Вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах зросте в жовтні та січні

Вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах зросте в жовтні та січні
  • З 1 жовтня проїзд у маршрутці коштуватиме 5 грн, а в тролейбусі 4 грн. А з 1 січня - 6 грн у маршрутках та 5 грн у тролейбусах, якщо розраховуватись готівкою.
  • Для тих, хто має картку тернополянина, вартість проїзду залишиться та сама.

Соціальна картка тернополянина почне функціонувати з 1 жовтня. Тоді й запровадиться диференційований  тариф для громадського транспорту. При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

- Для власників картки тернополянина вартість проїзду у громадському транспорті не зміниться. У тролейбусі – 3 гривні, маршрутному таксі – 4 гривні, - повідомив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. - Без картки  з 1 жовтня вартість зросте на гривню. А вже з нового року буде впроваджено трьохрівневий тариф. Тобто, розрахунок готівкою - на 2 грн дорожче, простий електронний квиток, який може придбати будь-хто, - на 1 гривню дорожче, а з персоніфікованою карткою тернополянина ціна залишиться незмінна - 4 грн за маршрутку та 3 грн за тролейбус .

Пільговики з карткою тернополянина і надалі їздитимуть безкоштовно, а учні та студенти матимуть знижку 50%.Ті пільгові категорії громадян, які не встигнуть оформити до жовтня картку, ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Відео дня

Читайте також: У Тернополі підняли ціни на проїзд у таксі

Нагадаємо, отримати соціальні картки тернополянина можна у ЦНАПі, управлінні соціальної політики, ЖЕКах.

Щодом ОСББ, то керівник громадської спілки «Рада голів ОСББ» Сергій Лупак зазначає, що вони проводять консультації як отримати картку тернополянина. 

- До нас часто телефонують мешканці та питають, чому ти не видаємо картку тернополянина. Для цього необхідно мати ресурс: комп"ютери, працівників, приміщення та фотокамери, - зазначив Сергій Лупак. - Наша робота полягає в роз"ясненні де, як та коли цю картку можна отримати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Петро Білецький

    А карту лоха випустять ??  Шоб коли на гроші розвели можна було піти і по карті получити інші.

    бурундук reply Петро Білецький

    ооо так то ж вона і є
  • Наталія Строк

    А в інших містах України є такі картки і така

    різна вартість на проїзд в громадському транспорті?

    Anonymous reply Наталія Строк

    нє, ми перші. того і лажають стільки

    Anonymous reply Наталія Строк

    Ага, карта варшавянина, карта, парижанина... Чим би ще ми світ здивували.

    Придурки, бля...
  • Igor Ber

    Надал з Мединським хочуть бабла підняти!!!

    Anonymous reply Igor Ber

    звичайно, не може кусочок пластмаси стільки коштувати. а кому ті гроші підуть, га?

    бурундук reply Anonymous

    явно не перевізникам
  • Микола Унгурян

    а що Конституція вже не указ чиновникам-казнокрадам з ТМР?

    Діонісій reply Микола Унгурян

    давно вони чхали на неї.

    Anonymous reply Діонісій

    думаю по документах там всьо "чисто". вони ж хитрожопі, найшли спосіб обійти

    бурундук reply Anonymous

    рано чи пізно то всьо вилізе, але до того часу їх не буде  в Україні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up