Тернопіль бере у кредит 2 млн євро на 15 автобусів. Коли буде новий транспорт?

Тернопіль бере у кредит 2 млн євро на 15 автобусів. Коли буде новий транспорт?

Під час двох останніх сесій Тернопільської міської ради 20 та 23 грудня йшлося про транспорт міста. 27 грудня на позачергову сесію знову збирають депутатів.

Нагадаємо, у грудні 2019-го експерти з Києва представляли транспорту модель для Тернополя, за яку місто заплатило майже 1,5 млн грн. Що реалізували за рік з цього проєкту розповіли у міській раді.

- Транспортна модель – це перший крок до формування плану сталої мобільності міста, - кажуть в прес-службі міської ради. - На сьогоднішній день ця робота буде покладена на нове (реорганізоване) управління транспортних мереж та зв’язку ТМР, кінцева мета якого буде полягати в зменшенні перевантаження вулиць та перехресть міста Тернополя.

Також на сьогоднішній день, на підставі транспортної моделі, сформована маршрутна мережа міста Тернополя, яка затверджена рішенням виконавчого комітету.

Відео дня

На початку весни 2020 року буде проведено конкурс на відбір перевізників для роботи на новій маршрутній мережі.

У зв’язку з клопотанням мешканців вулиць Миру та Карпенка щодо швидшого впровадження нової маршрутної мережі, тимчасово у вигляді експерименту впроваджено маршрут №31, який дає змогу зручного доїзду громадським пасажирським транспортом до міської лікарні №3. Також впроваджено зміни до маршруту №19 для сполучення вулиці С. Будного та для покращення сполучення громадським пасажирським транспортом з багатьма мікрорайонами міста.

Порадив змінити професію

На засіданні 42-ої сесії міської ради у начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського депутат Андрій Ткаченко запитав, скільки мали придбати транспорту у 2019-му і скільки купили. Той відповів, що 20 автобусів моделі МАN А21 та два тролейбуси. Впродовж 2018-го - один автобус МАN та чотири автобуси.

-Згідно тією програмою, за яку ми голосували у 2017-ому на три роки, зовсім інша кількість автобусів та тролейбусів, які місто збирались придбати, - каже депутат. - Прошу уточнити, бо це важлива різниця, адже ми в бюджеті закладали фінансування.

Пан Мединський відповісти конкретно не зміг. Також звучали питання, чому придбали саме білоруські автобуси, а не українські. На це питання пан Мединський сказав, що їх ще не придбали.

- Ще навіть не уклали угоди, бо немає коштів, вони з’являться лише у 2020-му році, - каже пан Мединський. - І, тим більше, це не ми купуватимемо, а банк, бо це лізинг. Нашої вини тут немає.

Його перебив міський голова, запитавши чи взагалі він рохуміє про що йде мова і порадив задуматися над зміною місця роботи. А тим, хто дає питання про закупівлю автобусів порадив розібратися в цьому питанні.

Кредит - 2 млн євро

А на сесії 23 грудня депутати надали дозвіл КП «Міськавтотранс» на участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» шляхом залучення коштів позики відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2,0 млн Євро для реалізації підпроєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у місті Тернопіль». Як зазначив міський голова, влада близько року плідно співпрацює з Міністерством фінансів України і з Міністерством  інфраструктури для того, щоб  Тернопіль взяв участь у Всеукраїнському проєкті «Міський громадський транспорт України. І тепер ми отримали підтвердження з Міністерства економіки, що беремо участь у проєкті, і маємо можливість ще до кінця цього року підписати попередні договори з банком.

Проєкт передбачає придбання комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради 15-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах в обсязі 2 млн Євро строком на 13 років.

Для забезпечення виконання підприємством боргових зобов’язань за запозиченням Міністерства фінансів України для реалізації проекту «Міський громадський транспорт України», депутати підтримали також надання місцевої гарантії Тернопільської міської ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ростислав Чарута

    Шановний автор статті, будьте такі добрі, перед тим, як опубліковувати матеріал - перевіряйте текст на граматичні помилки, та на зразок такої нісенітниці теж (цитую автора) - Впродовж 2018-го - один автобус MAN та чотири автобуси. Може найміть собі репетитора з української мови та літератури?)))
  • Ната Ли

    А де ті ,вже закуплені автобуси,на які ніяк не могли знайти шоферів??І тому не випускали їх на маршрут, ви про це писали.
  • Ігор Дуда

    Думаю (та ні - переконаний!), що з питань кредитів варто прислухатися до кваліфікованої думки регулярного відвідувача сайту  саші креста (він же jack winchester, -валерf ле-гандонсьrкий-віктор м.-валентина-поліна (і ще ціла купа різностатевих кличок)
    Про те, де краще вам кредити брати,
    крест саша міг би компетентну й вигідну пораду дати
    воно в цій справі - видатний спеціаліст,
    А на додачу - ще й запеклий онаніст
    А ще - якщо судити з кличок (їх у нього - цілий вал)
    воно іще й  гермафродит-бісексуал
    З такими якостями  нічого і говорити -
    Відкриті завжди двері для усіх кредитів
    Щоб не здаватись голослівним:
    Саша Крест 15 листопада 2018 р.... А Я КРЕДИТ ОТРИМАВ таки!!! величенький..
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/remont-yak-ilyustraciya-zvichki.html
    А як там йде те будівництво, де я зібрався 4-х кімнатну квартирку прикупити
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/remont-yak-ilyustraciya-zvichki.html
    Саша Крест 7 листопада 2018 р.... кредит отримую, паперів до фєні треба... от і катаюсь до столиці регулярно... будова виходить дорожче ніж планувалося... але то нічого, добрі люди допоможуть... грошики будемо потім рахувати...
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/remont-yak-ilyustraciya-zvichki.html

    David Starr reply Ігор Дуда

    "Вас уже выпустили из сумашедшего дома?"

