Де тернополяни можуть заробити до 50 000 грн на місяць? Розповідаємо про вакансії та умови

Де тернополяни можуть заробити до 50 000 грн на місяць? Розповідаємо про вакансії та умови
  • Трактористи, механіки, продавці та медсестри – тисячі різних професій є доступними для працевлаштування на Тернопільщині.
  • Скільки готові платити щомісяця та які умови пропонують – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

У Тернопільському обласному центрі зайнятості станом на 29 березня є 1457 вакансій. Їх надсилають як з приватних підприємств, так і державних установ. Фахівці з працевлаштування виділили ТОП-10 найнеобхідніших професій.

— На Тернопільщині є потреба в лікарях, продавцях, водіях, слюсарях, кухарях, медсестрах (медбратах), швачках, бухгалтерах, листоношах, інженерах та трактористах. Вакансії, що роботодавці подають у службу зайнятості області, не мають вимог щодо статі. У вакансіях заборонено зазначати стать потенційного працівника, окрім випадків, коли виконувана робота вимагає обмежень, — розповів для «20 хвилин» директор Тернопільського обласного центру зайнятості Микола Городецький.

Відео дня

Які вакансії пропонують?

Вкінці березня – на початку травня збільшується потреба в працівниках сільськогосподарської галузі, адже починаються весняно-польові роботи. Про це «20 хвилин» розповіли в центрі зайнятості.

— Наразі є 76 вакансій у сільському господарстві. Фахівців шукають різних, зокрема: чотири агрономи, 11 робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, робітник фермерського господарства та 20 трактористів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва. Середня заробітна плата –  від 11 546 до 11 780 гривень, — каже пан Городецький.

Для ширшого аналізу, журналісти «20 хвилин» додатково промоніторили сайт працевлаштування Work.ua. Станом на 31 березня у Тернопільській області доступні для працевлаштування 1 759 посад.

За кількістю вакансій переважає місто Тернопіль – 1685, скільки вакансій в інших населених пунктах, дивіться нижче:

  • Чортків — 33;
  • Кременець — 17;
  • Бережани — 10;
  • Бучач — 15.

Ми проаналізували вакансії у кожному населеному пункті окремо.

Робота в Тернополі

Найбільшу кількість вакансій для тернополян зібрали саме у розділі роздрібної торгівлі – 246. До них відносяться – менеджери з продажу, продавці-консультанти, охоронці, водії, комплектувальники, робочий виробництва з перероблення фруктів, вантажники та інші.

220 вакансій доступні для тернополян чи переселенців, які хочуть працювати в гуртовій торгівлі, дистрибуції, імпорті та експорті. Є можливість обіймати посади: митний брокер, стрілець, виконавчий директор, менеджер із закупівель, торговий представник з авто, водій-експедитор та інші. 

199 працівників шукають в готельно-ресторанний бізнес. Обравши цю категорію, можете розраховувати на посаду керуючого п'ятизірковим готелем, бармена-офіціанта, керуючого мережею закладів харчування, фітнес-тренера та інші.

Найменша кількість вакансій у розділі «Енергетика» — одна, «Юриспруденція» — дві, «Державні організації» — три, «ЗМІ та медіа» — чотири та по п’ять вакансій в «Приватні особи», «Туризм».

Середня зарплата у Тернополі – 17 500 гривень, але переважно у вимогах до кандидатів прописують знання англійської мови, зайнятість повна, готові брати без досвіду.

Робота у Чорткові

У цьому населеному пункті шукають працівників для роботи у сфері роздрібної торгівлі – 11 вакансій (регіональний продавець, керуючий магазином, вантажник).

Також потребують працівників у категорію «Медицина». Переважно шукають фармацевтів, кардіологів, терапевтів. Обіцяють щомісяця – 12 000 – 20 000 гривень. Але зарплату вказують не у всіх категоріях.

Шукають відповідальних, досвідчених робітників за напрямком «Готельно-ресторанний бізнес». Треба бармени, офіціанти, оператори з прийому замовлень. Обіцяють сплачувати від 5 000 до 20 000 гривень.

Робота у Кременці

У Кременці не вистачає людей, які могли б працювати у сфері «Роздрібна торгівля». Це – продавці, керівники складів рибальських товарів, продавець-консультант. Заробітну плату обіцяють орієнтовно 10 000 – 11 000 гривень.

Можна знайти роботу в сільському господарстві. Треба електрик дільниці, лаборант виробництва, помічник бухгалтера – всього три вакансії. 10 000 – 15 000 гривень обіцяють сплачувати щомісяця.

