На маршрутній мережі міста не вистачає 30-40 автобусів

На маршрутній мережі міста не вистачає 30-40 автобусів

Найтиповіші скарги тернополян на проблеми в маршрутках ми адресували до начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігоря Мединського.

Він запевняє: за цей рік жоден з пасажирів не поскаржився до управління щодо естетичного вигляду громадського транспорту чи поламаних маршруток. Загалом на маршрутки в рік є близько ста скарг.

  • Наші читачі скаржаться на бруд в маршрутках, засмальцьовані та поламані сидіння. Хто має стежити за чистотою-справністю в салоні? Чи є справний стан і охайність прописані в умовах договору, який міськрада підписує з перевізниками?
  • За чистотою у салоні громадського транспорту та його справністю повинен стежити водій та перевізник. Одночасно щодня механік базового підприємства, з якого випускається автобус (АТП), під час виїзду та заїзду перевіряє технічний та естетичний стан транспорту. У випадку виявлення недоліків, які не впливають на безпеку, наприклад, порване сидіння, - механік дає певний термін перевізнику для усунення проблеми.

Якщо ж громадський транспорт технічно не справний, то він у жодному випадку не виїжджає на маршрут. Звичайно, що питання технічної справності та естетичного вигляду прописаний в умовах договору, який міська рада підписує з перевізниками. Одночасно варто зазначити, що на сьогоднішній маршрутній мережі міста не вистачає 30-40 автобусів з різних причин: розірвання договорів з перевізниками, скарги перевізників на неприбутковість, відсутність водіїв тощо.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ЗАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

За останній рік не було жодної скарги щодо естетичного вигляду громадського транспорту.

Відео дня
  • Відсутність маршруток ввечері - особливо після 20.00, особливо у напрямку «Східного».  Якщо це неправда і люди просто собі видумують, розкажіть про графік проїзду маршруток в напрямку «Східного» і Автовокзалу. І до якої години їздять маршрутки в місті?
  • Після 20.00 год. у Тернополі збільшується інтервал руху між рухом маршруток, що становить в середньому 15 хв. Наразі є проблема сполучення після 20.00 год. масивів «Дружба» та «Східний», оскільки раніше цей напрямок обслуговувала маршрутка №1. Сьогодні цим маршрутом курсує лише тролейбуси №1. Саме тому управління транспорту, комунікацій та зв’язку вирішує питання, щоб тролейбуси обслуговували цей маршрут хоча б до 22.00 год. Загалом у місті маршрутки курсують до 22.30 год.
  • Водії нехтують правилами дорожнього руху – «підрізають», перевищують швидкість, цим наражаючи пасажирів на небезпеку. Це, окрім поліції і то, коли зловлять, хтось контролює?
  • Виявлення порушень правил дорожнього руху та притягнення водіїв до відповідальності – компетенція виключно Патрульної поліції Тернополя.
  • Монітори, які мають інформувати пасажирів про прибуття транспорту. Вони оплачуються з міського бюджету? Якщо так – в яку суму в місяць вони обходяться місту. Конкретний приклад - зупинка біля Збаразького кільця - пристрій не працює, або зависає, дезінформуючи пасажирів.
  • «Розумні зупинки» встановлюються та обслуговуються виключно за кошти підприємця -  ТОВ «Системний зв'язок». Жодної гривні з міського бюджету на це не витрачається. Як повідомляють у ТОВ «Системний зв'язок», у них є спеціаліст, який відповідає за технічне обслуговування екранів. Вашу скаргу щодо некоректної роботи «Розумної зупинки» передано у ТОВ для усунення недоліків.
  • Скільки цього року надійшло скарг щодо маршруток? Які результати?
  • В середньому кожного року до управління транспорту надходить в межах 100 звернень щодо графіків, стану маршруток, поведінку водіїв, пропозицій з внесення змін у транспортну мережу міста тощо. Кожне звернення опрацьовується і заявнику надсилається відповідь, відповідно до чинного законодавства. 

Довідка - куди можна і потрібно скаржитись             

Управління транспорту, комунікацій та зв’язку приймає скарги усно або письмо; а також через лист-звернення, електронну пошту, онлайн-платформи чи телефон. Кожну скаргу опрацьовують і заявнику дають відповідь, згідно з чинним законодавством, запевняє Ігор Мединський.

Куди і як звертатися:

За телефоном - 52-15-14

Звернувшись безпосередньо в управління за адресою вул. Коперника,1 (4 поверх)

Написавши листа на електронну пошту  [email protected]

Описавши проблему на портал «Відкрите місто» http://opencity.in.ua/issuelist#r=UA61101

Описавши проблему на сайті Тернопільської міської ради у рубриці «Питання-Відповіді» http://rada.te.ua/pytannia-vidpovidi/

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іра

    маршрутки  їздять до 22.30???? ми з вами пане мединський живемо напевно в різних містах.. Скаржитися вам на графік чи стан маршруток-МАРНО!!!!! досить вже отого бла-бла-бла. Надоїло вже!!!!!!!!!!
  • Герасимчук Ростислав

    А ще черговий баран петицію вальнув щоб якусь там групу людей зібрати для контролю маршрутчиків.

    Діонісій reply Герасимчук Ростислав

    знову групу дармоїдів і трутнів?
  • Yura Yura

    Рагулям коні пустіть.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up