На Чорновола намалювали мурал із зображенням Соломії Крушельницької: фото дня

На Чорновола намалювали мурал із зображенням Соломії Крушельницької: фото дня
  • Стінопис, присвячений оперній співачці Соломії Крушельницькій, створили на будинку №8 по вулиці В’ячеслава Чорновола.
  • Як мурал виглядає зараз – дивіться у матеріалі!

Про те, що у Тернополі в центральній частині міста має з’явитись мурал із зображенням української оперної співачки Соломії Крушельницької, ще 22 листопада було повідомлення на сайті міськради. Таке рішення прийняв виконком міської ради після звернення громадської організації. 

Як помітила журналістка «20 хвилин», роботи зі створення муралу вже завершили.

Відео дня

На стінописі крім зображення Соломії Крушельницької також є кілька надписів: назва мистецького проєкту, у рамках якого його створили, організації, яка стала ініціаторкою цієї ідеї, та автограф художниці, яка виконала мурал. Він, до речі, має розмір 1 метр на 3 метри.

Як повідомляли раніше на сайті міської ради, авторка муралу – харків’янка Юлія Данилова, учасниця другого заїзду резиденції-ретрит Villa Salomea від громадської організації «Мистецький фестиваль «Ї». А мета проєкту загалом – створити безпечний простір для творчості в умовах повномасштабної війни і відновити мистецький дискурс про постать Соломії Крушельницької.

На сторінці «Мистецького фестивалю «Ї» вказано, що Юлія Данилова є ілюстраторкою та художницею коміксів. Мисткиня працює під псевдонімом «Юля Пілюля». Є фіналісткою конкурсу Young Ukrainian Book Design Award 2019 у номінації «постер». У резиденції Villa Salomea дівчина створювала серію коміксів українською й англійською мовами про цікаві факти з життя Соломії Крушельницької. А ще є авторкою стінопису у Тернополі.

Профінансували проєкт зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

 

Читайте також:

У Скалаті створили мурал Єдності

Є нові, а деякі – вже історія: як виглядають мурали у Тернополі

Молодь Тернополя долучилася до фестивалю «НамалюйТЕ»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yulia Danilova

    Відредагуйте новину, будь ласка. Зображення точно таке ж, як і в прес-релізі міськради, стінопис закінчений.

    Юля Іноземцева reply Yulia Danilova

    Доброго дня! Виправили у новині. Дякуємо за зауваження!

keyboard_arrow_up