У Тернополі на будівлі облради повісили портрет Бандери. ФОТО ДНЯ

У Тернополі на будівлі облради повісили портрет Бандери. ФОТО ДНЯ

Велитенський стяг зі зображенням Степана Бандери вивісили 27 грудня на будівлі Тернопільської облради. Ймовірно, це приурочено Дню Народження націоналіста, який відстачають 1 січня. 

— Свято наближається, — написав на своїй сторінці у Facebook Юрій Федуник. 

На фото видно, що тепер Бандера закриває чи не увесь фасад будівлі, де працюють чиновники з ОДА та облради. 

До слова, цього року Степан Бандера став значно популярнішим серед молоді через флешмоб, що підкорив соцмережі. 

Відео дня

Про нього ми розповідали в матеріалі Тренд TikTok «Батько наш — Бандера» уперше опублікував студент, а виконав священник з Тернопільщини

Також напередодні Дня Народження видатного українця, презентували унікальну світлину, на якій він зображений серед мешканців Тернопільщини. 

Читайте також: Тренд TikTok «Батько наш — Бандера» уперше опублікував студент, а виконав священник з Тернопільщини

Довідка 

Степан Бандера — один з головних ідеологів боротьби за незалежність України першої половини ХХ століття, символ національно-визвольного руху.

У червні 1941 року керівництво крила ОУН, що було під орудою Бандери, проголосило у Львові Українську державу. Але оскільки нацистська Німеччина вже окупувала ці землі, Бандера був заарештований і провів три роки в німецьких тюрмах і таборах.

З наближенням радянських військ у 1944-му Бандера знову очолив ОУН і залишався її керівником до останніх днів. Він був убитий у Мюнхені радянськими спецслужбами.

Імя Степана Бандери і досі наводить жах на ворогів України. Саме тому радянська, а згодом і російська історіографія свідомо фальсифікує факти з його життя і діяльності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Игорь Гуменецкий

    Мені смішно і боляче з цих вилупків, які прикриваються героями! 😡
  • Vasyl Perozhak

    сало, мід, гімно і танки - якось так можна охарактеризувати той псевдопатріотизм. цікаво, чи тернопіль бомблять теж во славу Степана Бандери?
  • Валєра Правдоруб

    Надал чорт
  • Сергій Кохмат

    Чогось мені так здається, що Бандера особисто би розстріляв верхівку сучасних націоналістів і всіх, хто прикривається його іменем.

keyboard_arrow_up