Снігоочисник на Тернопільщині на смерть збив пішохода, який стояв на дорозі

Снігоочисник на Тернопільщині на смерть збив пішохода, який стояв на дорозі
  • Водій вантажівки «МАЗ» зачепив ковшем перехожого.
  • Травми 58-річного мешканця Старого Вишнівця виявилися несумісними із життям.

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельними наслідками трапилася 21 грудня близько 18:00 — водій снігоочисної вантажівки на смерть збив людину. Про це повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

— На автодорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече водій вантажного самоскида, обладнаного ковшем для розчищення дорожнього покриття, допустив наїзд на перехожого, — повідомили у поліції. — Житель села Старий Вишнівець, 1958 року народження, перебував на проїжджій частині дороги.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій вантажівки «МАЗ» зачепив ковшем перехожого. Травми чоловіка виявилися несумісними із життям.

Відео дня

У кермувальника взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство, згідно із частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Юридична довідка

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, — карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

3. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, — караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Читайте також

В аварії на Кременеччині постраждав пішохід

Один втік за кордон, інший воює. Що з резонансними справами ДТП, в яких загинули водій і пасажири маршруток

Смертельна аварія біля села Воля: водія вантажівки розшукали правоохоронці

Біля Петриківського перехрестя ДТП: розбиті 4 авто, є потерпілі

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up