Петиція: просять розблокувати російські платіжні системи (для обговорення)

Петиція: просять розблокувати російські платіжні системи (для обговорення)
  • На сайті звернень до президента України зареєстровано петицію про зняття санкцій з російської системи платежів WebMoney. 
  • Більше 4 млн. українських користувачів платіжної системи постраждали від санкцій. Дехто не встиг вивести кошти і тому їх рахунки фактично заморожені.

В петиції №22/064576-еп ініціатор пише, що фрілансери, дизайнери, програмісти, працівники служб підтримки веб-сервісів та багато інших часто працюють онлайн і в більшості випадків їм виплачують кошти на WebMoney. Тому ініціатор просить розблокувати платіжну систему.

Ті хто мали гривневі рахунки тепер не можуть проводити жодних операцій зі своїми коштами.

- Я працював на різних інтернет-ресурсах і виводив кошти на гривневий рахунок WebMoney, а потім на свою банківську карту, – розповідає тернополянин Богдан. – Про санкції я дізнався минулого літа, коли всі операції вже були недоступні. Я не міг використовувати кошти на гривневому рахунку і здійснювати будь-які операції з ними. Наскільки знаю, санкції триватимуть три роки. Зараз з’явилась можливість вивести свої гроші на карту, але через різні обмінники за дуже великі відсотки.

Відео дня

При використанні обмінників стягується плата від 25 до 50% від суми. Оскільки доступ до ресурсу заблокований, на нього можна потрапити лише використовуючи VPN або проксі-сервери.

- В мене коштів на рахунку не так уже і багато, але все одно прикро, – каже Богдан. – Ці санкції більше нашкодили людям, які мали змогу заробляти в інтернеті.

Санкції діятимуть три роки. На сайті звернень до президента України періодично реєструють такі петиції, але вони не набирають необхідної кількості голосів, тому залишаються без відповіді. 

А як ви вважаєте, чи потрібно розблокувати WebMoney та інші платіжні системи в Україні? Діліться своїми думками у коментарях.

Опитування

Чи потрібно розблокувати російські платіжні системи в Україні?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

  • Анонім

    Скоро Зе і його так звана команда все розблокує ,все продасть і звалит разом з своїм наставником . Землю вже готують на продаж ,банки державні теж готують на продаж . Ось така х.... малята скоро прийдуть сюда китайці ,турки чи араби ,а може навіть і москалі  і скажуть ,що земля під вашою багатоповерхівкою чи приватною хатою в селі їхня і п......ц ,і робіть ,що хочете .Голосуйте і далі за Шарікових і Швондерів .
  • Калян

    Це зроблено через те, що росія може збирати інформацыю про українців. АЛе проблема в тому, що користувачі вебмані завантажували свої дані, в тому числі копіїї паспорта. Так що дурна санкція. Інформацію про людей зібрали, а люди лишились з носом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up