Юрчика, якого збив п’яний водій, прооперували. Стан дитини важкий, треба допомога і донори

Юрчика, якого збив п’яний водій, прооперували. Стан дитини важкий, треба допомога і донори
  • Володимир, кажуть у селі, «гуляв» другий день. Люди припускають, що найнявся до когось на підробіток, а з ним розрахувались могоричем. 
  • Після ДТП до матері Юрка приходила братова водія - пропонувала гроші. Багатодітна матір не взяла. 
  • Медики не беруться прогнозувати щодо стану хлопчика. Юрчик – наймолодша дитина з багатодітної родини, де шестеро дітей. Допоможіть врятувати малого!

8-річний Юрчик разом з 13-річною Христинкою гуляли на дворі – буквально за кілька метрів від хати. Дорогою мчало авто. Дівчина встигла утекти, Юрчик потрапив під колеса автомобіля, яким керував 37-річний п’яний водій.

Нагадаємо, аварія трапилась ввечері 8 липня у с. Прошова Тернопільського району.

Дитину у важкому стані одразу доправили до реанімації обласної дитячої лікарні.

Відео дня

П'яний водій на шаленій швидкості збив хлопчика. Потерпілий стояв на узбіччі з велосипедом, коли його збив водій автомобіля Volkswagen. За попередніми даними, на момент автопригоди водій перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Алкотестер "Драгер" показав 2,26 проміле алкоголю.
Сьогодні, 9 липня, малого прооперували. Зараз він наразі в реанімації – відходить від наркозу. Медики не роблять жодних прогнозів щодо його подальшого стану.

Про потреби у медикаментах травмованому хлопчику не говорять, адже лікування щораз змінюватимуть. Однак, є потреба у донорах. Група крові та резус значення не мають. Кров здавати для Юрія Чорного, а довідки приносити в обласну дитячу лікарню, на 6 поверх. Чи передавати мамі Наталії (телефон у довідці). 

Як вдалось нам з’ясувати, водій, як зрозумів, що накоїв, - тікав. Його наздогнали місцеві і били. Від розлюченого натовпу чоловіка врятувала поліція.

Володимиру – 37 (ми умисне не називаємо його прізвища, воно відомо редакції – прим. авт.). Він часто їздить на заробітки в Польщу, але, коли почався карантин, повернувся в рідне село. Чоловік раніше любив зазирнути в чарку, але цього разу – ні-ні, кажуть місцеві.

  • Відколи приїхав з Польщі – не пив, ним натішитись не могли, - каже пані Оксана, яка знає чоловіка. У цьому ж селі живуть і його батьки. - Коли почав випивати – не знаю. Люди кажуть, вже два дні в когось наймався на підробіток. Певно, розрахувались могоричем. От і «до святкувався» - другий день пив.

Про Володимира люди говорять не охоче. Розповіли, має другу жінку, спочатку жив з нею в Прошовій, не так давно переїхали до Смолянки. Дружина працює у місцевій крамниці. Дітей в подружжя немає.

  • Там дорога ідеальна, де сталась та злощасна ДТП, - каже староста сіл Прошова і Смолянка Ігор Прус. – Дізнався за аварію я від нашого дільничного. Коли приїхав на місце – машина вже була в кюветі, в ячмені. Володі вже не було – поліція його забрала. На місці був його колега, з яким разом їхали в машині – теж п’яний.

8-річний Юрчик Чорний, якого збив Володимир, - наймолодша дитина у багатодітній родині з Прошової. У них – шестеро дітей.

У Прошовій люди збирають гроші, аби допомогти матері малого. Сама Наталя ледь говорить – жінка весь час плаче і змогла видавати із себе кілька слів. Запевнила, що на перший час гроші має. Що буде далі – навіть ще не думала. Коли почула від нас, чи потрібна якась допомога і що ми готові – тільки давайте картку, розплакалась дужче.

Ми закликаємо усіх небайдужих допомогти родині і медикам врятувати малого Юрчика.

Номер картки, куди можна буде переказати кошти, повідомимо згодом.

  • Він з малою старшою гуляв, з Христинкою, але вона встигла утекти, - мама Наталя ледь говорить. – Навіть боюсь думати, що і з нею могло б статись… Я його не знаю, хіба в лице – бачила. Приїжджала вчора його братова, пропонувала гроші, але я не брала. Що тепер з моєю дитиною буде? Моліться, люди, за Юрчика…  

Довідка

Тел Наталії Чорної (мама Юри):099 252 20 41

Рахунок для пожертв на лікування Юрія: ПУМБ банк 4314 1400 0125 2607, Чорна Наталія.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (95)
  • Людмила Вашук Вашук

    +++++++
  • Людмила Сухоребра

    +++++
  • Алла Король

    +++++++++&
  • Валентина Топор

    🙏🙏🙏❤️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up