Тернопільські патрульні лише за минулу ніч «зловили» четверо п'яних водіїв

Тернопільські патрульні лише за минулу ніч «зловили» четверо п'яних водіїв

Один з «упійманих» був під наркотиками та без права керувати автомобілем.

За одну лише нічну зміну патрульні склали чотири адміністративні матеріали на водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп'яніння.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Одного з таких водіїв, який керував автомобілем Nissan, інспектори зупинили за порушення правил на вулиці Микулинецькій. Під час спілкування з чоловіком, поліцейські помітили в нього явні ознаки наркотичного сп'яніння. Охоронці порядку запропонували останньому пройти огляд на стан сп'яніння у найближчому медичному закладі, на що чоловік категорично відмовився.

Відео дня

Складаючи відповідні адмінматеріали, патрульні встановили, що громадянин вже не вперше сідає за кермо в стані сп'яніння, його вже було позбавлено права керувати транспортним засобом за рішенням суду, але повторно посвідчення водія чоловік не отримував. Тож на громадянина патрульні склали протокол за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування автомобілем в стані сп'яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування автомобілем особою, яка не має такого права) КУпАП.

Нагадаємо про відповідальність за порушення правил дорожнього руху:

  • за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Керуйте відповідально та дотримуйтесь правил, оскільки наслідки ваших необдуманих вчинків, можуть вартувати чийогось життя.

 Читайте також:

Машину зім'яло як папір: п'яний водій спричинив аварію на Тернопільщині

У Тернополі у п'яної водійки забрали автомобіль

Житель Бучаччини спробував «відкупити» товариша від відповідальності і сам втрапив під кримінал

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Козін

    "За минулу ніч"? А в нас вже немає комендантської години? Коли відмінили? Я щось пропустив...

keyboard_arrow_up