Побач мене: Активісти хочуть придбати 60 тисяч світловідбиваючих елементів для школярів

Побач мене: Активісти хочуть придбати 60 тисяч світловідбиваючих елементів для школярів
  • Тернопільські активісти продовжують роздавати світловідбиваючі стрічки у рамках ініціативи «Побач мене». Головна мета – зберегти життя юним пішоходам, які у темний час доби повертаються додому. 
  • Аби забезпечити стрічками всіх дітей Тернопільщини, вони відкрили збір на суму 100 000 гривень.

Збережи дітей – наліпи стрічку 

Ініціатива «Побач мене» належить команді громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з «Центром готовності цивільних. Тернопіль» від благодійного фонду Сергія Притули. На початку листопада команда зібрала власні кошти і виготовила понад 1 500 світловідбиваючих стрічок. Їх роздають виключно дітям Тернополя. 

– Наша ініціатива покликана зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, а саме школярів. Ця проблема не нова. Вона існувала ще у мирний час, але тоді вуличне освітлення працювало довше. Зараз темніє швидко, вуличне освітлення працює не на повну до 21:00, а потім взагалі відключають. Тож побачити дорослих людей, які переходять проїзну частину, дуже важко, а дітей так взагалі не видно. Тоді наша команда вирішила якось допомогти пішоходам, а особливо дітям. Ми переглядали досвід інших міст, інших країн. Але розуміли, багато коштів у нас нема. І просто придбати всім жители зі світловідбиваючими елементами ми не зможемо. Тому знайшли більш бюджетний варіант – світловідбиваючу стрічку, – розповідає керівник громадської організації Максим Черкашин.

Відео дня

На кожну дитину видають по чотири світловідбиваючі стрічки. Дитина може поклеїти ці стрічки на обидві сторони одягу, рюкзак або сумку. 

УВАГА! Для отримання стрічок (чотирьох для одного школяра чи школярки) необхідно прийти у офіс Освітньо-аналітичний центр розвитку громад, що знаходиться по вулиці Кульчицької 2а, 3-й поверх, кабінет 17 з 10:00 до 17:00 (13:00-14:00 обідня перерва).

Нагадаємо, ми також пропонували владі, поліції закупити жилети зі світловідбиваючими елементами і залишати їх по обидві сторони нерегульованих пішохідних переходів. Таким чином люди зможуть вільно скористатися ними і перейти дорогу. Деталі у матеріалі: Захисти себе на дорозі: як стати видимим для водія та скільки коштують світловідбиваючі засоби

Підтримай ініціативу

Інформація про безкоштовні світловідбиваючі стрічки розійшлася мережею, тож майже щодня до команди звертаються тернополяни і переселенці, аби взяти елементи для своїх дітей. Тому громадська організація вирішила масштабувати ініціативу і підтримати ще й дітей Тернопільської області. 

– Спілкуючись з батьками, ми зрозуміли, що така потреба є не лише в місті, а й всій області. Тому ми прийняли рішення почати збір коштів у сумі 100 000 гривень, для того щоб виготовити 60 000 стрічок. Така кількість стрічок дозволить охопити всі громади Тернопільської області. Тому я закликаю вас долучатися до збору. Спільними зусиллями ми збережемо життя наших дітей, – каже Максим Черкашин. 

Активісти планують роздавати по 1000 штук стрічок у кожній громаді і 6000 у самому Тернополі. Наразі зі 100 000 гривень вдалося зібрати лише 4 090 гривень. Підтримати ініціативу тернополян можна за посиланням на благодійну банку або за номером картки. 

Номер картки банки – 5375 4112 0195 2111

Читайте також:

Освітлення через один ліхтар: чи стало пішоходам безпечніше переходити дорогу. Репортаж

Збільшилась кількість аварій із потерпілими. Скільки Тернопіль економить на вуличному освітленні?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Скільки коштує одна стрічка?
  • Володимир Козін

    Абсолютна дурна затія на це збирати гроші і таке дарувати. Гривню кожен з батьків може заплатити за такий елемент для своєї дитини і я так теж зроблю. Краще нахай ці активісти зроблять так щоб в кожній школі у вчителя можна було отримати за цю гривню таку стрічку, а не шукати її десь там невідомо де.

    Polina Daineha reply Володимир Козін

    Доброго дня. Люди спочатку за свої гроші закупили. Всі читали і ніхто не скаржився. А як тільки попросили гривню надіслати, то всі незадоволені

    Володимир Козін reply Polina Daineha

    Тому що надіслати гривню це лишні рухи і морока (так само і поїхати-витратити купу часу щоб десь в центрі взяти копійочну річ), якщо в вестибюлі школи буде стояти людина із стрічкою то дитина підійде і забере, а тим батькам (читати "жлобам") яким насрати на свою дитину, то може то так десь і повинно статись на дорозі? Я б своїм обом купив би в такому варіанті.

keyboard_arrow_up