Тернопіль придбав 20 нових низькопідлогових автобусів з Білорусі

Тернопіль придбав 20 нових низькопідлогових автобусів з Білорусі
  • Незабаром у Тернопіль приїде 20 нових низькопідлогових автобусів білоруського виробництва «МАЗ 206».
  • Новий автобус може вмістити до 70 осіб.

Кошти на придбання автобусів були виділені відповідно до прийнятих на сесії міської ради змін до бюджету громади на 2019 рік, повідомляє прес-служба міської ради.

«Ці міські автобуси добре зарекомендували себе в Україні, адже вони маневрені, довжиною 9 метрів та пасажиромісткістю до 70 осіб. Автобуси - низькопідлогові, доступні для батьків з візочками і для людей з інвалідністю, - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал. – Придбання цих автобусів є черговим кроком до створення єдиної транспортної компанії у Тернополі, адже нашою головною метою є надання якісних послуг пасажирських перевезень у громаді».

Наразі на міських маршрутах у Тернополі працює 24 низькопідлогових автобуси марки MAN. Перший низькопідлоговий автобус марки MAN у Тернополі з'явився у червні 2018 року. Такі автобуси вміщають 80-100 пасажирів.
 

Відео дня

Читайте також У салоні - тепло, а двері - з датчиком руху: журналістка "20 хвилин" протестувала новий маршрут №35
 

Нагадаємо, на сесії міської ради 6 грудня для успішного завершення бюджетного року та недопущення заборгованостей з виплати заробітної плати, прийняли рішення про внесення змін до бюджету громади на 2019 рік, а саме – про проведення внутрішніх перекидок коштів між головними їх розпорядниками на загальну суму 27,6 млн грн.

Як пояснив міський голова Тернополя Сергій Надал, перерозподілені кошти, насамперед, направляються на виплату заробітної плати, а це понад 10 млн грн, на благоустрій територій – 2,5 млн грн, на придбання автобусів – 5,9 млн грн, на інсулін  та безкоштовні медикаменти – 1,2 млн грн та на інші цілі.

А загалом, на утримання закладів освіти додатково спрямовано 7,9 млн грн, на потреби управління транспорту – понад 6 млн грн, управлінню культури спрямовано близько 3 млн грн, 450 тис. грн з яких виділено на проведення капітального ремонту пішохідного підвісного мосту в парку «Топільче» та ще 207 тис. грн на ремонт підпірної стіни біля альтанки в парку ім. Т. Шевченка.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Max

    Якщо дізель - вже через рік півтора вони димітимуть як і теперішні. Сажевий фільтр ніхто не мінятиме. Відходить ресурс і вирішуть.
  • Anonymous

    Яке пальне використовують ці автобуси, чому не написали? Це дуже важливо!   Якщо дизель - я проти!
  • Slavik MT

    А львівський луцький заводи де????

    Василь Холод reply Slavik MT

    львівський проріс бурянами після продажі-знищення москалям а на склепаних в кузнях решту ви ж не бажаєте їздити-це ж ті жовті Богдани і Еталони....Важко вгодити....
  • Наталія Ігнат

    Байка  діда Панаса
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up