У Тернополі авто їздитимуть по бруківці замість асфальту

У Тернополі авто їздитимуть по бруківці замість асфальту
  • Ями в асфальті відійдуть у минуле, натомість буде бруківка. Так дешевше, кажуть у міськраді.
  • Вулиця Білецька коло "Циганки" стане першою у місті, де старе асфальтне покриття на проїжджій частині замінять бруківкою.

Бруківка обійдеться місту значно дешевше, аніж асфальтування, та й служитиме довше, кажуть чиновники.

В міській раді хочуть спробувати постелити бруківку не лише на тротуарах, але й під час ремонту проїжджої частини. Випробують таку технологію  на вулиці Білецькій, де ремонт уже розпочався. Згодом встелити бруківкою планують всі дороги Тернополя.

– Хочемо максимально забрати асфальт і перейти на бруківку, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - В разі виникнення аварійних ситуацій, бруківку можна розібрати, а після ліквідації аварії – встановити на місце. Це економія, адже вкладається та ж сама бруківка. Немає необхідності застосовувати спеціальну дорожню техніку, адже бруківку можна швидко вкласти вручну.

Відео дня

Роботи із бруківкою можна здійснювати у таких температурних режимах, коли робота із асфальтом є неможливою. Після здійснення ремонту не потрібно чекати потепління, щоб повторно заасфальтувати розкопку, при цьому після  «латання» асфальтного покриття його вигляд буде безнадійно втрачений.

За словами фахівців, перевагами бруківки є не лише технічні характеристики.  Дослідники встановили, що при температурі повітря вище 30 градусів з асфальту починають виділятися шкідливі бензолові з’єднання. Бруківку виготовляють з екологічно чистих матеріалів, які при нагріванні канцерогенних речовин не виділяють. Завдяки своїм якостям матеріал не порушує природний обмін води і повітря в ґрунті, що сприятливо позначається на екологічному стані середовища.

В управлінні житлово-комунального господарства кажуть, що така технологія роками використовується у європейських країнах – Чехії, Туреччині,Словаччині.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • ромка

    нехай встельять бруківку на гайовій якшо там виртимає тоді можна і в місті .
  • Кактус

    Я як їжджу в маршрутці по бруківці коло дамби таке враження, що землетрус. І це дорога стара бруківка, то як же по надалівській трусити буде?
  • Олег Кубіцький

    Бруківка, котру кладе сірожа, від мештів не витримує, вони хочуть, щоб витримала рух транспорту! Найдешевше додавати до асфальту пластик зі сміття!Технології недорогих доріг уже давно придумані, так, що у Тернополі не потрібно придумувати ровер! а сірожа перед укладанням бруківки , нехай краще за розкрадену землю відповість!
  • Awaken Angel

    Суки, будуть бюджетні гроші собі в кишені класти....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up