У Тернополі нетверезий водій маршрутки возив по місту пасажирів

У Тернополі нетверезий водій маршрутки возив по місту пасажирів

Подія трапилася 12 листопада, близько 12 години дня, на проспекті С. Бандери, повідомляють у патрульній поліції Тернополя.

 

Патрульні зупинили маршрутний транспортний засіб БАЗ, оскільки кермувальник перевозив понаднормову кількість пасажирів. З передбачених 23 місць для сидіння, пасажирів було 33.

Окрім цього під час спілкування з 63-річним водієм патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп‘яніння: виражене тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці. На законну вимогу поліцейських пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки або ж у найближчому медичному закладі, чоловік відмовився в категоричній формі.

На кермувальника патрульні склали протокол за порушення вимог карантину за ст. 44-3 КУпАП (санкція статті передбачає штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 грн) та протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП (санкція статті передбачає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік). Надалі, рішення прийматиме суд.

Окрім того, за допуск до керування транспортним засобом водія, який перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніня, на посадову особу буде винесено постанову за ч. 1 ст. 129 КУпАП.

Відео дня

В управлінні патрульної поліції не можуть розголошувати інформацію про перевізника та водія. Питання вирішуватимуть у судовому порядку. Однак до ухвали суду водій має право продовжувати водити маршруткою.

- До рішення суду водій має тимчасовий на керування транспортним засобом, - пояснила речниця патрульної поліції Катерина Басалига. - Тимчасовий дозвіл на керування транспортним засобом, який видається після вилучення посвідчення водія, не забороняє йому керувати до рішення суду. Однак його може відсторонити від роботи керівництво на цей час.

У міській раді пояснили, що маршрутка належить приватному перевізнику.

- Всі питання будуть вирішувати у судовому порядку, а управління транспорту буде вживати заходи у межах свої компетенції, - пояснила речниця міської ради Мар'яна Зварич. 

Правоохоронці закликають тернополян одразу повідомляти поліцію за номером "102", у разі порушень правил дорожнього руху, зокрема водіями громадського транспорту. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Елла Грібова

    Не тверезий водій  перевозив пасажирів. Скажіть, який водій, покажіть обличчя, який маршрут. Ми ж "героїв" повинні знати.
  • Руслан Шпинда

    А навіщо ховати номер маршруту? Хай люди знають, придивляються, хто і в якому стані, їх везе!

    Марія Марголич reply Руслан Шпинда

    Руслан Шпинда це мабудь 14
  • Olya Zharovska

    В міській раді вмили руки - приватний перевізник. З яким, доречі, й міська рада уклала договір. А ми й далі чекаємо на обіцяний мером комунальний транспорт.
  • Олександр Макар

    і при прочитанні заголовка в половини маршрутчиків перехопило подих, бо подумали шо то саме ПРО НЬОГО ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up