З Польщі в Україну курсуватимуть спецпоїзди та чартери (графік). Звідки ще можуть повернутися українці?

З Польщі в Україну курсуватимуть спецпоїзди та чартери (графік). Звідки ще можуть повернутися українці?
  • МЗС розповіло, як можна потягом повернутися до України з Польщі.
  • На евакуацію з Польщі зареєструвалися 3,5 тисячі українців: Дещиця.
     

Посольство України в Польщі оприлюднило розклад спеціальних залізничних рейсів, якими можна повернутися до України з Перемишля. Розклад опублікував посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Так, 20 березня курсуватимуть 4 спецпотяги. Виїзд з Перемишля — прибуття до Києва (через Львів).

Розклад руху (час місцевий):

10:18 - 21:33;

Відео дня

13:10 - 23:08 (Intercity);

15:45 - 23:53 (Intercity);

18:59 - 06:46 (прибуття 21.03).

«Орієнтовна вартість квитка: 2 клас — 700 грн (100 злотих); 1 клас — 1000 грн (150 злотих)», — додав посол.

«Продаж квитків здійснюватиметься на сайті booking.uz.gov.ua. Про відкриття онлайн-продажу квитків повідомлятимемо додатково», — написав посол.

Також посол повідомив на своїй сторінці у facebook про чартерний рейс з Польщі.

Влада докладає максимально зусиль для організації повернення громадян України на Батьківщину, повідомляє "Урядовий портал". Про це на брифінгу повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що МЗС, Мінінфраструктури спільно з компанією SkyUp домовилися про нерегулярні повернення літаками зі списку міст. 

«Компанія SkyUp відкриває продаж квитків на нерегулярні рейси з таких міст: Париж, Аліканте, Стокгольм, Відень, Варшава, Прага, Тбілісі, Лісабон, Мюнхен, Неаполь, Франкфурт, Прага, Таллін, Цюрих, Стамбул, Барселона, Лондон», - зазначив він і додав, що на сайті компанії можна придбати квитки за пільговими цінами і повернутися в Україну.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій переконаний, що інші перевізники також долучаться до процесу повернення українських громадян. При цьому він нагадав, що Уряд прийняв постанову щодо цінового регулювання для уникнення спекуляцій на вартості квитків.

Крім того, Владислав Криклій повідомив, що будуть відправлені спеціальні потяги з Чехії, Німеччини та Польщі, щоб українські громадяни могли повернутися додому.

«Українці без обмежень можуть повертатися в Україну», - наголосив він.  

Нагадаємо, в Україні до 3 квітня діє карантин. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up