Вимагають хабар за права? Тепер на всіх екзаменах – відеокамери

Вимагають хабар за права? Тепер на всіх екзаменах – відеокамери
  • Відеофіксацію процесів складення іспитів зі знань ПДР ввели вже давно. Скоро камери будуть і на практичному іспиті.
  • Заступника керівника закладу освіти викрито саме на одержанні хабаря за проходження навчання та успішної здачі іспитів по підготовці водіїв категорії «С»

Чи реально «порішати» за винагороду отримання прав водія, намагались з’ясувати журналісти «20 хвилин». Адже неодноразово сервісні центри акцентували увагу на введенні відеофіксації як теоретичного екзамену, так і практики водіння.  

Нагадаємо, днями силовики затримали на отриманні хабара у 300 євро заступника директора з навчально-виробничої роботи одного з коледжів області. Він вимагав від студента валюту за позитивне проходження навчання та успішної здачі іспитів по підготовці водіїв категорії «С». Освітянина затримали у службовому кабінеті безпосередньо під час отримання ним 300 євро.

  • Вже запроваджено відеофіксацію процесів складення іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами, - повідомив Василь Барановський, провідний спеціаліст сектору персоналу та зв’язків із громадськістю Регіонального сервісного центру. - Відеофіксація процесу складення теоретичного іспиту наразі вже реалізована в сервісних центрах МВС нового зразка. В подальшому й під час складення практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному авто. Тому складання іспиту залежить тільки від знань правил дорожнього руху України та навичок керування транспортним засобом.

Як вже відомо, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаються на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень не було  - громадянин обмінює на постійне посвідчення водія.

Відео дня
  • У разі, якщо у водія початківця такі порушення були,  — обмін на постійне посвідчення водія здійснюється лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС, - нагадав Василь Барановський.

Водіям, які отримали посвідчення водія вперше та були позбавлені права керування транспортними засобами, посвідчення поверненню не підлягає.

Поновити право керування транспортними засобами можна лише після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки, повідомив Василь Барановський.

Як вперше отримати права водія

1. Знайти акредитовану автошколу
2. Пройти навчання в автошколі
Документи

  • заява, в якій вказано місце проживання та категорія транспортного засобу;
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • медична довідка (форма 083/о);
  • одна кольорова фотографія 3,5х4,5 см.

3. Скласти внутрішні іспити в автошколі та отримати свідоцтво
4. Скласти іспит в сервісному центрі МВС
Документи

  • заява;
  • свідоцтво про закінчення автошколи;
  • паспорт;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • медична довідка (форма 083/о);
  • квитанція щодо сплати послуги;
  • оригінали та копії документів, що засвідчують зміну особистих даних (якщо ці дані змінювалися).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Мельник

    Давно пора було б поставити камери.
    А то понакупляють прав,і аварія на аварії.Права купив,їздити не купив.
    Що тут казати,як навіть пішохідний перехід страшно переходити.

    Андрій Домший reply Ольга Мельник

    Ольга Мельник ну не всім страшно. .є багато таких сміливців особливо з "заглушками" у вухах яким фіолетово зупиниться хтось чи ні..особливо актуально в ожеледицю зимою
  • Pavlo Orestovich

    Корупція - це рак економічного плагополуччя українців
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up