Порахуємо? Скільки заробляють на рекламі у маршрутках і тролейбусах

Порахуємо? Скільки заробляють на рекламі у маршрутках і тролейбусах

Обклеєний рекламою того чи іншого товару громадський транспорт прибуток приносить не лише рекламодавцю, а й перевізникам чи КП. Бо оренда маршрутки під розміщення реклами на місяць коштує від 500 грн, а тролейбуса - від 1400 грн. Платне місце і під листівки всередині транспорту.  

Схема розміщення реклами в громадському транспорті така: клієнт звертається у рекламну фірму, оплачує її послуги, в які входить розробка макету, монтаж, демонтаж реклами та інше. Але за оренду маршрутки треба заплатити її власнику - перевізнику. За оренду тролейбуса під рекламу - КП “Тернопільелектротранс”.

Як пояснили в одній із рекламних фірм, кожен перевізник за оренду маршрутки під зовнішню рекламу називає різну суму: від 500 грн за місяць до 800 грн. Ще в одній фірмі, журналістці, як клієнтці, яка хоче замовити рекламу, назвали значно вищу ціну - від 2000 грн за оренду маршрутки під розміщення реклами на місяць. Але вартість оренди залежить від типу маршрутки, який оберуть під розміщення реклами. Бо, як кажуть у фірмі, є “Богдани”, “Еталони”, "Івани”, різні перевізники, АТП, тому ціна коливається від 2000 до 2500 грн за місяць.

Один з тернопільських перевізників журналістці, яка представилась клієнткою, сказав, що маршрутку в оренду під рекламу може дати мінімум на півроку і назвав ціну - 850 грн за місяць. Тобто за півроку - 5 100 грн. Цікавилась “клієнтка” і внутрішньою рекламою - листівками. Перевізник сказав, що місце для рекламних листівок всередині маршрутки коштує 50 грн на місяць за один листок. І додав, якщо надумаємо подавати рекламу, то він підкаже куди звернутись, щоб допомогли з дизайном та монтажем.

Відео дня

Ще один перевізник сказав, що маршрутки під зовнішню рекламу в оренду більше не дають. А от вартість місця для однієї рекламної листівки формату А-4, наприклад, з дитячим товаром, коштуватиме близько сотні гривень на місяць.

На місяць - 1400 грн, на рік - 850 грн

У КП “Тернопільелектротранс” все значно простіше - у них є встановлені офіційні розцінки за оренду тролейбусів під рекламу. За монтаж та демонтаж реклами клієнт платить рекламній фірмі, в якої замовляв рекламу. Зазвичай у тролейбусах розвішують рекламу форматом А-4 та А-5, рідше - А-3.

- Одна рекламна площа формату А-5 на місяць - 10 гривень, формату А-4 - 14 гривень, А-3 - 28 гривень, - каже юрист КП Тарас Олійник. - А розроблення афіші та її розміщення - це окреме питання клієнта з рекламною фірмою.

Вартість оренди транспорту під зовнішню рекламу залежить від розміру тролейбуса. Як пояснює пан Олійник, у КП є 63 тролейбуси. Реклама розміщена на 61, бо один - технічний, а другий планують переробити в технічний. З них 25 коротких, 30 - “гармошок”. Є ще 8 тролейбусів інших моделей, які вже виходять з користування.

Вартість оренди короткого тролейбуса під зовнішню рекламу на місяць - 1400 грн, на півроку - 1100 грн, на рік - 850 грн. Вартість оренди “гармошки” під зовнішню рекламу на місяць 2000 грн, на півроку - 1600 грн, на рік - 1200 грн.

- Ми в оренду під розміщення реклами даємо весь тролейбус, а яку частину заклеїть клієнт - його справа, - пояснює пан Тарас. - В нас були клієнти, що вкладали договори на місяць, а потім бачили, що реклама діє, є потік клієнтів і продовжували термін оренди на два-три місяці. Були клієнти, які на півроку-рік продовжували.

Якщо тролейбус на ремонті і він не виїжджає на маршрут, то за цей період за оренду не нараховують. Прибуток від реклами використовують для техобслуговування тролейбусів.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Ілащук

    Навчіться рахувати своі гроші!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up