У соцзабезі черги пенсіонерів за "Карткою тернополянина"

У соцзабезі черги пенсіонерів за "Карткою тернополянина"
  • Щоб отримати "картку" пенсіонерам потрібно принести в управління соціальної політики паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення. Для них картка" безкоштовна.
  • Працює соцзабез з понеділка по пʼятницю з 8.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00. 

Близько 12.40 у вівторок, 15 серпня, в соцзабезі журналіст побачила чергу з близько двадцяти пенсіонерів.

- Вони ще вчора (14 серпня - прим. ред) розпочали видавати талончики, але після 14.00 вже не приймали, - розповіли пенсіонери у черзі. - Сказали, що сайт у них не працює. 

Для чого потрібна "Картка тернополянина" знають не всі пенсіонери.

Відео дня

- Для чого пенсіонерам та картка? Маємо посвідчення тай все, - каже пан Тарас. - Якщо безкоштовний проїзд для пенсіонерів за посвідченнями, то яка різниця чи піднімаються тарифи чи ні. А от для інших, то картка потрібна. Бо у випадку підняття тарифу на проїзд, вони з цією карткою зможуть платити менше. 

Виготовляють її, бо почули в новинах чи від рідних або знайомих, що це потрібно. Як розповіли дві жінки в черзі, серед пенсіонерів діє "сарафанне радіо".

- Мені подзвонила сваха, я сказала коліжанці, а та скаже далі. І так дізнаємось, - розповіла пані Марія. 

Пенсіонери кажуть, що черга рухається швидко, але було б добре, якби працівники не робили перерву на обід. І цікавляться, що робити тим пенсіонерам, які не можуть прийти в соцзабез. 

Як пояснив начальник управління транспорту, комунікацій та звʼязку міськради Ігор Мединський, через кілька днів пенсіонери та інші тернополяни зможуть звертатись в свої ЖЕКи. Але оператору електронних систем потрібна ще кілька днів, щоб налагодити системну роботу. Прийти на дім до пенсіонерів працівники ані соцзабезу, ані ЖЕКів не зможуть, оскільки процедура оформлення заявки вимагає певних технічних особливостей. 

Читайте також: Хто отримає "Картку тернополянина" і чи можна без неї обійтися? (Запис прямої трансляції)

Щоб пенсіонери змогли отримати "Карту тернополянина", їм потрібно принести в управління соціальної політики на вул. Лисенка, 8 паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення. Вони отримують відривний талончик і через місяць має прийти смс-повідомлення про те, що карта готова. Для пенсіонерів ця послуга безкоштовна. Працює соцзабез з понеділка по пʼятницю з 8.00 до 17.00. Обід з 13.00 до 14.00.

А от всім іншим тернополянам з пропискою потрібно писати заяву у Центрі надання адміністративних послуг за адресою вул. Острозького. 6. Там картка коштує 57 грн. Як отримати картку студентам та учням тернопільських шкіл та ВУЗів читайте тут.  
 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Діонісій

    дивна річ, виконавчмй комітет нічого не приймав, де документ чи протокол, де вказано про прийняття такого рішення його номер і від якого числа, про  картку тернополянина і таке все інше, в Цнап взагалі нічого не знають, як і що їм робити, а ці кричать , що давайте йдіть до них і  подавайте документи.

    Діонісій reply Діонісій

    в Цнапі не знають, але виконавчий комітет працює рішення №543 від 02.08.2017, там є додаток ще з низу ссилочка, можна потішитись.

    http://rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-vikonavcho/59762.html

  • marijka

    на сайті ЦНАПу є кабінет користувача, то чому не передбачили можливість подачі документів на ту картку в електронному вигляді?
  • marijka

    На одному з ваших фото дверей в соцзабезі видно оголошення, де написано, що можна звертатись і в ЦНАП. То пенсіонерам можна і в ЦНАП звертатись чи тільки в соцзабез чи ЖЕК?  І взагалі, навіщо звичайним тернополянам, не пільговикам, оформляти ту картку за 57 грн?

    кактус reply marijka

    marijka reply кактус

    А де рішення виконкому що саме так і буде? Те, що Мединський щось собі фантазує ще не значить, що воно так в дійсності і буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up