У більшості розважальних закладів Тернополя ще є місця, аби зарезервувати і святкування Нового року, і проведення корпоративу.
Як з’ясували наші кореспонденти, розваги можна підібрати на будь-який гаманець. Ми зателефонували в 45 закладів нашого міста з великими залами, у таблиці ж їх 36. Як з’ясувалося, в деяких ресторанах місця на всі дні уже зайняті, деякі заклади не працюють у новорічну ніч чи не проводять корпоративів. Окремі заклади дали некоректні номери телефонів або ж вказані номери не відповідали, тому до загальної таблиці ці заклади не ввійшли.
У деяких ресторанах зазначають, що визначеної суми замовлення на корпоратив немає. Та у середньому, щоб зарезервувати столик на передноворічне святкування, потрібно викласти від 150 до 300 грн. А от на новорічну ніч – 250-600 грн. Та здебільшого це 350-400 грн.
Стосовно шоу-програми, то ще є ресторани, в яких з учасниками шоу ще не визначилися. А окремі заклади взагалі не влаштовуватимуть шоу, якщо не буде певної кількості охочих. Є й такі, які вже знають, хто розважатиме гостей. Але не всі розповідають, хто саме. Мовляв, нехай це буде сюрпризом.
Турнір лицарів і діод-шоу
Обов’язковими гостями новорічного свята в барах і ресторанах будуть Дід Мороз і Снігурка. Але родзинки святкування – це виступи шоу-балетів, співаків, артистів цирку та ведучих-гумористів.
Наприклад, у «Галицькому замку» будуть лицарські бої і обиратимуть королеву балу. Тож тернополянкам слід особливо ретельно підійти до вибору вбрання на свято і гарно причепуритися. У «Тропіку» співатимуть темношкірі виконавці і розважатимуть гостей шоу-балети. У «Бродвеї» (колишнє лаунж-кафе «М’ята») серед розваг будуть виступи зі зміями та фаєр-шоу.
У «Хмільному щасті» гостей розважатимуть двоє ведучих, фокусник, зірка програми «Країна У« «Володька» – Тарас Стадницький і гурт „Фа мажор”, розповів адміністратор закладу Андрій Ткачук. Крім того, буде діод-шоу і танець зі зміями.
- У новорічній програмі і шоу на корпоративах програма збігається, відрізнятимуться лише гурти, - зазначив Андрій Ткачук. – Корпоративи у нас будуть 19, 20, 21, а потім - з 26-30 грудня. Щодня у нас інший місцевий гурт.
Чимало закладів, з огляду на ситуацію в країні, вирішили зробити святкування скромнішим, обмежившись лише Дідом Морозом зі Снігуркою та конкурсами й танцями. Проте в деяких барах-ресторанах власники вирішили дотримуватися традицій і викластися на Новий рік на повну.
- Ми завжди вкладаємо великі кошти в новорічне святкування, - розповіла власниця ресторану «Оскар» Наталія Станько. – Цього року в нас будуть заслужена артистка України Астрая, солісти балету-ревю «Ремікс», артисти оригінального жанру з Київського цирку. Сербсько-український оркестр «Фанфари» може приєднатися на Новий рік, а можливо, він буде і у передсвяткові дні. Протягом вечора Астрая співатиме двічі. До речі, вона працюватиме і в новорічну ніч, і на корпоративах. Крім того, у нас є власний колектив, свої ведучі і скрипалька, а також Дід Мороз і Снігурка. Тож програма буде досить насиченою.
Стосовно оплати за розваги, то зазвичай вони включені у вартість замовлення на людину, але у деяких закладах за шоу доведеться окремо сплатити 30-50 грн.
- Вартість розважальної програми – приблизно 50 грн. Ця сума залежить від кількості людей у компанії, - розповідає адміністратор «Алігатора» Христина Щербіна. - Наприклад, для компанії з 25-ти людей ціна буде дещо вищою, а для 50-ти – нижчою. У розважальній програмі – виступи Діда Мороза та Снігуроньки, ді-джея, різноманітні конкурси, подарунки та багато іншого. У новорічну ніч будемо працювати з 23.00 до останнього клієнта.
