Куди віддати непотрібний одяг у Тернополі: ми зібрали перелік адрес, де його приймають для потребуючих

Куди віддати непотрібний одяг у Тернополі: ми зібрали перелік адрес, де його приймають для потребуючих
  • Інколи у шафі накопичується зайвий одяг. Однак, викидати його у смітник – ідея не з найкращих. Речі можна віддати тим, хто їх потребує чи через війну потрапив у скруту.
  • У Тернополі є багато локацій, де приймають вживаний одяг та взуття. Про графік їхньої роботи, адреси й що ви можете принести (або отримати) – розповідаємо у матеріалі.

Куртки і кросівки, які ніхто не носить, літні футболки й штани, дитячі речі, з яких ваша малеча давно виросла – ця ситуація, мабуть, знайома кожному. Одяг просто залежується на полицях, і аби не відправляти на звалище, йому можна дати «друге» життя – передати людям, яким він корисний.

У Тернополі пункти прийому ношеного одягу діють на базі різних благодійних організацій та фондів. Усі вони ведуть свої соцмережі і регулярно оновлюють на них інформацію. Тому радимо стежити за анонсами, аби не пропустити, що й куди можна пожертвувати, або де безкоштовно отримати речі, якщо вони вам необхідні. Ми зібрали добірку «точок», куди можна здати непотрібний одяг.

БФ «Міжнародний Фонд Добрих Людей»

Адреса: вулиця Князя Острозького, 32.

Відео дня

Графік роботи: роздача одягу відбувається у середу з 11:00 до 17:00.

Залишити свої непотрібні речі (одяг, взуття, текстиль тощо) ви можете у спеціальних контейнерах, які встановлені за цією адресою. Далі працівниці фонду сортують їх і щосереди безоплатно роздають потребуючим – як малозабезпеченим громадянам, так і внутрішньо переміщеним особам. А ось принести вживаний одяг до контейнерів ви можете будь-коли.  Інші деталі дізнавайтесь за номером телефону: +380 97 183 3871 (Павло).

Ось так виглядають контейнери для збору одягу

«Банк одягу» від Червоного Хреста

Адреса: вулиця Шпитальна, 2.

Графік роботи: понеділок – з 9:00 до 13:00, п’ятниця – з 9:00 до 15:00.

Незахищені верстви населення, які проживають у Тернопільській територіальній громаді, можуть безкоштовно отримати речі в оновленому «Банку одягу» від міської організації Товариства Червоного Хреста. Він почав діяти у лютому 2023 року. Видають тут одяг по сезону. Відвідати локацію можна двічі на тиждень. Також є можливість принести власні речі (у нормальному стані) для потребуючих.

Благодійний фонд «Карітас»

Адреса: вулиця Замонастирська, 1.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 (субота і неділя – вихідні).

Однією з провідних діяльностей фонду є підтримка осіб, які постраждали від військової агресії росії, та вразливих груп населення. Раніше для них збирали одяг від небайдужих містян. Однак, в останніх дописах «Карітасу» зазначають, що поки речі не приймають! Натомість регулярно у соцмережах публікують оголошення про видачу вживаного одягу (соціальний гардероб). Є дитячі і дорослі речі. Видача відбувається у середу чи п’ятницю. Реєстрація не потрібна, лише прийдіть на Замонастирську, 1. Також у фонді можна отримати взуття. Спершу зареєструйтесь і виберіть розмір, який Вам підходить. Загалом, за оновленнями стежте у телеграм-каналі: http://surl.li/hjdrt.

Соціальний гардероб «ОдежиНА»

Адреса: вулиця 15 Квітня, 3.

Графік роботи: стабільного графіка наразі немає. 

За словами засновниці соціального гардеробу Яни Шкуратової, наразі вони речі не приймають, а лише видають переселенцям і вразливим категоріям населенням. Якщо Ви або Ваші діти потребують одяг чи взуття – вам безкоштовно нададуть допомогу. Аби дізнатись детальніше, слід зв’язатись з волонтеркою: +380 96 168 1353 (Людмила Миколаївна) і про все домовитись. Стабільного графіку видачі одягу наразі немає, тож слідкуйте за оновленнями сторінок у соцмережах.

