Літні табори в школах Тернополя: пільг не буде. Скільки потрібно заплатити за дитину?

Літні табори в школах Тернополя: пільг не буде. Скільки потрібно заплатити за дитину?
  • П’ятого червня у Тернополі запрацюють пришкільні табори. Цього року, попри воєнний стан, будуть не лише тематичні, а й з денним перебуванням.
  • Як влаштувати дитину до табору і чи треба за це сплатувати кошти – журналісти «20 хвилин» дізнавалися в освітян.

В управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради розповідають, попри воєнний стан, відкрити табори вирішили для того, аби діти відпочили, оздоровилися, а також провели своє дозвілля з користю. 

В яких школах діятимуть тематичні групи

Зі слів головної спеціалістки з питань позашкільної освіти управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Заблоцької, цьогоріч 14 шкіл з 42 організовують для дітей тематичні групи. Планується, що вони будуть мовні, мистецькі та спортивні.

– Тематичні групи цього року діятимуть на базі Української гімназії імені Івана Франка, школи №3, №4, №5, №6, №21, №13, 16 та інших. Також батьки можуть записати дитину на тематичну зміну до школи народних ремесел, станція юних техніків та центр творчості дітей. Кожен заклад обрав для себе напрям. Наприклад, Тернопільська школа №21 цього літа робить мистецьку групу. Школи №3, №4, №5, №7 планують робити мовні групи, де діти вивчатимуть різну мову, повторюватимуть те, що знають. Кожна школа розробила такий собі план і будуть займатися з дітьми, – каже вона.

Відео дня

Табори денного перебування та тематичні групи суттєво відрізняються між собою. І радить батькам врахувати цей факт.

– Якщо ви записуєте дитину до тематичної групи, то під наглядом педагогів вона буде лише кілька годин на день – можливо з 09.00 чи 10.00 до 14.00. Якщо ми говоримо за денні табори, то там діти перебувають від 09.00 до 17.00 годин. За денні табори батьки мають самостійно сплачувати кошти. Сума залежить від того, скільки днів чи змін дитина перебувала в пришкільному таборі. А ось тематичні групи переважно безкоштовні, лише треба придбати необхідні речі для занять, – розповідає головна спеціалістка з питань позашкільної освіти.

Що стосується харчування, то школи, де проводитимуть тематичні групи, годувати дітей не планують. Батькам самостійно варто подбати про перекус. Проте і тут є виняток.

– Більшість тематичних груп не будуть харчувати дітей, однак є й такі, що подумали про перекуси навіть на короткий проміжок часу. Мова йде про школи №3 та №4, а також Українську гімназію імені Івана Франка. За харчування дітей під час відвідування тематичних груп мають сплачувати батьки. Детальну інформацію про вартість харчування вони можуть дізнатися у директорів навчальних закладів, – роз’яснює Ольга Заблоцька.

Попри те, що у школах чимало дітей-переселенців, дітей захисників України, жодних пільг для них у таборах не передбачають.

– Перед тим, як дитина почне ходити до денного табору, батьки мають сплатити кошти і надати квитанцію. Ці кошти підуть на харчування учасників табору, роботу педагогів. Якщо ми говоримо за тематичні групи, то вони не потребують систематичних витрат, якщо ви відмовилися від харчування або харчування не передбачають. Пільг для дітей військових, які захищають або захищали Україну, немає. Табори виключно за кошти батьків, —  наголошують в управлінні.

ВАЖЛИВО! Якщо батьки мають інші плани на дозвілля дітей, то цілком можуть відмовитися від денного табору та тематичної групи. Такий відпочинок не є обов’язковим. 

Що відомо про денні табори

Нагадаємо, денні табори працюватимуть лише у двох навчальних закладах Тернополя з 5 по 30 червня. Fayno CAMP у гімназії №30 та «Простір 28» в загальноосвітній школі №28. 

Як раніше повідомляли керівники навчальних закладів, у школах вже визначилися з датами для кожної зміни, розрахували вартість за відпочинок, а також підготувати для дітей розважальну та пізнавальну програми. Зокрема, зміна у  Fayno CAMP коштує 3200 гривень, а в «Простір 28» – 1500 гривень. 

Детальніше можете прочитати тут: Куди віддати дитину на літо: зібрали для вас доступні пришкільні табори на Тернопільщині

Як готуються в області

Крім того, запланували відкриття літніх денних таборів і в школах Тернопільської області. За інформацією директорки департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольги Хоми, наразі мова йде орієнтовно про 50 навчальних закладів у різних громадах.

Графіку дії пришкільних таборів на Тернопільщині ще немає. Все залежить від того, коли школа завершує навчальний рік. Бо в одних останній день 31 травня, а в інших – дев’яте червня.

Ольга Хома ще раніше наголошувала, називати школи, в яких перебуватимуть діти не будуть. Адже ворог не спить і може завдати ударів. Батьки можуть отримати повну інформацію щодо шкільних таборів в їх громаді від керівників шкіл або відповідних осіб, які відповідають за набір та відпочинок дітей у таборі. 

Читайте також:

Коли у Тернополі запрацюють катамарани та скільки коштуватимуть цього року: ми дізналися

У парку Нацвідродження працюють атракціони, але не всі: чи безпечні та скільки коштують квитки

Мальовничий краєвид та прозора вода: як виглядає «Тернопільський Таїланд» та як до нього дістатися

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up