Переважає українська кухня
У багатьох закладах підготували чимало кулінарних сюрпризів, хоча усіх своїх секретів там не розкривають. І навіть запропонували кілька варіантів меню.
У ресторані комплексу "Алігатор" на передноворічні корпоративи є три варіанти меню, відповідно до вартості (див. у таблицю – прим. ред.). У цю суму входить алкоголь. Додатково треба буде оплатити розважальну частину. Для святкування Нового року в цьому ресторані також підготували два варіанти меню. Ціна однакова. На стіл подадуть не лише фрукти й закуски, буде повноцінне меню з гарячих та холодних страв, десертів, а також алкоголь, розповіла адміністратор «Алігатора» Христина Щербіна.
- У нас будуть м’ясні медальйони з овочами-гриль, стейк сьомги під кроповим соусом, салат з телятини з італійським соусом, а також чимало інших страв, - каже шеф-кухар ресторанного комплексу «Джентльмен» Марія Барилко.
У барі «Олеся», розробляючи святкове меню, відштовхувалися від продуктів з власного підсобного господарства. Як розповів власник закладу Василь Притула, приготують і м’ясо індокачки, запечене у фользі, і філе товстолобика, і багато інших смаколиків. У «Галицькому замку», як каже адміністратор закладу Наталія Журавель, на Новий рік родзинкою меню буде м’ясо під соусом теріякі, а на корпоративи – риба, запечена на грилі. У «Тернозаврі» відвідувачі посмакують різними ковбасками, двома видами шашлику, куркою з мармеладом, рибкою з овочами, розповіла адміністратор закладу Лілія Солодська. У «Максимі» ж усіх новинок не розкривають, лише зазначили, що в грудні ввели нове меню, тож їхні гості посмакують новими стравами із м’яса, риби і птиці. А в «Шоколаді» родзинками меню будуть угорський паприкаш, гомілка в тісті, запечений окунь, а на десерт - тістечко з морозивом, зазначила адміністратор закладу Наталія Гурська.
- Серед родзинок у нашому меню кролик у сметані, - зазначила власниця ресторану «Оскар» Наталія Станько. – Є в нас язик під японським соусом - це взагалі шедевр. Овочі-гриль у нашому закладі особливі. Сирне асорті налічує чотири види дорогого сиру, сирну паличку, карамелізований горіх, виноград. Асорті подаємо з соусом, приготованим на основі вина. У рибному асорті - біла, червона, копчена риба, п’ять тигрових креветок. Кожна страва є оригінальною, під особливим пікантним соусом, які ми не купуємо, а готуємо самі.
У “Форум Холі” підхід до меню - дещо нетрадиційний.
- У нас є два варіанти меню, - розповідає адміністратор закладу Лідія Дерень. - Це традиційні новорічні страви, а також “Олів'є” та “Шуба”, але в нетрадиційній подачі - у вигляді ролів.
Меню складається з чотирьох подач гарячих страв, трьох-чотирьох видів салатів. Заклад працюватиме до третьої ночі. Час приходу гостей — на їхній вибір.
У пивному клубі «Хмільне щастя» також приготували чимало смаколиків до новорічних святкувань.
- Серед святкових страв - домашнє м’ясне асорті, млинці з лососем, шашлики з овочів, фарширована грудинка під в’яленими помідорами і сиром, курячі медальйони під соусом карі, - зазначив адміністратор закладу Андрій Ткачук.
