“Тролейбус зупинили, а мене закрили у ньому”: як тернополянка хотіла заплатити за проїзд 4 грн

“Тролейбус зупинили, а мене закрили у ньому”: як тернополянка хотіла заплатити за проїзд 4 грн
  • Тернополянка Наталія їхала у тролейбусі № 11 18 вересня. Жінка хотіла заплатити за проїзд, згідно з рішенням суду, - 4 гривні. Виник конфлікт.
  • Тролейбус зупинили, усі пасажири вийшли, а жінка залишилась сидіти у ньому, її там закрили, каже вона.
  • У КП "Тернопільелектротранс" переконують, що пасажирка мала покинути тролейбус, якщо не хотіла платити за проїзд. А залишилася у транспорті із власної волі.

- Я їхала у тролейбусі №11, до мене підійшла кондукторка і сказала платити, але я відповіла їй, що є рішення суду від 17 квітня, що я маю право їхати за 4 гривні, - розповідає тернополянка Наталія. - Розпочався скандал, усі пасажири вийшли біля школи №6, бо водій зупинив тролейбус, зняв роги і сказав, що ми нікуди не їдемо. 

Кондуктор сказала жінці, що якщо вона не вийде, то вони нікуди не поїдуть, і її закрили у тролейбусі, каже тернополянка. За словами жінки, згодом водій вимагав, щоб вона платила ще і за простій тролейбуса.

Патрульна поліція, яка приїхала на виклик, сказала жінці, щоб вона йшла у міську раду відстоювати свої права. 

Відео дня

"Вона просто вирішила спровокувати конфлікт"

У КП "Тернопільелектротранс" кажуть, що пасажирка спровокувала конфлікт.

- Наші фахівці займаються цією ситуацією, - каже директор підприємства Андрій Мастюх. - Згідно із законодавством, вона мала заплатити не 4 гривні, а 6 - готівкою, за карткою тернополянина - 5 гривень. Є рішення виконавчого комітету і встановлений чіткий тариф, а жінка просто вирішила спровокувати конфлікт чи привернути до себе увагу. 

Пан Мастюх вважає, що це неправильно, бо, пояснює, якщо ви їдете у транспортному засобі, то ви маєте оплатити проїзд. 

- А для чого робити скандал із кондуктором, який просто виконує свою роботу, - каже пан Мастюх. Водій за простій не мав права говорити, він мав сказати, що від підприємства будуть претензії до неї. Але поки ще з цією ситуацією розбираються. 

Якщо вона не хотіла платити, то мала просто покинути транспортний засіб, додав співрозмовник. 

Ухвали суду щодо незаконності чинних тарифів досі в силі, пояснює юрист Василь Когут.

- І це незважаючи на те, що виконком передав повноваження управління транспорту на встановлення тарифів, рішення суду чинні. І міська рада мала б їх виконувати. Управління транспорту такі повноваження отримало лиш зараз, і тепер хай визначає тарифи, - каже пан Когут. - Міська рада скинула з себе відповідальність. Але рішення про тарифи, що оскаржили в суді, визначав виконком. І дія цих рішень, згідно з ухвалою суду, зупинена.

На запитання, як діятиме далі міська рада, там відповіли, що тарифи залишаються незмінними, тобто 6 гривень - готівкою, а 5 гривень - карткою тернополянина. 

Але оскільки влада не повернула старий тариф і валідатори у громадському транспорті Тернополя не перепрограмували, то пасажири не можуть отримувати квитки на суму 4 грн за проїзд у тролейбусі. А за безквитковий проїзд передбачений штраф. Як раніше коментували і юристи, і у патрульній поліції, пасажири можуть збирати квитки на проїзд та звертатися у поліцію та до суду із заявою про те, що з них незаконно вимагають більше коштів за проїзд.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Петро Білецький

    "Згідно із законодавством, вона мала заплатити не 4 гривні, а 6 - готівкою, за карткою тернополянина - 5 гривень. Є рішення виконавчого комітету і встановлений чіткий тариф" - Що є головішим рішення виконкому чи суду ?? Ну путайте гімно з пальцем

    Андрій reply Петро Білецький

    а якщо завтра якийсь Голопупинський районний суд прийме рішення, що ціни приміром на бензин не законні, і бензин має коштувати 10грн..теж заїдеш на заправку і будеш вимагати, щоб тобі продали по 10???

    Петро Білецький reply Андрій

    Так, має коштувати по 10, якщо суд такі ціни визнає незаконними. Значить будуть якісь аргументи. Думаю і тут були.

    Val Val reply Андрій

    Ви реально ідіот? Верховний суд?
  • Андрій

    А при чому тут кондуктор? В мене таких в дизелях мудрих кожного дня....З словами "а мені похер, я не буду платити...Іди нахуй"...Ну ця може ще не посилала, але суть схожа....Ніби кондуктор си водій встановлюють тарифи...
  • Доброжелатель Вася

    А есть правила проезда в троллейбусах Тернополя? Если есть, то где с ними можно ознакомиться? Если, по мнению кондуктора, четырёх гривен недостаточно, то можно ли считать проезд безбилетным? Какие меры, согласно правил, можно применять к безбилетникам? Чьи инструкции выполнял водитель, снимая "рога"? Проводят ли вообще инструктаж с водителями о том, как необходимо действовать в подобных ситуациях? Проходил ли, и, если да, то когда, водитель медкомиссию? Есть ли в карте прохождения медкомиссии отметка психиатра? Фамилия психиатра?
  • саша

    причому там мер вам всім вигідно провину кидати на когось

    Тарас reply саша

    Навіть не парся, з тими селюхами нема про що і говорити. В них завжди винні усі крім них, і пояснювати що весь цей транспорт комерційний і його треба за щось утримувати як до пеньків говорити.

    777 reply саша

    Я перепрошую, але ви довбойоб ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up