Як покарали директора стадіону, який скоїв смертельну ДТП напідпитку

Як покарали директора стадіону, який скоїв смертельну ДТП напідпитку
Те, що залишилось від FІАТ після удару. Водій загинув, його мати надовго опинилась у лікарні

Чоловік намагався виправдатись у суді, що вискочив на зустрічну, бо узбіччям йшла жінка з собакою. Але цей факт підтвердження не знайшов. Суд також не взяв до уваги каяття чоловіка. Чим завершилася справа та до якого рішення дійшла Феміда?

Майже три роки тривали суди у справі смертельної ДТП, де водій Мercedes напідпитку вискочив на зустрічну і врізався в інше авто. Хоча слідство завершили досить швидко і передали справу до суду.

Тоді у швидкій помер 44-річний водій FIAT Тіро, а його мама, яка сиділа поруч, довго пролежала у лікарні. Обвинуватили у скоєнні ДТП директора стадіону Бучацького ФОК «Колос». Суд не дише відправив його за ґрати, а й позбавив прав керування.

Нагадаємо, аварія сталась 2 вересня 2017 року близько 19.50 на вул. Тернопільській у с. Підзамочок Бучацького району.

Відео дня

Тоді 52-річний водій Мercedes, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, їхав у бік Тернополя, перетнув суцільну смугу і виїхав на зустрічну, де зіткнувся з FІАТ Тіро. Винуватець аварії після зіткнення вийшов з автомобіля та втік з місця події, але через декілька годин добровільно з’явився до Бучацького відділення поліції.

Під час судового засідання, водій стверджував, що вискочив на зустрічну, бо намагався обминути жінку із собакою. Мовляв, під час слідства про це навіть не згадував через поради його колишнього адвоката. Однак, у суді не знайшли підтвердження його словам.

Родина їхала додому: мить - і удар

На зустріч водієві, у своїй смузі рухався автомобіль FІАТ Тіро з двома пасажирами в салоні. Як стало відомо згодом, поруч з водієм сиділа його мама, а позаду – дружина.

Старша жінка, під час зіткнення, серйозно травмувала голову – у неї діагностували переломи кісток лицевого черепа зліва, забій головного мозку, рани садна, переломи ребер та забої плеча і тулуба. У її сина була відкрита черепно-мозкова травма, переломи ребер з обох боків, крововиливи в мозку та черевної порожнини. Він удару порозривало деякі внутрішні органи. Від цього і настала його смерть.

Водій Мercedes  визнав свою вину в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди та переконував у суді, що щиро кається. Просив суд не карати його суворо. 

Натомість як травмована жінка, так і її невістка і внуки були іншої думки щодо каяття винуватця смерті їхнього родича.

  • Поведінка обвинуваченого протягом трьох років, які минули з часу скоєння останнім ДТП, а також зміна показів щодо обставин аварії свідчать, що обвинувачений не кається, а бажає за будь-що уникнути відповідальності, - переконував у суді батько загиблого чоловіка.

Невістка, яка того дня їхала на задньому сидінні пригадала, що їхнє авто рухалось своєю смугою зі швидкістю 50 км/год. Вони тоді повертались додому з с. Білявинці Бучацького району. ДТП сталась миттєво: вона тільки побачила світло фар перед їхнім автомобілем та відчула удар.

  • Після пригоди обвинувачений покинув місце події, - розповіла потерпіла у суді. – А причинами дорожньо-транспортної пригоди були велика швидкість зустрічного автомобіля та п`яний водій.

Алкоголю втринадцятеро більше за норму

Жінка просила суворо покарати винуватця смерті її чоловіка.

  • Від удару легковик був відкинутий з проїзної частини дороги і притиснутий до огорожі ближнього будинку, - пригадувала у суді свідок, жінка, яка разом зі своїм чоловіком та дітьми на Audi їхала позаду FІАТ. - Білий бус, що рухався назустріч, раптово виїхав на зустрічну смугу і в`їхав у автомобіль FІАТ Тіро. Маневр буса був різким. Я з чоловіком підбігли до автомобіля FІАТ, щоб надати допомогу пасажирам, які знаходилися у ньому.

За висновком судово-медичної експертизи, у крові водія  Мercedes знайдено етиловий спирт в кількості - 2,11% проміле. Це майже опівночі, коли в нього після ДТП брали кров в Бучацькій рай лікарні. Експерти припускали,  що в момент ДТП концентрація етилового спирту могла становити приблизно - 2,67% проміле, що за функціональною оцінкою концентрації алкоголю в крові може відповідати показникам сильного алкогольного сп`яніння.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки, - таким був вирок Бучацького райсуду.

Обвинувачений також сплатить за цивільним позовом моральну шкоду потерпілим у ДТП – як травмованій мамі загиблого, так і його дружині і дітям. А також оплатить витрати за проведення експертиз у справі.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області через Бучацький районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up