Назва закладу |
Телефон |
Новорічна програма |
Меню (кулінарні родзинки) |
Вартість замовлення (Новий рік) |
Вартість замовлення (корпоратив) |
1. Ресторан-музей „Галицький замок” |
40-13-23 |
Дід Мороз і Снігурка, |
На Новий рік - м’ясо під соусом теріякі, на корпоратив- риба на грилі |
390 грн |
240 грн |
2. Ресторан „Тропік” |
52-89-59, 52-89-58 |
Дід Мороз і Снігурка, |
За бажанням клієнта |
500 грн |
300 грн |
3. Пивний клуб „Хмільне щастя” |
47-78-12 |
Ведучі, фокусник, діод-шоу, танець зі змією, Тарас Стадницький (Володька з „Країни У”), гурт „Фа мажор” |
Європейська кухня - святкове меню |
350 грн |
200 грн, корпоративи
|
4. Бар-ресторан „Гетьман” |
52-09-90, 097-913-36-02 |
Дід Мороз і Снігурка |
Українська кухня (меню одне для всіх) |
200 грн |
200 грн |
5. Бар „Сьоме небо” |
067-354-17-57 |
Дід Мороз і Снігурка |
Українська кухня (страви на вибір) |
200 грн |
200 грн (гурт від 6 осіб) |
6. Ресторан „Наталі” |
23-56-50, 067-208-47-03 |
Шоу-програма, Дід Мороз і Снігурка, Коза, жива музика |
Новинки меню |
350 грн |
170-200 грн, власники карток матимуть 5-10% знижки |
7. Ресторанний комплекс „Тернозавр” |
53-36-46, 098-930-85-58 |
Дід Мороз і Снігурка, новорічна програма, |
Новинки меню |
380 грн |
235 грн |
8. Ресторан „Галич” |
24-37-65 |
Дід Мороз і Снігурка, |
Українська кухня |
350 грн |
200 грн |
9. Розважально-відпочинковий комплекс „Чумацький шлях” |
55-03-55, 050-377-64-41, 096-419-34-95 |
Дід Мороз і Снігурка, |
Українська кухня |
370 грн |
До 200 грн |
10. Ресторан „Зорепад” |
22-01-21 |
У новорічну ніч не працює |
Українська кухня |
- |
200 грн |
11. Ресторан „Орфей” |
51-13-41 |
У новорічну ніч не працює |
Європейська кухня, є новинки |
- |
190 грн розважають Дід Мороз і Снігурка |
12. Ресторан „День і ніч” |
53-61-68, 068-148-59-58 |
Дід Мороз і Снігурка |
Складене меню на Новий рік і стандартне меню на корпоратив |
350 грн |
220 грн |
13. Розважальний комплекс „Максим” |
52-29-28, 067-351-41-01 |
Ді-джей, Дід Мороз і Снігурка, конкурси, шоу-програма, караоке безкоштовно всю ніч |
У грудні – нове меню |
250-300 грн |
195 грн + 50 грн шоу-програма |
14. Ресторан „Оскар” |
25-98-51, 098-797-50-79 |
Дід Мороз і Снігурка, ведучі, артисти київського цирку, балет-ревю, співачка Астрая, сербсько-український оркестр |
Європейська кухня |
400 грн |
280 грн + 50 грн шоу-програма |
15. Ресторан „Володар” |
53-84-85 |
Дід Мороз і Снігурка, шоу-програма, жива музика |
Українська кухня |
300 грн |
150-200 грн |
16. Відпочинковий комплекс-бар „Олеся” |
43-21-47, 067-735-90-00 |
Дід Мороз, Снігурка, новорічна програма з танцями, іграми, конкурсами, жива музика |
Новорічні новинки |
280 грн |
Немає визначеної суми |
17. Ресторан „Хутір” |
43-57-79, 43-57-80 |
— |
Українська кухня |
У новорічну ніч не працює |
270 грн разом зі святковою програмою (Дід Мороз, Снігурка) |
18. Ресторанний комплекс „Едем” |
51-31-01, 097-118-31-16 |
Дід Мороз і Снігурка, ведучий, жива музика з 20.00 |
Святкове меню |
