"Картка тернополянина": що дає, де і як отримати

"Картка тернополянина": що дає, де і як отримати
  • 21 тисяча  тернополян вже подали заявки на отримання "Картки тернополянина". Їх почнуть видавати з наступного тижня.
  • За її допомогою жителі міста зможуть дешевше та безготівково оплачувати за проїзд, надаватиме право безкоштовного проїзду пільговикам, пенсіонерам, а також 50% знижки на проїзд у транспорті школярам та студентам.

«20 хвилин» уже писала про це нововведення. Проте через постійні зміни досі чимало тернополян так і не знають, де, хто та за скільки може зробити „Картку тернополянина” та що вона дає. 

Що дає "Картка тернополянина"

Без картки проїзд дорожчий. "Соціальна картка тернополянина" почне функціонувати з 1 жовтня. Тоді й запровадять диференційований тариф для громадського транспорту. Подорожчання відбудеться в два етапи, і оплачувати проїзд можна буде „Карткою тернополянина”, електронним проїзним квитком та готівкою. Для кожного виду оплати буде своя ціна.

З 1 жовтня при використанні картки або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним: у тролейбусі – 3 гривні, маршрутному таксі – 4 гривні. Готівкою буде на гривню дорожче: 4 та 5 грн відповідно. 

З 1 січня впровадять трирівневий тариф. Тобто, розрахунок готівкою - на 2 грн дорожче, простий електронний квиток, який може придбати будь-хто, - на 1 гривню дорожче, а з персоніфікованою карткою тернополянина ціна залишиться незмінна - 4 грн за маршрутку та 3 грн за тролейбус.

Відео дня

Також «Картка тернополянина» дозволить школярам та студентами їздити за половину ціни, а пільговикам – безкоштовно. 

- Жителі міста з цією карткою матимуть право на нижчий тариф проїзду, – зазначає керівник ТОВ «Системний зв'язок» Віталій Васильків. – За досвідом європейських країн, готівковий проїзд дорожчий, ніж картковий. Поки картка дає пільгу лише на транспорт, а буде знижка і на інші послуги. В планах – знижки в аптеках, ресторанах, магазинах. Картки персоніфіковані з ПІП, фотографією, окремим номером, QR-кодом, в якому буде відображатись, скільки лишилось на ній коштів, термін дії картки, розкладом руху транспорту. При втраті картки її можна буде заблокувати та перерахувати гроші на нову.

Вартість - 57 грн.

Термін виготовлення картки – від 20 робочих днів.

Хто може оформити

Пільговики

Пенсіонери та пільговики "Картку тернополянину" отримають безкоштовно, проїзд для них теж буде пільговим. Учасникам бойових дій  не обов'язково виготовляти картку. Вони, незалежно від прописки, матимуть безкоштовний проїзд при пред'явленні посвідчення. В маршрутках, як і зараз, безоплатно зможуть їхати три  пільговики одночасно. Якщо ж пенсіонер не бажає чекати наступного транспорту, він може придбати електронний проїзний квиток і їхати за 5 грн, або оплатити проїзд готівкою 6 грн. Пенсіонери та пільговики до Нового року зможуть також їздити у громадському транспорті безкоштовно за посвідченням.

Учні та студенти

Ті, хто подали документи на оформлення картки наприкінці попереднього навчального року, отримають її в середині вересня. Інші зможуть подати документи на її виготовлення у навчальних закладах, ЖЕКу, ЦНАПі або в управлінні соцполітики.

Тернополяни та ті, хто працює у Тернополі

Щоб отримати «Картку тернополянина»  потрібно написати заяву, на місці вам зроблять фото, мати тернопільську прописку або довідку з місця роботи у Тернополі та заплатити 57 грн.

Однак тернополяни скаржаться, що наразі непрописаним у Тернополі картки наразі не видають. Це підтвердила журналісту "20 хвилин" працівниця ЦНАПу 12 вересня.

Читайте також: Оформлення "Картки тернополянина" перетворили на хаос"

Які документи потрібно (оригінали і копії)

-документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України (з пропискою у Тернополі),  свідоцтво про народження);

-ідентифікаційний код;

-документ, що підтверджує право на пільговий безоплатний проїзд;

-квитанцію про оплату вартості виготовлення картки (для осіб, яким передбачено виготовлення на платній основі).