Робота в Бережанах

Найбільша кількість – три вакансії є в розділі «Сільське господарство, агробізнес». Можна претендувати на посаду слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів, машиніста бульдозера, водія вантажного авто. У двох вакансіях заробіток не вказали, лише водію обіцяють 30 000 – 40 000 гривень.

По одній вакансії є для фармацевтів, дорожніх робочих, начальників пересувного відділення пошти, охоронців та інших фахівців. Заробітну плату переважно не вказують. Обіцяють домовитися під час співбесіди.

Робота в Бучачі

У Бучачі доступні вакансії лише в шести різних сферах. П’ять вакансій доступні для місцевих, які бажають працювати у торгівлі продавцями. Заробітну плату не вказують.

Є робота і для водіїв, зокрема у поштовій фірмі. Обіцяють платити 7 500 – 13 000 гривень.

У сфері «Харчової промисловості» шукають хіміка та торгового представника з авто. Зарплату не вказують. Фахівців з медичною освітою запрошують на роботу керівником аптеки або фармацевтом.

Які зарплати обіцяють?

За даними сайту працевлаштування Work.ua, найбільше підприємці готові сплачувати водіям-міжнародникам, диспетчерам, керівникам відділу продажів. Щомісячна заробітна плата може бути від 40 000 до 47 500 гривень.

Від 37 000 до 37 500 гривень обіцяють щомісяця виплачувати автоелектрикам, регіональним менеджерам, начальникам відділу, трактористам, рієлторам, зварювальникам.

А ось найнижчу заробітну плату – 9 100 – 13 500 гривень пропонують прибиральниці, посудомийниці, баристі, офіціанту, медсестрі та касиру.

Можна отримати нову кваліфікацію

Наразі у службі зайнятості Тернопільщини готові безоплатно навчати за спеціальністю «Агросфера», зокрема: «Агрономія», «Геодезія та землеустрій», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Крім того, пропонують опанувати професії: бджоляр, налагоджувальник сільськогосподарських машин та тракторів, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», плодоовочівник, робітник фермерського господарства.

— Пройти навчання можна за допомогою ваучерів на оплату навчання, що видають у Тернопільському обласному центрі зайнятості певним категоріям громадян – не зареєстровані як безробітні і мають професійно-технічну чи вищу освіту. Фінансування за ваучером – до 30 280 гривень. Навчання проходить у закладах освіти як Тернопільщини, так і України, — каже Микола Городецький. Безробітні безоплатно можуть здобути професії у центрах професійно-технічної освіти. Для цього необхідно мати спрямування місцевих підрозділів Тернопільського обласного центру зайнятості.

Також пропонують опанувати професії: фермер, бджоляр, робітник зеленого будівництва, квітникар, виноградар, плодоовочівник, рибовод та тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. 

Тривалість курсів – 3-6 місяців. Форма навчання – онлайн, денна або змішана. У разі потреби є місця для проживання.

Читайте також:

Де студенти Тернополя можуть заробити 20 тисяч гривень і більше: розповідаємо про вакансії та умови

Пропонують по 1000 євро на місяць. Які сезонні роботи доступні на Тернопільщині та за кордоном

Чи реально знайти роботу в 55+ на Тернопільщині: які є вакансії і яку зарплату пропонують

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Володя Шелегей

    Вакансії на кошеня мотосою
  • Олена

    За кордоном
  • V

    Це всьо брехня,…50000 не має таких зарплат?В простого люду.

    Ірина Кальмук reply V

    Працівники банку зламують номери кредитних карток, і мають такі доходи. Зараз Приват банк так робить.

    Олександр reply Ірина Кальмук

    працівникам банку нічого зламувати не треба...

    Ірина Кальмук reply Олександр

    Не попалися, то не знаєте

    Олександр reply Ірина Кальмук

    максимум шо може зробити працівник банку, це злити якомусь зеку ваш телефон, шоб той подзвонив і виманив ваші данні, і так, такі схеми є. але шоб працівники банку самі шось там взламували це брєд

    Олександр reply Ірина Кальмук

    це всеодно шо сказати шо, для того шоб вам попасти в власну квартиру, ви взламуєте двері

    Олександр reply Ірина Кальмук

    повторяю їм нічого зламувати не треба в них є доступ до даних. не пишіть херні
  • V

    Це всьо брехня,…

keyboard_arrow_up