Тернополян закликають допомогти дітям Героїв підготуватись до школи

Тернополян закликають допомогти дітям Героїв підготуватись до школи
  • Акція «Шкільний портфелик» у Тернопільському благодійному фонді «Карітас» набирає обертів. Цьогоріч шкільні набори планують подарувати понад 400 дітям: сиротам, з малозабезпечених сімей і тих, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Також забезпечать ними дітей Героїв, поранених воїнів і тих, хто у полоні.
  • Як долучитись до благодійної ініціативи – розповідаємо у матеріалі.

Це – маленька Юля Жук зі своєю мамою. Для Юлі перше вересня ніколи більше не буде святом. Минулого року, саме й вересня, коли дівчинка йшла в перший клас: починала цей новий особливий етап «дорослішання» у своєму житті… він виявився надто дорослий і надто важкий.

1 вересня 2022 року її тата вбили на війні. Він так і не побачив донечки-красунечки, маленької принцеси в шкільній формі, з білими бантиками, з новим наплічником, яка радісно і невпевнено крокує до школи… І більше не побачить. Історію дівчинки розповіли на сайті тернопільського осередку «Карітасу».

Відео дня

– Таких історій, на жаль, серед нас зараз дуже багато, але кожна історія – це реальне життя когось із наших героїв. Це – переживання, непідробні емоції, біль та розпач… але водночас і сила духу та віра в те, що все, що стається, має свій глибокий вічний сенс. Колись один психотерапевт сказав, коли люди втрачають когось із близьких, то їх найбільше болить усвідомлювати, що стільки всього було не зроблено, не сказано, не прожито… Вони найбільше сумують за тим, що ще могли б пережити разом. За тим, щоб «набутись» одні з одними, – пишуть від благодійного фонду.

Юлечка втратила тата. Але їй пощастило мати поряд сильну та люблячу маму. Жінку, яка попри біль втрати та несправедливість війни, яка забирає молоде життя, забирає майбутнє, продовжує посміхатись. Адже в неї є донечка, в неї є сенс життя. Заради неї вона має бути сильною та вчити свою Юлечку любити життя та насолоджуватись ним. Вчити свою дитину, що світ не такий вже й жорстокий. Що світ має багато добра в собі. А це – непросто, переживши такий досвід. 

– Він вже ніколи не побачить фото  з першого вересня донечки, не почує її дзвінкий сміх та таке ніжне й трепетне слово «татусю», – каже мама Юлі – Тетяна Жук.

Чоловік віддав найдорожче – життя за кожного з нас. Попри все, сьогодні Юля вже готується до нового навчального року, дівчинка мріє про класний рюкзак, рожевий пухнастий блокнот, зошити. Допомогти  Юлі підготуватися до школи може кожен з Вас.

Тернопільський «Карітас» запустив благодійну акцію «Шкільний портфелик». Цьогоріч планують охопити більше 400 дітей з різних проєктів «Карітасу». Крім сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, тих, які знаходяться у складних життєвих обставинах, шкільні портфелики отримають діти Героїв, поранених і тих, хто в полоні, – говорить комунікаційниця «Карітасу Тернопіль» Ірина Дригуш.

До акції долучилась й команда соціального проєкту «Мій Тато Герой» на чолі із Юлією Слободян.

– В нашому проєкті «Мій тато – Герой» всі учасники – діти загиблих військових, бійців, які перебувають у полоні, які втратили кінцівки. В нас понад 30 сімей, – каже організаторка проєкту «Мій Тато Герой» Юлія Слободян.

Як долучитись до доброї справи?

Допомогти підготуватися діткам до школи може кожен! Для цього до 28 серпня у «Карітас Тернопіль» (вулиця Замонастирська, 1) можна принести:

  • рюкзаки;
  • зошити;
  • пенали;
  • фарби;
  • пластилін;
  • щоденники;
  • альбоми для малювання;
  • ручки, олівці, фломастери;
  • інше канцелярське приладдя

Також можна долучитися благодійними пожертвами. Кошти можна надіслати на картку:

  • 5169 3351 0143 6166
  • або код ЄДРПОУ 21162280 (Р/р UA68 3253650000002600201171387).

Також Ви можете стати партнером-амбасадором акції. Допомогти із розповсюдженням інформації (друкованої чи електронної), розповідати про акцію у своїх соцмережах, розмістити у вашому офісі, магазинчику чи комерційному приміщенні корзинку для збору  канцелярії, допомогти із залученням канцелярії. До акції просять долучитись підприємців та соціально-відповідальний бізнес.

Разом ми зможемо зібрати для потребуючих дітей подарунки до нового навчального року!

 

Читайте також:

Куди віддати непотрібний одяг у Тернополі: ми зібрали перелік адрес, де його приймають для потребуючих

Тернопільська волонтерка закликає підприємців підтримати дітей захисників

Адвокат з Тернополя збирає кошти на дрони для підрозділу друга-аеророзвідника

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up