- довідку з місця роботи, якщо особа офіційно працевлаштована у Тернополі, але тут не прописана.

Де оформляють «Картку тернополянина»: 

  • у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг). Перед подачею документів необхідно стати в електронну чергу: вул. Князя Острозького 6, тел.40-41- 93.
  • в Управлінні соцполітики міськради: вул. Лисенка 8, І поверх, 36 каб. тел. 23-53-43;
  • в оператора електронних систем: вул. Тролейбусна 7, тел.40-03-50, 067-240-03-56.
  • учні та студенти у своїх навчальних закладах
  • у 12-ти житлово-експлуатаційних установах:

№п/п

Назва підприємств

Адреса

№ телефону

П.І.П. керівника

1

Приватне підприємство “Дружба-сервіс-житло-1”

Вул. Карпенка, 12

53-59-56

Лемега Олег Васильович

2

ПП “Східний масив”

Пр. Ст. Бандери, 94

24-00-58

Дереворіз Михайло Євгенович

3

Господарське ТОВ “Мрія”

Вул. Кн. Острозького, 24

25-08-27

Коник Олександр Семенович

4

Керуюча компанія „КомЕнерго-Тернопіль”вул. Чалдаєва, 1

Вул. Д.Нечая, 31

25-99-98

Кравець Ігор Дмитрович

5

Приватне підприємство “Благоустрій”

Вул. 15 Квітня, 6

26-80-92

Гевко Галина Орестівна

6

Приватне підприємство “Наш дім”

Вул. К.Савури, 3

24-34-75

Дмитришин Анатолій Євгенович

7

Приватне підприємство “Сонячне”

Бул. С.Петлюри, 6

42-70-57

Ленчишин Мирослава Іванівна

8

Дочірнє підприємство “Люкс-житло”

Вул. 15 Квітня, 15

26-11-24

Гевко Богдан Степанович

9

Приватне підприємство “Люкс”

Пр. Злуки, 55

26-86-09

Гевко Степан Васильович

10

ПМП “СОВР”

Вул. 15 Квітня, 10

26-82-02

Білик Володимир Антонович

11

Приватне підприємство “Вікторія-М”

Вул. Київська, 7

28-79-65

Коваль Надія Євгенівна

12

Приватне підприємство "ТернопільКомСервіс"

Пр. Злуки, 2

23-21-59

Вересюк Юрій Павлович

Подати документи тернополяни та працюючі у Тернополі можуть у будь-якому з вищеперелічених пунктів на вибір. У місці подачі заявки і видадуть картки. 

Щодо ОСББ, то вони проводять лише консультативну допомогу.  

- До нас часто телефонують мешканці та питають, чому ти не видаємо картку тернополянина. Для цього необхідно мати ресурс: комп’ютери, працівників, приміщення та фотокамери, - зазначив керівник громадської спілки «Рада голів ОСББ»  Сергій Лупак. - Наша робота полягає в роз’ясненні де, як та коли цю картку можна отримати.

Куди скаржитися

Якщо не видають заяви на отримання картки, звертайтеся в управління транспорту, комунікацій та зв’язку за тел. 52-15-14. 

Гаряча лінія підтримки клієнтів ТОВ "Системний зв’язок" для з'ясування питань щодо "Соціальної картки тернополянина":(0352)40-03-50, (050)040-03-50, (067)240-03-56

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Оксана Драбик

    в мене виникла проблема з учнівською картою тернополянина. ТОВ Системний зв"язок я набираю вже другий день..... якщо не збрехати разів 50 на різні телефони, і на жодному телефоні я не почула голосу оператора!!!!!!!! ми в 21столітті, такі питання можна вирішити безпосередньо через телефон або інтернет а Ви заставляєте мене підняти пяту точку і наскандалити вам у обличчя!!!!!!
  • Іван

    Всім добраніч 20.01.2018
  • Іван

    Вибачаюсь перед Тернополянами за матерні слова але ,що правда то правда.З повагою Іван.
  • Іван

    Ви мені вибачте.Що,за підераси це прпидумали на рахунок карти Тернополянина-заєбали.І ця вся держава ме теж заєбала. Курві діти так пішли вони всі Н-Й сволоч і наволоч дістали совісті не мають!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up