"Оформлення "Картки тернополянина" перетворили на хаос"

"Оформлення "Картки тернополянина" перетворили на хаос"
  • Тернополяни нарікають на погану організацію видачі карток. 
  • До того ж, отримують картку не всі. Люди без тернопільської прописки скаржаться, що їм картку не дають.

Скаржаться на неорганізованість

Оформлення «карток тернополянина» перетворилося на хаос, скаржаться тернополяни. Через ажіотаж в управлінні соцполітики та ЦНАПі були дні, що приймали понад 500 людей на день. А нещодавно, щоб зменшити черги, картку почали оформляти і в ЖЕКах. Люди поспішають, бо для тих, хто без картки з 1 жовтня подорожчає проїзд у громадському транспорті.

- Інформації для повноцінної роботи недостатньо, система не налагоджена на 100 відсотків, - кажуть працівники, які оформляють анкети в обслуговуючих підприємствах. - Складно через великі черги охочих виготовити картку, серед яких чимало пенсіонерів. Іноді працюючі тернополяни забувають заплатити за виготовлення картки у банку, а комусь бракує копій документів, необхідних для виготовлення анкети.

В обслуговуючих підприємствах пояснюють, що деякі труднощі спричинені також і тим, що в них немає вільних людей у штаті, які можуть виконувати цю роботу.

Відео дня

- Зателефонувала у свій ЖЕК, щоб мені пояснили як оформляти цю картку, - каже тернополянка Ірина. - Після кількох запитань, мені сказали, що вони ще самі у всьому не розібралися і порадили звернутися в соцзабез.

Не до кінця розуміють потребу у виготовленні картки пенсіонери, які з самого ранку займають чергу у всіх установах: одні вважають, що картка допоможе й надалі безкоштовно користуватися громадським транспортом, а хтось гадає, що завдяки їй можна буде отримувати безкоштовне лікування та знижки в аптеках. А один із пенсіонерів прийшов за карткою, оскільки йому сказали, що тільки тим, хто є власником «Картки тернополянина» увімкнуть гарячу воду.

Якщо є якісь неточності, чиновники  пояснюють це тим, що Тернопіль є першим містом в Україні, яке впроваджує безготівковий проїзд. 

Якщо прописки нема

Наразі отримують карту не всі жителі Тернополя. Люди без тернопільської прописки скаржаться, що картки їм не видають.  

- Була інформація від завідувачки ЦНАП (Центр наданння андміністративних послуг - прим. ред), що не місцевим, але офіційно працевлаштованим також робитимуть картки, - написала у Фейсбуці тернополянка Ірина Прокопенко. - Телефоную уточнити перелік документів. І, здогадайтеся з трьох разів, - а нічого подібного. Приймають тільки в тих, хто має тернопільську реєстрацію. Так пояснила працівниця за номером 40-41-93: 

- Але ж ваша завідувачка озвучила інше.
- Так. озвучила. Це було в планах, але у нас немає рішення виконкому. Немає інформаційного листка з переліком документів, які приймати в такому випадку.
- Коли буде?
- Не можу сказати. Надзвонюйте.
Тобто назагал озвучили все красиво, а на практиці...

Те, що немісцевим поки не оформляють картки підтвердили журналісту "20 хвилин" у ЦНАПі 12 вересня. Коли почнуть - не знають.

Читайте також: "Картка тернополянина": що дає, де і як отримати

Якщо не видають картки - скаржитись

В міській раді наголошують, якщо комусь з необ’єктивних причин відмовляють у подачі документу, то це є порушенням рішення виконкому підлеглими структурами міської ради, і за це їхніх керівників будуть притягувати до адмінвідповідальності

-   «Картку тернополянина» мають видавати будь-де - як прописаним, так і не прописаним у Тернополі, - зазначає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міської ради Ігор Мединський. - Є рішення виконавчого комітету, що тернополяни, незалежно від прописки, можуть подати документи у будь-який пункт: ЦНАП, управління соцполітики, чи в ЖЕК. Єдине, що лише учні і студенти можуть подавати документи в навчальні заклади, але ніхто не забороняє їм зробити це в іншому місці. На прохання людини їй зобов'язані дати  анкету, і в ньому ж місці мають видати картку через 20 днів. В дванадцяти ЖЕКах ми відкрили 20 точок, де можна написати заяви. В ЦНАПі створили електронну чергу, щоб не було скупчення людей. Скоро маємо встановити в транспорті безконтактні термінали. Впровадження карток йде повним ходом. Якщо ж є випадки, де комусь з необ’єктивних причин відмовляють у подачі документів, то це є порушенням рішення виконавчого комітету підлеглими структурами міської ради, і за це їхніх керівників будуть притягувати до адміністративної  відповідальності.

