Які тернопільські маршрутки розлітаються на ходу

Які тернопільські маршрутки розлітаються на ходу

Місцеві маршрутки всі іржаві і не придатні для перевезення людей, кажуть тернополяни. В управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку зазначають, що техогляд автобусів, відповідні служби, проводять вчасно. 

В редакцію "20 хвилин" звернулися читачі, шоковані технічним станом маршруток в нашому місті. Зокрема, як повідомляє Максим Косар, який відзняв і прокоментував відео поїздки у автобусі №16, з номерним знаком: “ВО 1181 АА”, - маршрутка на ходу розсипається.

- Я думаю, більшість жителів нашого міста, котрі користуються громадським транспортом, неодноразово помічали його плачевний стан, але нічого не робили оскільки вважать, що це ні на що не повпливає, - коментує Максим Косар. - Я звичайно все розумію, але  щоб настільки занедбана маршрутка, яка від дотику сиплеться в прямому сенсі цього слова - це вже новий рівень. Будь то КП чи ПП - це просто маразм, доводити транспортний засіб до такого стану.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ГАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

Несправний технічний стан автобуса - не є проблемою виключно 16 маршрутки. Жителі вулиці Микулинецька розповідають, що бувають часті технічні “курйози” і на їхньому маршруті. 

Відео дня

- Півтора місяці тому у маршрутки №18 перед поворотом на Острів на ходу трісло колесо і вона вилетіла на зустрічну смугу, - розповідає Іван Пелипів. - Завдяки кмітливості водія цієї маршрутки та водіїв, які їхали по зустрічній смузі і які встигли вчасно зманеврувати, не сталася жахлива ДТП. 

Пан Пелипів також каже, що їхав і на маршрутці №8 в якої були проблеми з коробкою передач та холостим ходом. Тобто на нейтральні передачі весь час мотор глох. Відповідно для того аби мотор не глохнув, водій весь час тиснув на газ. Також водій не міг включити першої передачі і майже на кожній зупинці глох, після чого намагався рушити з другої передачі.

- Про безпечну та комфортну їзду в цьому автобусі говорити важко, - продовжує тернополянин. - Оскільки весь час автобус “дьоргало” і водій цілу дорогу лаявася не цензкрною лексикою сопі "під ніс".

Проте в управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради кажуть, що прокоментувати дану ситуацію не можуть, оскільки потрібно здійснювати перевірку та все вивчати, чи дійсно це так, як кажуть тернополяни. 

- Хтось трактує по-одному ситуацію, а хтось по-іншому, - зауважує заступник начальника управління-начальник відділу Олег Вітрук. - Тому для об’єктивності необхідно зійснити перевіру даних, що ми і зробимо.

Разом з цим, посадовець зазначив, що техогляд стану автобусів проводять щорічно поліцейські. А на самій автотранспортній компанії - щоденно.

- На підприємстві щоденний огляд проводить механік, для того аби автобус виїхав справний на маршрут і не виникло проблем з гальмами, рульовою тягою чи колесами, - наголошує він.

Нам не вдалося поспілкуватися з представниками підпиємства ТОВ "АТК" Еталон", що обслуговує 16 маршрут у нашому місті. Тому що офіційно зазначений телефон весь час вибиває.

Довідка

ТОВ "АТК" Еталон" обслуговує маршрути: 10, 12, 16, 29.
тел. (0352) 55 01 62

ФОП Лагіш Юрій Ігорович обслуговує маршрути: 2, 8.
тел. (067) 867 43 30

ТОВ "Назар Транс" обслуговує маршрути: 27, 33.
тел. (0352) 51 49 85

ТОВ "Менс Авто" обслуговує маршрути: 3, 19, 24.
тел. (0352) 22 36 74

ПП "Тернвояж" обслуговує маршрути: 4, 6, 7, 9, 14.
тел. (0352) 55 08 96

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • наталія

    чому №29 не їздить  після 18 30  по графіку ще повинен  як людям добиратися з роботи додому
  • наталія

    для чого писати телефони якщо ні один не відповідає це стосується Еталону
  • Oksana Motruk

    А 13 чий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up