На море в Одесу, Миколаїв чи Херсон

На море в Одесу, Миколаїв чи Херсон

Позасмагати на морі в Одесі, зупинившись в приватній садибі, може обійтися в понад 22 тис. грн за добу, кажуть місцеві турагенти. Однак є чимало готелів, де можна усього за 550 грн відпочити за ту ж добу. Найдешевшими будуть курорти в Залізному Порті та Затоці, усього 240-280 грн за добу.

Не має All-inclusive

Тернополянка Марія Музика розповідає, що цього року поставила собі за мету відпочити на Азовському морі, оскільки вважає його ідеальним для оздоровлення дитини, адже воно мілке і тепле. Але коли почала шукати тур з пристойними житловими умовами, зручним добиранням і прийнятними цінами, - наштовхнулася на безліч перешкод.

  • Жодна турагенція не може мені запропонувати allinclusive саме на Азовському морі. По-перше, з Тернополя не ходять прямі автобуси на Генічеськ, проте колись такі тури організовували, - зазначає пані Марічка. - Потягом добиратись потрібно з кількома пересадками, а з дитиною це незручно. Разом з тим, додатковий потяг на Бердянськ у дорозі майже 2 години.

Ціни на житло коливаються від 300 грн до 3000 грн. за добу, продовжує тернополянка. Більш-менш пристойні умови можна знайти від 700-800 грн. Деякі бази вимагають брати ліжко для дитини від 2-х років, інші — від 5-ти.

  • Місця на кінець липня замовити вже важко. Напевно, у приватному секторі дешевше, проте цей варіант я не розглядала, - доповнює пані Марія. - Якщо замовляти трьохразове харчування, то це коштуватиме 180-210 гривень на людину. Тобто доба у комфортних умовах з харчуванням на Азовському морі сім’ї з чотирьох чоловік обійдеться в 1,5 тисячі гривень, не враховуючи розваг. Додати сюди квитки на поїзд чи автобус в обидва кінці, - ще 2-3 тисячі грн. Доплюсувати 2-3 тисячі на розваги — вийде як мінімум 20 тисяч на 10 днів.

Можна скоротити ці витрати удвічі, продовжує співрозмовниця, готуючи самостійно, живучи у номері економ-класу або ж у приватному секторі, але для повноцінного відпочинку на Азовському морі треба не менше грошей, ніж на Крим чи Болгарію.

Відео дня

 

450 грн за добу

ТернополянинОлександЖурбак каже, що вже кілька років обирає за базу відпочинку о. Хорли, Херсонської області, адже саме там Чорне море досить мілке, - практично 200 м потрібно йти, щоб вода досягнула рівня пояса. Крім того, досить доступні ціни на продукти та розваги.

  • Ми проживаємо у комфортабельному номері із всіма зручностями. Плата за номер становить 450 грн. Проте можна знайти і дешевші варіанти, правда тоді менше зручностей - наприклад душ загальний на пару сімей. Базу, яку ми обрали для проживання, можна назвати сімейною, тут є умови для самостійного приготування їжі, навіть посуд. Також все обгороджено, є камери спостереження, дитячі майданчики, безкоштовні мангали і шампури також надають в безоплатне користування і немає басейнів - адже моря б ми тоді не побачили, - жартує співрозмовник.. - Біля нас знаходяться “крутіші” бази та готелі, де ціни “кусаються” - до прикладу, проживанння із трьохразовим харчуванням становить 600 грн з чоловіка, а так як в нас сім'я із чотирьох людей, то день відпочинку склав би 2400 грн - сума чималенька.

Більшість продуктів ми привезли із собою, продовжує пан Олександр. Проте насправді тут ціни дуже лояльні, або такі як у Тернополі, а на деякі продукти й дещо нижчі. Проїзд обійдеться приблизно в 3000 грн в обидві сторони, адже прямого автобуса чи поїзда до острова немає, потрібно добиратись із Херсону.

  • Щодо розваг, то по клубах чи дискотеках ми не ходимо - спеціально обирали тихе та затишне місце. Проте ціни на дитячі розваги тут теж досить лояльні - до прикладу перегляд фільму в 5D становить 45 грн тоді як в Подолянах в районі 70 грн.

 

Як обрати курорт

Спершу доцільно обрати область і сам курорт, при цьому доцільно звернути увагу на розвиненість інфраструктури, близькість до моря, чистоту тощо, зауважує місцевий туроператор Вікторія Зубко, та додає, що на Чорному морі є такі регіону пляжного туризму - узбережжя в Одеській, Миколаївській та Херсонской областях.
В Одеської області найпоширенішими місцями відпочинку є Одеса, Затока, Кароліно-Бугаз, Чорноморськ (раніше Ільчіевск, - прим. ред.) і Грибівка. Найбільш поширені херсонські курорти - Залізний Порт і Скадовськ, Лазурне, Приморське (раніше Більшовик - прим. ред.) і Хорли. В Миколаївській області - Коблево, Очаків, Рибаківка, Кінбурнська коса.

  • Кожен із курортів має свої особливості, - розповідає туроператор Вікторія Зубко. - Так в Одесі добре розвинута курортна інфраструктура, є безліч місць для розваг. Проте мінусами є багатолюдність та високі ціни. До прикладу, вартість двомісного стандартного номера в готелі 550-5000 грн за добу, в невеликих базах відпочинку - трішки дешевше, водночас вартість оренди кімнати в приватній садибі може й сягати суми понад 22 000 грн за добу. Оренда однокімнатної квартири стартує від 500 грн на добу, в  хостелі - 130-150 грн.

В Затоці, продовжує вона, вартість двомісного стандартного номера або будиночка без зручностей починається від 350-450 грн за добу, а номери із санвузлом - від 700-850 грн і вище. В "міні-готелях" проживання коштуватиме 350-450 грн на добу. Кімната в приватній садибі (без зручностей) коштує біля 240-300 грн на добу.

  • Курорт Коблево має пансіонати, бази відпочинку, дельфінарій, аквапарк та інші місця для розваг, - каже пані Вікторія. - В готелі можна оселитись за  600-700 грн, оренда дерев'яного будиночка - від 200 грн на добу, зі зручностями - біля 800 грн, кімната в приватній садибі - 500 грн на добу, а частина будинку - 1200-1500 грн на добу. Як щодо Залізного Порту - то тут присутня хороша інфраструктура, поблизу села знаходиться Чорноморський біосферний заповідник. Так, двомісний номер зі зручностями у пансіонаті коштуватиме 350-700 грн на добу, в готелі - 700-800 грн, . номера без зручностей в приватному секторі - від 280 грн за добу. Квартиру можна орендувати за 350 грн на добу.

В Скадовську ж вартість двомісного стандартного номера стартує від 550 грн, в пансіонаті - біля 350 грн на добу, без зручностей - від 150-200 грн з людини. Однокімнатну квартиру в місті можна зняти за 350-600 грн на добу, а кімнату - за 150- 200 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Несвидомый

    Приезжайте к нам в Россию, в Крым. Мы вполне нормально относимся к украинцам, не любим только бандеронацистов.
  • Yriy Dutcik

    Маячня...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up