Водія, який врізався у зупинку на Бережанській, оштрафували на 340 грн

Водія, який врізався у зупинку на Бережанській, оштрафували на 340 грн
  • Коли відновлять зупинку на вул. Бережанській, запитують читачі “20 хвилин”. Наступного після аварії, яка сталася 7 квітня, пошкоджену металеву конструкцію зупинки громадського транспорту демонтували.
  • Наразі зупинку не відновили. Нема ні навісу, ні лавочки. Люди чекають на громадський транспорт просто на тротуарі біля стовпа, де вказано, що це зупинка.

Нагадаємо, металеву конструкцію зупинки громадського транспорту пошкодив водій зранку 7 квітня на вул. Бережанській. У ДТП ніхто не постраждав, хоча наслідки могли б бути набагато плачевнішими, якби на цій зупинці були люди.

- Як пояснив водій автомобіля ВАЗ, через вибоїну на дорозі у нього тріснуло колесо, і він не впорався з керуванням та здійснив наїзд на металеву конструкцію, а саме на зупинку громадського транспорту, - повідомляли тоді у прес-службі управління патрульної поліції в Тернопільській області. - Тілесних ушкоджень ні водій, ні пасажири  не отримали. На водія склали протокол за ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відібрали пояснення. Також складено схему місця ДТП та акт обстеження вулично-шляхової мережі. Усі матеріали передали до суду.

 Водій свою вину визнав

Як з’ясувала журналістка “20 хвилин”, 9 квітня тернопільський міськрайонний суд виніс постанову про адмінпокарання - водія оштрафували на 340 гривень у дохід держави.

Відео дня

За даними єдиного  державного реєстру судових рішень, 7 квітня о 7.40 у Тернополі на вул. Бережанській, водій керуючи автомобілем «ВАЗ 21134 1.6» не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на зупинку громадського транспорту. Через ДТП автомобіль та зупинка громадського транспорту отримали механічні пошкодження. Під час судового засідання  водій визнав вину у вчиненні адміністративного правопорушення та щиро розкаявся. В діях водія на думку суду, є ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП тобто, порушення учасником дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

Хочуть позиватися на водія

Після аварії пошкоджену металеву конструкцію зупинки транспорту терміново демонтували, адже вона становила небезпеку для пішоходів, повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський.

- Зараз розробляємо проектно-кошторисну документацію на нову зупинку, - каже він.

Як повідомили в управління житлово-комунального господарства, зупинка на вул. Бережанській перебуває на балансі КП “Парк Загребелля” і саме це підприємство має відновити зупинку. А відшкодувати збитки за пошкоджену металеву конструкцію повинен водій, який скоїв ДТП.

Директор КП “Парк Загребелля” Павло Іванок каже, що зупинку відновлять найближчим часом. Вона буде стандартного вигляду, як і більшість зупинок у місті. Скільки це коштує, наразі не береться казати. Але це точно не 340 грн, на які оштрафували водія. Збитки за пошкоджену зупинку повинен відшкодувати водій, який скоїв ДТП, зауважує пан Іванов.

- Будемо подавати позов, щоб він відшкодував збитки, - каже він. - В мене ще таких прецедентів не було, щоб знесли зупинку і заплатили 340 грн штрафу...

До слова, у коментарях до статті про аварію на вул. Бережанській читачі “20 хвилин писали, що у день коли сталася ДТП на цій дорозі тривали ремонтні роботи. Тут були вирізані ями, які мали заасфальтувати і об’їхати їх було складно. На цій ділянці не було попереджувальних знаків про ремонт на дорозі. Водієві радили звертатися до суду. Чи робитиме це водій, невідомо. Якщо він хоче висловити свою думку з приводу ДТП, ми готові опублікувати його коментар.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Що це за суд такий 340 грн .За ці кошти і труби квадратної не купиш . Ну це взагалі п......ц всьому розвалив зупинку і 340 грн штрафу . Чому балансоутримувач не склав калькуляцію на ремонт зупинки і не виставив претензії в суді . Щось у мене така чуйка ,що не все тут чисто, і на місці цієї зупинки поставлять зупинку на 2 чоловіка ,а решту буде магазин.
  • Анонім

    340 грн. Могли б і до 400 грн округлити .
  • Сергій Надал

    Які дибіли, хочуть позиватись до водія! Потрібно позиватись до утримувача дороги!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up