Отримати субсидію не зможуть декілька категорій осіб: хто саме, роз'яснення Мінсоцполітики

Отримати субсидію не зможуть декілька категорій осіб: хто саме, роз'яснення Мінсоцполітики

Хто не зможе оформити субсидію на оплату послуг житлово-комунального господарства, розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Зі слів міністра, в оформленні субсидій відмовлять орендодавцем, які здають майно в оренду, але при цьому не декларують доходи. Також не призначається субсидія тим, хто здійснив одноразову покупку на суму понад 50 000 гривень, про це пише РБК Україна з посиланням на інтерв'ю "Фактам".

"Також ті, хто протягом року перед зверненням за субсидією придбали земельну ділянку, квартиру, будинок вартістю понад 50 000 гривень, власники автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше п'яти років, боржники з оплати житлово-комунальних послуг, які заборгували понад 340 гривень", - зазначила Лазебна.

Читайте також: Як подати заявку на оформлення субсидії не виходячи з дому: покрокова інструкція (ФОТО)
 

Відео дня

Крім того, не призначається субсидія, якщо в сім'ї є повнолітні, які більше трьох місяців не платили мінімальний ЄСВ і при цьому перебували за кордоном без офіційного працевлаштування. Але в цьому випадку є винятки, якщо людина перебуває за кордоном через догляд за дитиною, на лікуванні чи навчанні.

Не призначають субсидії, якщо площа квартири перевищує 130 квадратних метрів, а площа будинку - більше 230 квадратних метрів. Обмеження не стосується дитячих будинків сімейного типу, прийомних та багатодітних сімей.

Відмова чекає і в тому випадку, якщо в сім'ї є боржник по аліментах.

"При цьому ми розуміємо, що все різноманіття життєвих ситуацій передбачити на рівні нормативного акта неможливо. І можуть бути індивідуальні випадки, коли сім'я потребує допомоги в оплаті ЖКП, але за деякими формальними критеріями є перешкоди", - зазначила Лазебна. Вона додала, що в таких випадках субсидія може призначатися за рішенням комісій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан Данилюк

    Зніміть взагалі ту субсидію..!
    Кому вона потріна,і розприділіть між усіма... а не у прокурорів,суддів,чинновників...вона у повному обсязі...а у простих людей по декількм
  • Читач21

    про 50тис це вже давно, ще при порошенку, людина щось собі збирала щоб купити, але купляти неможна - бо треба всі гроші просрати на комуналку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up