У Тернополі п'яний водій вчинив ДТП і «заробив» штраф за трьома статтями

У Тернополі п'яний водій вчинив ДТП і «заробив» штраф за трьома статтями

Під час спілкування з водієм-правопорушником інспектори виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння.

14 вересня близько 19-ї години сталася ДТП на проспекті Степана Бандери, яку спричинив п'яний водій.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Жінка, чию машину пошкодили, розповіла поліцейським, що водій автомобіля Nissan пошкодив її автівку Opel, вийшов з машини, поспілкувався з нею та пішов у невідомому напрямку. Жінка також повідомила, що чоловік мав явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Відео дня

Від драгера відмовився

Інспектори оперативно прибули за вказаною адресою, встановили власника залишеної автівки Nissan, зв'язалися з чоловіком та повідомили йому про необхідність повернутися на місце вчинення ДТП. Громадянин прибув за потрібною адресою, очевидці та заявниця впізнали в ньому  винуватця ДТП.

Під час спілкування з водієм-правопорушником інспектори виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, тому запропонували останньому пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу чи у найближчому медичному закладі, на що чоловік категорично відмовився.

Патрульні склали на громадянина протоколи за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння), за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, вилучили посвідчення водія та направили автомобіль на арештмайданчик.

Яка відповідальність

У поліції нагадують, яка є відповідальність для водіїв:

— санкція статті 122-4 (Залишення місця вчинення ДТП) КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу на суму 3400 грн, або позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від 1 до 2 років, або адміністративний арешт від 10 до 15 діб;

— санкція статті 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу на суму 850 грн або позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року;

— санкція статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу на суму 17000 грн з позбавленням права керувати транспортними засобами 1 рік.

— Всі три статті прогнозують для горе-водія чималий штраф та позбавлення права керувати транспортним засобом. Подальшу долю громадянина вирішуватиме суд, — йдеться у повідомленні патрульних.

Нагадаємо, ми повідомляли, що за одну лише нічну зміну патрульні склали чотири адміністративні матеріали на водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп'яніння. Один з «упійманих» був під наркотиками та без права керувати автомобілем.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up