Партнер рубрики Події

У центрі Тернополя прапорцями вшановують загиблих Героїв

У центрі Тернополя прапорцями вшановують загиблих Героїв

Поблизу парку Шевченка з’явилась невелика табличка, біля якої можна прапорцем вшанувати воїнів, загиблих під час російсько-української війни. Як виглядає локація – дивіться на наших світлинах!

При вході у парк імені Т. Шевченка у Тернополі встановили білу дерев’яну табличку. Тут містяни прапорцями вшановують пам’ять Героїв.

Табличка з’явилася за кілька метрів від меморіальної стели «Воїнам, загиблим за волю України», біля якої часто відбуваються патріотичні заходи.

Відео дня

За словами речниці Тернопільської обласної військової адміністрації Ганни Василенко, встановили табличку не від ОВА.

– Ми проводили схожу акцію з прапорцями у 2023 році. Але цьогоріч таких заходів не планували, – відповіла вона.

А ось речниця Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич каже – зробили табличку небайдужі містяни. 

Про це місце у парку, вочевидь, мало хто знає, адже журналістка помітила біля неї лише 5 синьо-жовтих прапорців. На кількох із них написані імена і позивні полеглих військовослужбовців.

Газон національної пам’яті у столиці

До слова, вперше «клумба з прапорцями» з’явилася у Києві, на Майдані Незалежності. У червні 2022 року 55 синьо-жовтих прапорців з надписами позивних і датами загибелі захисників, які боронили Маріуполь, встановили родичі бійців полку «Азов». Про це повідомило видання BigKyiv.

Фото медіа "Вільне радіо"

З часом прапорців значно побільшало і наразі їх вже сотні, розповідає медіа «Телеграф». Прапорці залишають на газоні навпроти будівлі Головпоштамту з кутка на повороті на вулицю Городецького. Найбільше на локації синьо-жовтих прапорців, але є й червоно-чорні, а також білоруські і грузинські прапори з іменами іноземців, які загинули на війні за Україну. Кожен прапорець персоналізований: на ньому написане ім’я Героя. На бордюрах люди ставлять лампадки, кладуть букети квітів.

Фото журналістки "20 хвилин"

Як пише «Український тиждень», люди приходять на Майдан і вшановують пам'ять захисників, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю. Цей безіменний меморіал загиблим, який «росте» з кожним днем, нагадує про їхній подвиг. Воїни гідні, аби залишитися в історії, як приклад мужності…

 

Читайте також:

У Тернополі в парку Шевченка вшанували українських добровольців

На бульварі Тараса Шевченка демонтували куби з портретами Героїв

Що відомо про 49 захисників, яким присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up