.
  • Коля

    Хитрожопі водії, зверніть увагу, якщо ви хочете зберегти життя своїй дитині, то бустери, про які було сказано, а також всі інші "спецзасоби" не тільки не допомагають, а і часто наносять ще більші травми, тому тільки повноцінне автокрісло, правильного виробника і яке пройшло краштести на позитивну оцінку, ну а якщо вам тільки щоб штраф не заплатити - то якраз бустери і всі інше гімно для вас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up