На Тернопільщині розпочали пілотне впровадження страхової медицини для медиків

На Тернопільщині розпочали пілотне впровадження страхової медицини для медиків

Така ініціатива на рівні області - наразі єдина в Україні.

Чотирирічну обласну комплексну програму підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення Тернопільської області прийняли у листопаді 2018 році. Проте враховуючи результати проведеної закупівлі послуг страхування працівників закладів бюджетної сфери Тернопільщини та керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Тернопільська обласна рада 25 червня цього року внесла зміни до діючої програми, а також ухвалила рішення про виділення коштів на забезпечення полісами добровільного медичного страхування, повідомляє прес-служба управління охорони здоров'я обладмінгістрації.

Додамо, що забезпечення виконання обласної комплексної програми підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення Тернопільської області виконується відповідно до законів України "Основи законодавства України про охорону здоров’я" та "Про страхування".

- Система державного медичного страхування в майбутньому обов'язково буде стосуватися всіх, - зазначив 11 жовтня в обговоренні теми начальник управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук. - Однак, проаналізувавши саму концепцію запровадження медичного страхування, ми розпочинаємо пілотне впровадженння страхової медицини для медиків Тернопільщини.

Відео дня

Про спільне концептуальне бачення цього питання владою і громадськістю заявив і голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Він наголосив, що "подальша робота щодо впровадження страхової медицини в області - за медичними закладами".

Йшлося на нараді в обласній раді і про ймовірні ризики неефективності впровадженння  страхової медицини, адже громадяни не готові до цього процесу. А коли йдеться про утримування оподаткування на страховий платіж в розмірі визначених законодавством України - й поготів.

Тому прийнято до уваги пропозицію експерта Громадської спілки з реорганізації системи охорони здоров'я Сергія Гумінського щодо його особистого роз'яснення медичному персоналу лікувально-профілактичних закладів Тернопільщини згідно з сформованим графіком переваг та механізмів реалізації державного медичного страхування.

- Страхові медичні компанії нині являють собою дуже потужне лобі в нашій країні - заявив Сергій Гумінський -  Програма, запропонована та затверджена Тернопільською облрадою, є інноваційною та компромісною - вона надає людям можливість вибору.  А це дозволить добровільно та покроково реалізувати підхід до впровадження медичного страхування на Тернопільщині.

По суті, цією обласною програмою передбачається державне медичне страхування, яке буде здійснюватись добровільно на основі договору між страхувальником і страховиком (який пройшов тендер у державній системі Prozorro), визначених добровільних страхових внесків та організаційних заходів комунальних некомерційних підприємств Тернопільської облради. Медична компанія, яка виконує умови страхування, закладені в договорі, бере на себе фінансові ризики, що дозволяє, в свою чергу, отримати страхувальником повну чи часткову компенсацію об'єму медичних послуг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Цьвєк

    Али я сі тАщу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up