У центрі Тернополя латають ями на дорогах: рух транспорту ускладнений

У центрі Тернополя латають ями на дорогах: рух транспорту ускладнений

Дорожники латають ями на вулицях у різних мікрорайонах міста від кінця січня 2024 року. 

 

30 березня дорожні служби працюють у центрі Тернополя. Зокрема, ямковий ремонт проводять на вулиці Руській, біля ЦУМу, та на вулиці Князя Острозького.

На кожній локації є спецтехніка та працівники. Перед тим, як засипати пошкоджені ділянки спеціальною сумішшю, працівники забирають залишки старої. Після засипання вибоїн – розрівнюють покриття.

Відео дня

Крім того, ямковий ремонт мають провести на вулиці Патріарха Мстислава. Дорожники вже позначили ділянки дороги, що треба засипати.

Нагадаємо, у Тернопільській міській раді повідомляли, такий ремонт не є поточним чи капітальним ремонтом покриття, а лише попереджувальними заходами для зниження аварійної ситуації на ділянках, де утворились глибокі вибоїни взимку.

— Перелік адрес, де мають латати ями, щодня публікуємо на сайті міськради. Його формують на основі звернень громадян і коригують, враховуючи погодні умови. Тернополяни можуть звертатися до міської ради та повідомляти про вибоїни на дорогах міста. Ці звернення врахують при формуванні списку, — прокоментувала для «20 хвилин» речниця міськради Мар’яна Зварич.

Також журналісти «20 хвилин» самостійно перевіряли стан доріг у місті. Ми вимірювали глибину вибоїн та ям.

Детальніше читайте у матеріалі: У Тернополі місцями латають ями. Чи ефективні такі роботи – пояснюють експерти

Що робити, якщо влетіли в яму і пошкодили авто

Поради від керуючого партнера ТОВ юридична фірма «Самуляк і партнери» Михайла Самуляка.

Якщо ви пошкодили авто через яму на дорозі, зупиніться, забезпечте безпеку руху, виставивши знаки аварійної зупинки, і викличте патрульну поліцію за номером 102.

До приїзду поліцейських зафіксуйте дорожні обставини, пошкодження дороги і ушкодження авто на фото і відео.

Складіть список очевидців події, та запишіть їх контакти.

Після приїзду патрульних, вимагайте складення на місці ДТП Акта обстеження ділянки вулично-шляхової мережі.

В Акті мають бути зафіксовані всі пошкодження дороги, які спричинили ДТП, а також обставини на місці ДТП (відсутність освітлення, попереджуючих знаків тощо) та завдані ушкодження вашому авто. Наполягайте на тому, аби при огляді місця ДТП і при складанні відповідного матеріалу зазначили розмір ями, в яку потрапило авто, адже її розмір може стати визначальним при вирішенні питання про провину дорожньо-експлуатаційної організації.

Надайте пояснення працівникам патрульної поліції.

У поясненнях слід зафіксувати, що на відповідній ділянці дороги відсутні будь-які дорожні знаки, які мали б попереджувати водіїв про неякісне дорожнє покриття. Це також матиме значення під час розгляду даної справи в суді.

При викладенні пояснень водію необхідно чітко вказати, що яму не можливо було помітити взагалі, або об’їхати через наявність інших машин на дорозі, а зупинитися вчасно перед нею не було змоги. Недодержання водієм цієї процедури може привести до того, що винуватцем ДТП опиниться саме він, та буде нести адмінвідповідальність за ст. 124 КУпАП.

Зазначте працівникам патрульної поліції, які прибули на місце події, що бажаєте написати заяву про вчинення адмінправопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 140 КУпАП.

У разі встановлення факту, що причиною ДТП є неякісне дорожнє покриття, працівники поліції мають здійснити запит, хто є відповідальною службовою особою, і скласти протокол за ч. 4 статті 140 КУпАП, після чого його направлять для розгляду до суду.

Треба також оцінити вартість ремонту автомобіля. Найкраще — провести автотоварознавче дослідження. Опісля звертайтеся в суд з позовом про відшкодування завданої матеріальної шкоди.

Читайте також:

Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках

Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя

На Торговиці знижуватимуть висоту бордюрів та відремонтують переходи: скільки коштів витратять?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up