Благодійний магазин «BLAGOдать»

Раніше тут також приймали зношені речі на благодійність. Однак, як повідомила керівниця магазину Яна Шкуратова, 1 січня 2023 року вони закрились, тому зараз такої можливості немає. 

«Допомога від щирого серця»

У Фейсбуці можна натрапити на групу ДОПОМОГА ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ. Вона приватна, тож спершу підпишіться. В описі йдеться, що група створена для допомоги один одному. Якщо у вас вдома є речі, взуття, ліки та предмети вжитку, якими не користуєтесь, подаруйте їх тим, кому це справді потрібне. Ви можете також просити речі для себе. Всі охочі мають змогу оприлюднити у групі допис, який має містити назву предмету гардеробу, його короткий опис та фото, якщо є – то дефекти. Адміністратори просять: якщо ви знаєте сім’ї, які потребують допомоги (багатодітні, сироти, люди з інвалідністю та ті, хто потрапив у складну життєву ситуацію), повідомте їх про це, написавши у приватні повідомлення.

Рубрика «Віддам безкоштовно»

На платформі онлайн-оголошень ОЛХ, є спеціальна рубрика «Віддам безкоштовно». У стрічці пошуку можна ввести слово «одяг» і вам покаже усі відповідні дописи. Наприклад, станом на 27 травня ми знайшли 73 оголошення. Найчастіше віддають вживаний дитячий одяг, багато є й жіночих речей. Чоловічих – куди менше, взуття майже не зустрічаємо.

У рубриці можна залишити своє оголошення (про те, що ви прагнете віддати старий і непотрібний одяг), або написати, що саме вам потрібно. Наразі речі у дописах весняно-літні, але відповідно до сезону пропозиції постійно оновлюються.

Якщо Ви знаєте ще якісь місця та ініціативи у Тернополі, куди можна занести вживаний одяг – поділіться ними у коментарях. Ми обов’язково додамо їх до нашої добірки.

 

Читайте також:
Хто може отримати грошову допомогу за шкоду здоровʼю та життю: пояснили юристи

Вишиванку за її схемою тепер носить Залужний. Історія майстрині з Тернополя Вікторії Кривоніс

Наші речі мають запах війни: історія тернопільського бренду одягу, який постраждав через обстріли

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Eugenia Nekrasova

    Завжди носила на Острозького в контейнери, 2 роки тому взагалі декілька мішків одягу віддала напряму циганам. А от щодо олх хочу застерегти, раз на раз не приходиться. Опублікувала пости про безкоштовний одяг ( куртки і зимові чоботи), то чоботи дуже просили для дитини з особливими потребами в Чернігівській області, то я поштові витрати сама оплатила, там справді скрута. А одну куртку просила молода жінка з Житомира, ми домовились, що послуги нової пошти вона оплатить. Ця невдячна людина зробила переадресацію на Кривий Ріг і не забрала посилку. Відповідно я оплатила мандри моєї куртки Україною. Будьте обачними.
  • Tetiana Slobodianiuk

    Якраз збираюся розгрузити шафу, але стаття якась майже безкорисна вийшлав, так як багато де, не приймають одяг..

    Марія Боднар reply Tetiana Slobodianiuk

    Tetiana Slobodianiuk доброго вечора.У фейсбуці є різні групи, де можна подарувати не потрібний Вам одяг.Група Віддам даром- дуже багато одягу віддала учасникам цієї групи.За пересилку платить отримувач.Пакування - кульки, скотч Ваше.
  • Олена Олешко

    Я коли деякі речі вивозила в контейнери на Острозького, то мужчина який сортує їх казав більше не привозити, бо нема де складати вже, особливо дитячі не залишати(
  • Тая Кріль

    А до того бомжі і цигани переберутьвже таке бачила біля контейнерів на Острозького.

    Тая Кріль reply Тая Кріль

    Петро Беріт як треба то не хай беруть,але що вони роблять ,,,з ним,,

    Петро Беріт reply Тая Кріль

    Тая Кріль та хай беруть, вам що шкода? Це ж одяг для них в тому числі, ні?

keyboard_arrow_up