У новорічну ніч не працює |
250 грн з людини |
19. Ресторан „Братислава” |
435743 |
Дід Мороз, Снігурка, шоу-програма |
Святкове меню |
350 грн з людини |
Мінімальне замовлення - 150 грн з людини |
20. Ресторан „Черчіль” |
067-728-2530, 434342 |
Дід Мороз, Снігурка, шоу-програма |
Святкове меню |
У новорічну ніч не працює |
250 грн з людини |
21. Готельно-розважальний комплекс „Камелот” |
51-47-47, 51-47-51, 067-354-5686, 050-924-69-96 |
Ведучі, танці |
Святкове меню |
450 грн |
З 20 грудня – 200 грн 25, 26, 27 грудня – 300 грн |
22. Ресторан „Арт авеню” |
51-22-52 |
Ведуча, танцювальна програма, фотограф |
Святкове меню |
350 грн |
220 грн |
23. Ресторан „Рандеву” |
52-99-09, 095-153-6699, 097-07-12-000 |
Дід Мороз і Снігурка, танцювальна програма, |
Святкове меню |
280 грн |
190 грн |
24. Ресторан „Лямур” |
067-350-68-36 096-787-18-55 067-796-47-13 |
на Новий рік не працює |
Клієнт сам обирає меню |
— |
Немає фіксованої ціни |
25. Ресторан „Монако” |
40-04-56 |
Дід Мороз, Снігурка, Білий Ведмідь, конкурси з призами та жива музика |
Новорічне меню |
320 грн |
170 грн +30 грн новорічна програма |
26. Готельно-розважальний комплекс „Версаль” |
51-28-95 |
Програму організують, якщо буде певна кількість охочих |
Індивідуальне замовлення |
від 200 грн |
від 200 грн |
27. Ресторан „Шоколад” |
098-009-87-70, 095-167-16-72 |
Музична програма, танці |
Є особливі страви в меню |
У новорічну ніч не працює |
250 грн |
28. Ресторан „Бункермуз” |
098-295-14-66 |
Наразі програма ще не готова |
Меню ще складають |
Є варіант за 180 грн (за інф. в facebook) у закладі пропонують обрати меню із запорпонованих опцій |
Уточнюють |
29. Банкетний зал „Форум Хол” |
050-377-16-94 097-159-93-94 |
Жива музика, конкурси, Дід Мороз і Снігурка, ведучі гумористи Валентин Котик і Андрій Човган |
Є два меню: традиційне і в нетрадиційному оформленні |
У новорічну ніч не працює |
270 грн |
30. Готельно-розважальний комплекс „Алігатор” |
52-84-00, 068-012-19-76 |
Дід Мороз і Снігурка, ді-джей, конкурси, призи |
Є різні варіанти меню |
600 грн |
Залежить від вибору меню: 175 грн, 200 грн, 240 грн |
31. Ресторанний комплекс „Диканька” |
42-12-12, 067-350-67-52 |
Дід Мороз і Снігурка + за побажанням клієнтів |
|
Ще вирішують |
від 180 грн |
32. Ресторан Garden Hall |
098-419-81-11 |
Дід Мороз, конкурси, жива музика |
|
500 грн |
350 грн |
33. Караоке-клуб „Бродвей” |
47-78-13, 050-371-40-60 |
Дід Мороз, Снігурка, ведуча, виступ зі зміями, фаєр-шоу, конкурси, караоке |
На замовлення клієнта |
380 грн |
240 грн |
34. Ресторан Comedy |
096-00-111-00 |
— |
— |
Здають для святкування зал за 7000 грн |
Здають для святкування зал за 7000 грн |
35. Ресторан „Каскад” |
26-85-0, 098-254-83-90 |
Дід Мороз і Снігурка, цікаві конкурси |
Святкове меню та святкове оформлення страв |
300 грн |
200 грн |
36. Ресторанний комплекс «Джентльмен» |
55-00-99, 55-00-15, 096-816-84-48 |
Шоу-програма |
Новорічне меню |
400 грн |
270 грн |
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер