Якщо вже користуєтесь маршруткою, то візьміть квиток

Якщо вже користуєтесь маршруткою, то візьміть квиток

Новий флешмоб #візьми_квиток поширюють у соцмережах 8 листопада. Тернополяни закликають один одного продовжувати ігнорувати маршрутки. А якщо їдете у них, то не дозволяйте водіям ховати готівку у кишені та ігнорувати прохання пасажирів про квиток.

Нагадаємо, після дводенного саботажу тернопільські перевізники таки вийшли на маршрути за старим тарифом – 5 грн готівкою і 4 з електронним квитком чи картою тернополянина. Проте проблем з якістю перевезення не зменшилося. Автобуси брудні, занедбані, часто ламаються, водії не хочуть видавати квитки. Тернополяни називають місцеві маршрутки скотовозками.  І за два дні, коли цей транспорт зник з вулиць міста, багато людей визнали, що Тернопіль без маршруток чудовий і що треба більше розвивати тролейбусну мережу міста. До слова, за період транспортної кризи тернополяни зуміли зорганізуватися і стали прикладом для всієї України.

Активісти нагадують, що хоч і маршрутки вже їздять, флешмоб #підвезу не завершений. Продовжуємо ходити #пішки_на_роботу, підвозити попутників та максимально ігнорувати маршрутки. Ми варті того, щоб їздити у комфортному громадському транспорті з культурними водіями!

“Вимагайте квиток i повагу до себе як роботодавцi!” - пише у “Фейсбук” Zoya Mul.

Відео дня

Vitya Baran закликає: “Хто все ж таки буде їхати, то прошу звертати увагу :

1) брати квитки з валідатора (в разі чогось вимагати)

2) при курінні водія негайно робити зауваження ;

3) в кожній маршрутці вказана кількість стоячих та сидячих місць. При переповненій маршрутці робити водієві зауваження

4) старайтесь пройтись до зупинки, де є тролейбус”.

“#підвези це круто! Але... Хто таки піде на маршрутку, думаю було б правильно з водіями таки не сваритися, не зловтішатись, а БРАТИ ЧЕК! Якщо не будете це робити - гріш ціна всім зусиллям за справедливий тариф. Все залежить від нас самих, - пише Мар’яна Зубик.

У рамках флешмобу потрібно просити квиток у водіїв маршруток. Якщо ви отримали квиток, сфотографуйте його і напишіть про це у “Фейсбук з хештегом #візьми квиток. Якщо водій відмовився давати квиток - зробіть його відомим! Вказуйте номер маршрутки, номерний знак, назву зупинки і час, коли ви сідали у транспорт.  

Також тернополяни пропонують організувати волонтерів-контролерів, які сидітимуть біля водія, допомагатимуть видавати квитки та порахують пасажиропотік за день. 

"Планую завтра (9 листопада - ред.) до міста, десь під обід. Можу допомогти водіям маршруток в обслуговуванні пасажирів, десь на годину-дві, одне-два кола хоч. Аби видавати справжні квитки, аби водії і пасажири були культурні, позитивні, допомагати при посадці старшим і вагітним, дітей не лякати, гімнярів заставляти давати місця сидячі отим попереднім, можу шось співати українською...
Якшо сподобається всім, то буду планувати і в майбутньому, при нагоді. Якби хто міг би посприяти в тому - конкретний зацікавленний водій, бос-перевізник, депутати може, Мединський - аби я десь конкретно припаркувався своєю тачкою, шоб її не вкрали, і сів в оте жовте - то дайте сьодні знати, 067-369-56-71, - пише у "Фейсбук" Борис Гора. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Наталя

    Ось в цьому, як кажуть, і собака зарита. Бо готівку ніхто не обліковує, тому і збитки показують і вимагають підвищити знову тарифи. Проте скільки не підвищуй тарифи, їм усе буде мало. Потрібно навести облік готівки і суворий контроль. Це прерогатива міської влади в першу чергу і пасажирам потрібно  бути більш свідомими, і вимагати квиток при оплаті готівкою. .
  • Ira Shevchuk

    Вчора заплатила за проїзд, попросила квиток. То водій так подивився ніби я дала йому 500 гривень і прошу здачу по одні грн.😂😂
  • микола шевчук

    ....Картярі....Шулери....Розводили б один одного по підвалах, кабаках, поїздах (як Ахметов). Для чого йдуть в політику ??? Хіба думають що за Бога мудріші.
  • Oleg Synovets

    Я б сказав #вимагай_квиток
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up