Водій підприємства "не вписався" під обмежувач на Гаївському. Був суд

Водій підприємства "не вписався" під обмежувач на Гаївському. Був суд
Фото ілюстративне
  • Під обмежувач на Гаївському мості намагався проїхати водій авто, яке належить ТОВ «УкрЕлітАгро». Виникла ДТП.
  • Суд визнав водія невинним, але страхова має відшкодувати власнику обмежувача збитки.

З моменту перекриття Гаївського мосту на ньому двічі вішали висотні обмежувачі. Двічі їх збивали. Тепер встановили габаритні ворота, висотою 2,5 м. Також є обмеження у вазі авто, які проїжджають мостом - до 3 тонн. До слова, журналістка "20 хвилин" міряла висоту обмежувача: на узбіччі висота обмежувача 2 м 55 см. По центру дороги - 2 м 59 - 60 см (залежить від поверхні асфальту - прим.ред).

Читайте також: Биті люки, подерті дахи бусів: водіям, які їдуть через Гаївський міст, слід знати висоту свого транспорту

Нещодавно під обмежувач намагався проїхати водій авто, яке належить ТОВ «УкрЕлітАгро». Виникла ДТП. За інформацією балансоутримувача обмежувача ТОВ “Техномістбуд Холдинг” представник власника автомобіля вийшов на зв’язок та попросив надати документи на обмежувач для звернення у страхову компанію для відшкодування шкоди. Згідно з законодавством, потенційний винуватець ДТП повинен не пізніше трьох робочих днів подати повідомлення у страхову компанію.

Відео дня

Як повідомляють в управлінні ЖКГ, адвокат підприємства та водія Сергій Левчунь, повідомив, що 20 червня відбулося судове засідання щодо розгляду протоколів патрульної поліції по даному факту.

Суд першої інстанції встановив, що водій не винен у вчиненні ДТП, яка призвела до пошкодження майна. Але водія було притягнули до адміністративної відповідальності за саме пошкодження майна.
Це різні за своїм складом адміністративні правопорушення, але, оскільки цивільна відповідальність власника об’єкту підвищеної небезпеки (автомобіля) застрахована, страхова компанія має відшкодувати власнику об’єкта завдані збитки.

- З правової точки зору, перешкод для сплати, я особисто, як адвокат, не бачу, зазначив адвокат Сергій Левчунь. - Разом з тим, постанова набере законної сили через 10 днів з моменту винесення і тільки тоді страхова компанія має узгодити з власником об’єкта розмір збитків і, після такого узгодження, має відбутися сплата.

Процедура може зайняти деякий час, тому поки однозначно повідомити що шкода сплачена чи назвати точний розмір збитків важко.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up