Священик з Ланівців, який напідпитку збив трьох хлопців, йде до суду

Священик з Ланівців, який напідпитку збив трьох хлопців, йде до суду

Серед обтяжуючих обставин – стан алкогольного сп’яніння. Серед пом’якшуючих – він усвідомлює, що накоїв, розкаюється і надавав допомогу потерпілим. Окрім того, не виключено, потрапить під дії Закону «Про амністію», тому його звільнять від покарання.

Завершене розслідування у кримінальному провадженні за фактом ДТП у Лановецькому районі, коли священик напідпитку збив трьох неповнолітніх.

Справу передали до суду.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Богдан в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Нагадаємо, ДТП з трьома потерпілими сталась 8 липня близько 00.10 в с. Нападівка Лановецького району.

Відео дня
  • Водій автомобіля «Форд-Транзит», рухаючись дорогою з центру с. Нападівка у напрямку м. Ланівці, не впорався з керуванням і збив трьох пішоходів, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Богдан Шуляр. -  Хлопці рухались у попутному з авто напрямку, зустрічною смугою.

ДТП сталась буквально за метр-два від повороту, де травмовані хлопці мали б зійти з дороги і повернути у вуличку, де проживає один з них. У 15-річного Павла медики тоді виявили закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійну рану потилиці, закритий перелом лівої гомілки. У 16-річного Ігоря теж травми голови, струс і перелом гомілки. 17-річний Алік мав аналогічні травми, але ще й лікував перелом двох ребер. Як повідомили редакцію читачі, свідки ДТП, - водієм іномарки виявився місцевий священик. Після ДТП отець визнав, що вживав спиртне. 13 липня у поліції підтвердили, що священик був напідпитку. В його крові виявили 2,58 проміле алкоголю. 
Досудовим розслідуванням встановлено причини ДТП, наслідки, проведено експертизи і встановлено ступень тяжкості ушкоджень потерпілих.

  • Проведено ряд автотехнічних експертиз, які встановили, що через вжитий алкоголь водій проявив неуважність, хоча мав можливість своєчасно побачити хлопців на дорозі та зупинити авто, - повідомили у відділі розслідувань злочинів у сфері транспорту головного управління нацполіції в області.

Токсикологічна експертиза також підтвердила вживання спиртних напоїв двома з трьох пішоходів-потерпілих.

  • Ступінь тяжкості тілесних ушкоджень у двох потерпілих середній, - повідомили у відділі розслідувань злочинів у сфері транспорту. – Ще в одного неповнолітнього -  легкий з розладами здоров’я. Тому стосовно священика складено обвинувальний акт за ч. 1. ст. 286 Кримінального кодексу України і наприкінці вересня направлений до розгляду до Лановецького райсуду.

Водій, кажуть слідчі, визнав вину, повністю усвідомлює, що вчинив, і розкаюється. Співпрацював зі слідством і надавав допомогу потерпілим у лікуванні. Але є й обтяжуючі його провину обставини – стан сп’яніння. Яке покарання нестиме за скоєння ДТП з трьома потерпілими – вирішуватиме суд.  

До речі, на початку вересня набрав чинності Закон України «Про амністію». Ним передбачено в т.ч. і звільнення цієї категорії осіб від покарання. Тому не виключено, що отець може бути взагалі звільнений від покарання.

Читайте також  Трьох хлопців на дорозі збив священик. Сам зізнався, що перед тим пив
Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Ч. 1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Volodymyr Brona

    От якби написали що то був звичайний чоловік, напевне б просто прочитали і ніхто б нічого не сказав. Але стоїло написати одне лишень слово - священик, і зразу полилися злі слова проти церкви. Я поки не мав авто, сам часто критикував водіїв. Сьогодні, після 20 років водійського стажу, я чудово розумію що авто - це груда металу яка рухається з певною швидкістю і яка не завжди цілковито послушна гальмам, особливо зимою чи після дощу. Бували випадки що і сам гав ловив. Тому коли я перехожу дорогу, хоч і бачу зелене світло, всеж завжди дивлюся чи зупинилася машина. Головне що усі живі залишилися і що водій не втік, як часто у нас буває, а залишився надавати першу допомогу.
  • Герасимчук Ростислав

    Такі зазвичай виходять сухими з води
  • Петро Білецький

    Хай тепер в церкві за їх здоровя кожну неділю править

    Dmytro Basiuk reply Петро Білецький

    Ага, а ви здавайте гроші в парафію на їх лікування.

    Петро Білецький reply Dmytro Basiuk

    ОБОВЯЗКОВО !!!  На лікування і ше на одну тачілу !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up