    Ігор Дуда reply David Starr

    "Ну, а тебе, хуJло, там все до тонкостей знакомо"?

    Тімоха reply David Starr

    Він там живе. Його не треба вупускати. Знаменита на сайті персона. Все про гівно та жіночі хвороби. З манією наставляння рогів всім і вся. Той Дуда поїхав розумом вже давно.

    Ігор Дуда reply Тімоха

    Впізнаю стиль бидлячий креста саші (і т.д.)
    Воно під вечір підкріпилося в параші
    гівном й сечею і його на "творчість" понесло
    Рекомендую всім це прочитати
    І принагідно - справжній "кайф" дістати
    Від того, що напише це хуйло

    Ігор Дуда reply David Starr

    Меня опять одолевают смутные сомнения... Нещодавно я писав бидляку саші кресту "Когда вы говорите, Иван Васильевич, впечатление такое, что вы бредите".
    І тут раптом аж цілий давид зорряний  з цитатою звідти ж

    "Скажи мені, хто друг твій - стане ясною картинка",
    То ти, виходить, дублікат сашка креста-скотинки?
    Що ж, трошки зміним творчий свій діапазон
    З поправкою на "зорряний" фасон
    Тобі в чиєму стилі: Пушкіна чи Пастернака?
    Бо ж David Starr - це звучить гордо, як відзнака,
    А , може, прозою тебе послати в сраку один раз?
    крест саша вже бував там, його роги - як дороговказ

    Ігор Дуда reply David Starr

    Як на думку Зорряного Давида, наступне не підпадає від стиль "випускника дурдому з відзнакою"?

    Саша Крест reply Ігор Дуда 17 грудня 2017 р. "I insist on informing me..." Бідненький (без піджака і грошей), старенький (без фуя, але з пляшкою), такий пахнючий (обісцяний та обриганий) і такий недалекий знавець англомовного кіно... Ти можеш  insist тільки на одному. На тому... що Олєжка-парламентарій зробив заради України (читай вище)... Чи може ти, тупеньке, думало своїм качаном що з тобою тут спілкуються? Так над тобой, Дебилом Блядь (как сказал всем известный "великий" русский дипломат), тут стебутся с самого начала. Или на что-то другое рассчитывал? Или ты, тупой, действительно подумал что люди, к которым обращаешься, тебе писали? Мне уже даже и жалко тех людей... Но чего только не сделаешь ради правого дела...
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/druzi-z-yakimi-voroghi-zajvi.html

    Ігор Дуда reply David Starr

    Наскільки пригадую, у Шурика з комедії Л.Гайдая це питання виникло після того, як він ледь прийшов до тями, добряче вдарившись головою об підлогу. У Зоррі Давида схожий стан?

    Ігор Дуда reply David Starr

    А Вас в школе для особо умственно развитых не научили, что правильно писать сумаСшедший"
    И почему до сих пор нет третьего "r" в слове Starr у такой исключительно скромной особи?

    David Starr reply Ігор Дуда

    Значить не випустили, ну нічого, одужуй )

    Ігор Дуда reply David Starr

    Я ІМЕНЕМ СВОЇМ ПІДПИСУЮСЬ, А ВИ -
    БИДЛОТА З АНОНІМНО-КаДеБешної НОРИ
    ВІД DAVID STARRR Й ДО ЩЕ ОДНОГО ПЕДЕРАСТА- КРЕСТА САШІ
    ВАМ МІСЦЕ, БИДЛЯКИ, БІЛЯ ПАРАШІ

    Андрій reply Ігор Дуда

    Ти ім'ям мистецтвознавця Ігоря Дуди підписуєшся. Хвора людина ти. Справжній Ігор Дуда був дуже здивований та шокований цими дописами. Відіслав йому лінк, надіслав йому твою "творчість", як і обіцяв. Людина не мала слів. Знайди інший нік, хворий ідіот. Не позор старшу і поважну людину.

    Ігор Дуда reply Андрій

    Андрійку, як, бидлота, поживаєш?
    Усе мене за когось іншого приймаєш?
    При різних маніях таке, я чув, буває
    Але - із скипидару клізма добре помагає
    ЇЇ зроби й гівна ковтнути не забудь !
    Тоді вважатимеш, що  Чаушеску мене звуть

    Ігор Дуда reply Андрій

    На виставку в музей сходило, тупориле?
    І link з Далі там, сподіваюсь, встановило?
    Його крест саша (те  що з рогами) сказав, що не сприймає
    Воно  ж з тобою спільного багато має
    Фактично, ти з ним - двоєдиний тупорилий БИК,
    Який Далі там, як гівно ти жрать привик...

    Тімоха reply David Starr

    Трохи запізно. Але зараз святковий сезон. Може боженька змилостивиться.

    Ігор Дуда reply Тімоха

    Як гарно й мило, коли друзів по життю  удвох йде
    Де був крест саша, там додався ще й "тімоха"
    Хоча, підозрюю,це один бик у двох особах,
    Що характерно, взагалі, для анонімної худоби,
    Але повторюю, хоча навряд чи до БИКА дійде:
    Собака гавкає, а караван іде,
    І скільки б жовчі ти,  дубове ЧМО, не виділяло -
    Мене турбує це мікроскопічно мало
    Для мене ти - мікроба під лупою
    Й так і залишишся нікчемою тупою

    Ігор Дуда reply David Starr

    Ти, друже Зорряний, напевно, щойно сам з дурдому -  дуже на це схоже
    Але тобі й кресту сашку, боюсь, це не поможе
    В вас дивовижну солідарність із биком цим відзначаю
    І навіть двох в одній особі уявляю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up