Куди скаржитися
Якщо не видають заяви на отримання картки, звертайтеся в управління транспорту, комунікацій та зв’язку за тел. 52-15-14. 
Гаряча лінія підтримки клієнтів ТОВ "Системний зв’язок" для з'ясування питань щодо "Соціальної картки тернополянина": (0352)40-03-50, (050)040-03-50, (067)240-03-56. 

А у Вас були якісь труднощі з оформленням "Картки тернополянина"? Чи плануєте її виготовляти? Кому з непрописаних вже вдалося зробити картку? Пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • :trf :trf

    Ось вам і грубе порушення Конституції, зима 2014року повертається. Спочатку верховна рада порушила конституцію і ім нічого за це не було, а тепер кожен двір буде своі картки вводити
  • Юрій Анісіфоров

    Вважаю що перший раз цю картку місто своїм мешканцям могло надати безкоштовно. Реєстрацію потрібно було зробити через інтернет. 2017 рік все таки. В бруківку закопують мільйони, а за дурний пластик потрібно платити... Видачу можна було організувати через укрпошту. Вже коли загубив або зламав картку - тоді будь добрий - плати.

    Anonymous reply Юрій Анісіфоров

    направду, кому підуть ті  57 грн з карток? перевізникам, в яких пальне подорожчало? правильно, чинушам

    Anonymous reply Юрій Анісіфоров

    Для чого ці картки?! Хтось може сказати? От який ідіот їх придумав? Для чого нам додатковий клопіт, трата часу, нервів і коштів? Ну не може бути різна ціна для різних людей, це незаконно, антиконституційно і просто не по-людськи. Тим більше, то лише кусок пластику з фотографією. ніяких коштів на ній, ніякого обліку і ніяких законних підстав їх вимагати.

    От хіба  їх видумали, щоб бабки загребти, ну тоді так. Аферисти на цьому гроші заробляють, а бидло спішить їх віддати.
  • Анонім

    Вже чисто подуріли з тими картками  ви ,що не розумієте ,що вас всіх затягують в такі кабальні умови  з тими карками ,що це п....ц всьому . Ну чисто стадо ,яке спішить получити свою бірку . Ось так як вішали на худобу бірки так я зараз бачу нинішню ситуацію із картками для людей . Один х...... потім урівняють тариф для всіх і хто з картами і хто без карток . Ви з наперсточниками звязались ,а в кінцевому результаті вас просто облупошать як останіх лохів .

    Anonymous reply Анонім

    але і їздити на 2 грн дорожче також не вихід.  туди-сюди на маршрутці обійдеться 12 грн, замість  8 грн з карткою
  • Anonymous

    Згідно Законів України для ідентифікації особи і визначення місця ]] реєстрації достатньо внутрішнього паспорта громадянина.

    Знову ж, згідно Законів України право на отримання безоплатного пільгового проїзду НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ!!! мають громадяни відповідних пільгових категорій, інваліди та пенсіонери при пред*явленні ними відповідного посвідчення. Ніяких інших документів Законами України НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО!

    Дальше, згідно Конституції України та Законів України ВСІ ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ мають однакові права і обов*язки. Дискримінація громадян ЗА БУДЬ-ЯКОЮ ознакою, в тому числі за місцем проживання чи реєстрації Є АНТИКОНСТИТУЦІЙНОЮ, є ЗЛОЧИНОМ і карається ЗАКОНОМ!

    Звертаюсь до прокуратори, правоохоронних органів, правозахисних і громадських організацій - доки в місті буде продовжуватись це свавілля?! Доки купка негідників буде знущатись над Конституцією, Законами і громадянами держави?

    Anonymous reply Anonymous

    звертатись треба офіційно, а не анонімно в коментарях

    Anonymous reply Anonymous

    Невже цю аферу ніхто не зупинить?

    :trf :trf reply Anonymous

    Люди зупинять, платитимуть 4грн, а якщо водій буде вимахуватись то викликатимуть поліцію і писати заяву на порушення 24ст. Конституції ))))Буде весело.)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up