Танзанія. Як воно, у готелі за чотири долари

Танзанія. Як воно, у готелі за чотири долари
За час своєї мандрівки у рамках проекту “З RIA на край світу” я ночував у десятках найрізноманітніших готелів. Але 23 серпня я знайшов рекордний — з ціною номера чотири долари за добу.

 

Я робив фотографії більшості кімнат, у яких зупинявся. Але світлини з Мадагаскару залишилися на вкраденому ноутбуці. Є тільки танзанійські.

Тож у найдешевшому готелі — за чотири долари — ситуація така: води немає. Вірніше, вона є, але у брудному пластиковому відрі. Розетка є, але мені довелося її полагодити і з її допомогою я зміг приготувати гречку та чай. Свій кип'ятильник — хороша річ.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> {photo_gallery id=445|}

Є у кімнаті антимоскітна сітка, але нею я не користувався — у місті було холодно і комарі не надокучали.

- Насолоджуйтеся, - сказав мені з усмішкою хлопчина, який чергував на рецепшені.

А от у Да ес Саламі в gest house сітки на вікні не було. Проте кімната у ньому обійшлася у 75 гривень. Як наслідок, до комплекту увійшов десь кілограм комариного м'яса. Кусючі комахи товклися над ліжком. Я використав увесь свій репелент, а також відчинив вікно, аби випустити трохи паразитів і затхлого повітря надвір.

Тож дорожчі готелі можуть виявитися не кращими. Так, в Антананаріву, у готелі з номером за 20 доларів, уночі по мені повзали таргани розмірами по чотири сантиметри. А от у Морондаво готель з номером за 12 доларів виявився цілком пристойним. Це — чиста велика кімната, на стелі — робочий вентилятор, постіль свіжа, є гаряча вода, душ, розетки і навіть невелика загратована веранда. Хотілося залишитися у цьому готелі надовше, але я ночував там тільки одну ніч.

Але якщо ви любите комфорт і маєте гроші, можете також сміливо їхати в Африку. Бо ж у великих містах є розкішні готелі з номерами по 100-500 доларів за ніч. Там — і кондиціонер, і міні-бар, і що завгодно. Навіть чайник, у якому можна варити сосиски. От тільки і в найдорожчих готелях над краном висять наліпки з написами “Вода непридатна для пиття”. А на рецепшені рекомендують навіть зуби чистити бутильованою водою. Після такого з ностальгією згадую кран у себе вдома, в Україні. З нього можна й серед ночі напитися ходноої води, не боячись, що після того у тебе в печінці заведуться якісь паразити.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    На кожен товар свій купець)
  • Anonymous

    Ну не для українців ці всі подорожі по Африці. Не мають наші люди грошей навіть на повноцінне харчування при таких поїздках, про хороші готелі взагалі мовчу. Ця серія розповідей лиш лишній раз доводить що для гарного відпочинку потрібно мати багацько грошей. А те що витворяє автор з собою це якийсь мазохізм. Або він просто показує на вславсній шкурі що очікує середньостатистичного українця в випадку якщо той надумає подорожувати по світі. Хтось скаже що враження важливіше за комфорт, проте краще отримувати ці враження з комфортом ніж з тарганами...
  • Anonymous

    так, шкода... бачу крадуть все по черзі... головне, щоб Віталика не вкрали;)
  • Anonymous

    капець, як в фільмах, жалко ноут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up