Фермер з Чортківщини вирощує кавуни і продає на ринку

Фермер з Чортківщини вирощує кавуни і продає на ринку

На чортківському ринку продають скородинські кавуни.

У Чортківській громаді уже кілька років вирощують кавуни. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

— Михайло Кузів, який свого часу працював на посаді сільського голови Скородинців, давно займається фермерством. Останні кілька років взявся за вирощення кавунів – і Бог посилає щедрий врожай! — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Пан Михайло 20 соток власного городу виділив під кавуни. Врожай продає за ринковою ціною (старається навіть дешевше) на новому продовольчому ринку, що поруч із речовим – по вул. Гончара у Чорткові. Оскільки чоловік вирощує кавуни самотужки, орендної плати за торгове місце не сплачує.

Нагадаємо, Херсонщина вирощувала 75% усіх баштанних культур в Україні. Так було до цього року, поки росія не почала повномасштабне вторгнення в Україну. Цьогорічні врожаї кавунів херсонські фермери або здають за безцінь, або просто викидають, аби не дістались окупантам. Тож на ринках Тернопільщини переважно продають імпортні кавуни.

— Віримо в ЗСУ, чекаємо повернення Херсону під контроль України, а поки що підтримуємо місцевих фермерів та ласуємо скородинськими кавунами! — йдеться у повідомленні.

Довідка

У кого на дача чи городі достигли цього року кавуни — додавайте свої фото в коментарях. Пишіть, чи солодка була ягода.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталя Бучко

    Дай Боже їм здоровля і мирного небо.
  • Nadiya Prokopyak

    Який  сорт він сіє

keyboard_arrow_up