Від 80 до 800 гривень за урок: скільки коштує підготовка до іспитів з репетитором у Тернополі

Від 80 до 800 гривень за урок: скільки коштує підготовка до іспитів з репетитором у Тернополі
  • 14 травня стартує національний мультипредметний тест (НМТ) для українських випускників. Тож, на підготовку в учнів залишилося орієнтовно два місяці.
  • Чи реально ще знайти репетитора та скільки коштує один урок — дізнавалися «20 хвилин». 

У 2024 році НМТ складається з чотирьох блоків чотирьох предметів. Три з них обов’язкові: українська мова, математика та історія України. А ось один – на вибір: українська література, географія, біологія, хімія, фізика або іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська).

Аби дізнатися, скільки коштує підготуватися до іспитів з репетиторами, журналісти «20 хвилин» промоніторили сервіс «Асоціація репетиторів України». Там доступні репетитори зі всієї України, тож ви можете проживати у Тернополі і дистанційно займатися з викладачем Харкова, Дніпра, Одеси чи іншими.

Якщо говорити саме за Тернопіль, то покращити знання дітей з того чи іншого предмету готові 454 фахівці. Вони пропонують займатися як дистанційно, так і офлайн. Вартість одного заняття варіюється від кількадесяти до кількасот гривень.

Відео дня

Обов’язкові предмети

До іспиту з української мови обіцяють підготувати понад 20 репетиторів з Тернополя та області. Вартість за одне заняття коливається від 80 до 400 гривень. Найдешевше обійдуться заняття зі студентами або вчителями з досвідом не понад рік.

Викладачі, які мають досвід роботи від трьох до понад 11 років, бажають отримувати не менше 200 гривень за одне заняття. Також варто враховувати, що на вартість впливає тривалість заняття. Переважно пропонують 45 або 60 хвилин. Деякі обіцяють поділитися з учнями довідниками-презентаціями з граматикою, спецкартками, готовими таблицями з усіма виключеннями та правилами.

Другий обов’язковий – математика. Розраховуйте на те, що одне заняття з репетитором вам обійдеться від 180 до 300 гривень. Викладачі обіцяють, що під час своїх уроків навчаю не тільки розв’язувати завдання, а й спонукаю дітей аналізувати інформацію, зіставляти факти, робити висновки.

Деякі викладачі пропонують проводити додаткові уроки в групах, в які входять не більше трьох-чотирьох учнів. Групи формують за рівнем навчальних досягнень.

Третій обов’язковий – історія України. Пропонують кілька форматів для проведення занять. Зокрема, можна обрати: репетиторство та відеолекції, лише відеоуроки і контроль репетитора. Тобто, є викладачі, які забезпечують учнів всіма необхідними для роботи матеріалами, а особисто зв’язуються лише для перевірки знань та уточнення незрозумілих моментів.

Обіцяють використовувати мультимедійні технології, презентації, відео, конспекти, регулярні тестування пройденого матеріалу. За один підхід займатися можна від 45 хвилин до двох годин. Вартість 45 хвилин або години – 100-300 гривень.

Додаткові предмети

Підготувати до НМТ з географії готові лише три репетитори. Одне заняття коштує від 100 до 140 гривень. Викладачі обіцяють не слідувати виключно шкільній програмі, а додавати відеоуроки та роз’яснення у вигляді презентацій.

Репетиторство з біології та хімії на порталі пропонують ті самі вчителі. Орієнтовна вартість заняття – 100-500 гривень. В описі зазначають, що використовують практичні методи, ілюстрації, таблиці та схеми, тести різного рівня. Також обіцяють надати відеоматеріали та електронні книги для більш детального розуміння матеріалу.

Одне додаткове заняття з фізики обійдеться у 200-400 гривень. Зазначимо, репетиторів з цієї дисципліни на порталі лише до 10. Переважно всі вони вже не приймають нових учнів. Проводять переважно онлайн-заняття з використанням віртуальної дошки. На ній вчитель і учень можуть одночасно писати, малювати та спілкуватися. Все написане після заняття учень може зберегти у вигляді png-файлів.

Іноземні мови в топах серед репетиторства. А саме: англійська, німецька, французька, іспанська. Наприклад, одне заняття англійської – 150-550 гривень, французької – 200-400 гривень, німецької – 150-800 гривень, а іспанської – 200 гривень.

Ви можете займатися зі студентами останніх курсів, випускниками та носіями мови. Але враховуйте те, що заняття з носіями мови обійдеться вам найдорожче.

ВАЖЛИВО! Щодо української літератури, то окремих репетиторів немає. Переважно викладачі пропонують комплексні заняття з української мови та літератури. А далі вже кожен обирає за власним бажанням.

Як підготуватись безплатно?

Команда Міністерства освіти і науки України запустила платформу Всеукраїнська школа онлайн. Вона підійде для тих учнів, які не готові для підготовки до НМТ витрачати гроші. Там ви знайдете роз’яснення різних тем зі шкільних предметів. Математика, фізика, англійська, біологія – на платформі збережені уроки з п’ятого до 11 класу. До кожної теми вчителі підготували відео. А після – можете пройти спецтест і перевірити засвоєний матеріал. Надаємо до прикладу один з варіантів уроку.

Також на онлайн-платформі iLearn ви можете долучитися до вебінарів з підготовки до мультитесту. Зокрема, пропонують роз’яснення з таких предметів: математика, українська мова, історія України, англійська мова, біологія, хімія та фізика. Для кожного предмета виділили окремий день та час.

Якщо не встигаєте переглядати уроки одразу, то при реєстрації отримаєте доступ до відеозапису. Після вебінарів можете перевірити свої знання за допомогою спеціальних тренажерів, де зібрали схожі тести та завдання, які мають вирішити учні під час ЗНО чи НМТ. 

А ви чи ваші діти користуєтеся послугами репетиторів? В яку вартість вам обходиться тиждень занять?

Читайте також:

МОН визначив дати проведення Національного мультипредметного тесту 2024

З камерами та металодетекторами: як проводитимуть тестування для випускників Тернопільщини

Перша школа у Тернополі адаптувала 200-бальну систему оцінювання: що про це думають вчителі та учні?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Поліна

    Але ж ціни 🤦🏼‍♀️

keyboard_arrow_up