У 2020-му році в Тернополі хочуть перевезти на 3 млн пасажирів більше. Чи зростуть тарифи?

У 2020-му році в Тернополі хочуть перевезти на 3 млн пасажирів більше. Чи зростуть тарифи?
  • Фінансовий план комунального підприємства КП "Тернопільелектротранс" на 2020 рік затвердили на засіданні міськвиконкому 26 грудня. 
  • Директор підприємства Андрій Мастюх розповів, що у новому році планують випустити на лінію 52 тролейбуси і 18 автобусів, які мають перевести відповідно 15,7 млн та 5 млн пасажирів. 

-  У наступному році на лінію ми плануємо випустити 52 тролейбуси та 18 автобусів, які зроблять пробіг 2,5 мільйони кілометрів та 817 тисяч кілометрів, - зазначив під час розгляду плану директор КП "Електротранс" Андрій Мастюх. - Усіх пасажирів, разом з пільговиками, у тролейбусах маємо перевести - 15,7 млн та автобусами - 5 млн. Серед тих, хто платять гроші за проїзд, протягом наступного року плануємо перевезти 8,1 млн осіб - у тролейбусах та автобусами - 2,9 млн чол. 

Дохід від виручки платних пасажирів та компенсації за пільговиків для підприємства, за словами Андрія Мастюха, складатиме 90 млн грн. за перевезення тролейбусами та 26 млн грн за перевезення автобусами.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Собівартість перевезення практично незмінна практично впродовж двох років за рахунок того, що збільшується кількість пасажирів, - продовжує пан Мастюх. - Для тролейбусів вона становить 7,96  грн та для автобусів - 8.70 грн. Розрахунковий тариф. Якщо враховувати рентабельність (прибутковість), то він становить 8.76 грн - за проїзд у тролейбусі та 9.57 грн - у автобусі. Затверджений чинний тариф на даний час у тролейбусах - 5 грн для власників "Карти тернополянина", 6 гривень - для тих, хто платить готівкою. В автобусах діючі тарифи - 6 гривень за "Картою тернополянина" та 7 грн - за разовий проїзд.

Міський голова Сергій Надал запитав у Андрія Мастюха, чому собівартість перевезень така висока та коли вона зросла. 

- Така собівартість була ще при розрахунках, які проводили два роки тому, - відповів Андрій Мастюх. - Вона не зросла через те, що збільшилась кількість пасажирів, через оптимізацію мережі. Але на той час затверджені  тарифи були 5-6 гривень, і компенсація була за рахунок фінансової підтримки підприємства. 

У бюджеті міста на наступний рік заклали кошти на компенсацію за проїзд пільгових категорій населення в цілому. А різницю, яка є у тарифах, вирішили відшкодовувати окремими переведеннями на фінансову підтримку комунального підприємства. Тому вартість проїзду, ймовірно, зростати поки що не будуть. 

Фінансовий план члени виконкому взяли до відома. 

А що думаєте ви про озвучені тарифи? Відповіді залишайте у коментарях.

Опитування

Чи задоволені ви тарифами на проїзд у Тернополі?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Oleg Fisher

    Мидинського вигнати головний корупціонер маршруток!
  • Truth

    От суки, в нас тариф майже найвищий у країні, при наших зп і квадратурі міста, це не те, що дорого, це ОБДИРАЛОВО. Надіюсь ви будете горіти в пеклі.
  • Сергій

    що ж це за бухгалтер так вираховує, що 52 тролейбуси пееревезуть 15.7 млн.чол, а 18 автобусів аж 5 млн. пасажирів??? Співвідношення 1до 10!!!!. Запитання- хто краде?
  • Oleh Yuskevych

    Оце ліцо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up